گوناگون

گردشگری خارجی ایران در سال گذشته ۵۲.۵ درصد رشد دارد

گردشگری خارجی ایران در سال گذشته ۵۲.۵ درصد رشد دارد

پارسینه: معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: سال گذشته درمجموع حدود هفت میلیون ۸۰۰ هزار گردشگر از کشور‌های مختلف به ایران سفر کردند که این عدد در مدت مشابه سال ما قبل آن پنج میلیون و ۱۰۰ هزار نفر بود که میانگین ۵۲.۵ درصد رشد نشان می‌دهد.

ولی تیموری شامگاه پنجشنبه در آیین پنجمین جشنواره بین المللی غذای اکو جاده ابریشم زنجان در جمع خبرنگاران افزود: گردشگران وارد شده با توجه به شرایط خاص کشورمان اغلب از کشور‌های منطقه، همجوار و حتی از کشور‌های اروپایی و آمریکایی نیز بودند.
وی اظهار داشت: در بازه زمانی یاد شده حدود هفت میلیون نفر گردشگر هم از ایران خارج شده اند که در مقایسه با مدت مشابه سال ما قبل آن، روند کاهشی داشته است.
به گفته این مسئول، سال ۹۶، ۱۰ میلیون نفر ایرانی به خارج از کشور سفر کرده اند، که این رقم در سال گذشته کاهش یافت و در این میان مسائل اقتصادی، ارزی و از طرف رویکرد‌های کشور به سوی گردشگری داخلی، برگزاری نمایشگاه‌های مختلف و معرفی مقاصد کمتر شناخته شده از جمله علل بروز این مساله بوده است.
به گفته این مسئول در ایام نوروز امسال نیز در مجموع ۷۷ میلیون اقامت شب در کشور ثبت شد به این معنی که در صورت تقسیم آن به عدد چهار چیزی در حدود ۲۰ میلیون نفر جمعیت ایران در ایام ۱۶ روزه عید سفر کردند که این عدد با توجه به شرایط آب هوایی حاکم بر کشور رشد ۵.۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور ادامه داد: بحث اقامتگاه‌های بوم گردی از جمله اولویت‌های مهم این سازمان در شهر‌های کوچک و روستا‌های هدف است در حالی که هم اکنون با کمبود ظرفیت اقامتی مواجهه هستیم که در چنین شرایطی حتی ایجاد زیر ساخت‌هایی نظیر هتل و هتل آپارتمان جوابگو نیست.
وی اظهار داشت: بطور قطع اقداماتی نظیر بوم گردی که با سرمایه‌های پایین تری ایجاد می‌شود، تاثیر بسزایی در جذب گردشگری دارد و این اقامتگاه‌ها توسعه پایدار گردشگری و معرفی فرهنگ عمومی را نیز به دنبال دارد.

** توزیع سفر سیاست اصلی میراث فرهنگی کشور
این مسئول ادامه داد: بحث توزیع سفر در کشور یکی از سیاست‌های اصلی حوزه گردشگری کشور به شمار می‌رود و این مهم بر اساس بررسی و آسیب شناسی در طول سال‌های گذشته تا به اکنون انجام شده است.
وی اضافه کرد: بخش‌های مختلفی از کشورمان حجم بالایی از گردشگر را دارند و بخش‌های دیگر از منافع گردشگری و درآمد‌های حاصل از آن، بی بهره هستند که در این راستا باید راهکار‌هایی برای گسترش توزیع سفر داشت.
این مسئول یکی از راهکار‌ها را برگزاری جشنواره‌ها و رویداد‌های مختلف ذکر کرد و گفت: سفر به لحاظ زمانی و مکانی در کشور‌های توسعه یافته و یا در مسیر توسعه توزیع می‌شود.
تیموری افزود: یکی از ویژگی‌های گردشگری فصلی بودن آن است و برای این مساله رویداد‌های مختلفی را برگزار می‌کنند و به عبارتی دیگر یکی از مهمترین ابزار‌ها در توسعه گردشگری به سمت توزیع سفر در کشور است.
این مسئول یاد آور شد: جشنواره اکو در زنجان علاوه بر ویژگی مبتنی بر توزیع سفر گردشگری داخلی از حیث گردشگری بین المللی نیز اهمیت ویژه‌ای دارد چرا که این مهم در چارچوب یک سازمان منطقه اکو برگزار می‌شود.
وی اضافه کرد: حدود ۱۹ کشور علاوه بر ۱۰ کشور عضو سازمان اقتصادی 'اکو ' ۹ کشور دیگر هم بر اساس ابتکار جاده ابریشم در این جشنواره حضور یافته اند که یک فرصت منطقه ای، بین المللی بسیار خوبی است.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: این جشنواره بهانه‌ای برای مردم، رسانه‌ها و حتی درمیان کشور‌های منطقه است که با سفر به استان زنجان با ظرفیت‌های گردشگری، تنوع فرهنگی، تاریخ واقلیمی آن آشنا شوند که بطور قطع در روند تبادلات و رفت و آمد‌های گردشگری بسیار تاثیر گذار است.
به گزارش ایرنا پنجمین جشنواره بین المللی غذای اکو - جاده ابریشم ۲۹ فروردین تا اول اردیبهشت امسال در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی کاسپین زنجان در حال برگزاری است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار