تقدیر از ۳شاعر پیشکسوت ولایی
پارسینه: میرشکاک گفت: سابقه شعر ولایت به صدر اسلام و زمانی برمیگردد شعر حسان بن ثابت انصاری در واقعه غدیر خم برمیگردد و تا کنون این گونه شعری در فارسی و عربی و هر زبانی که مسلمانی به آن تکلم میکند ادامه یافته است.
همایش ملی مردمی شعر ولایت عصر روز گذشته در تالار ایوان شمس برگزار شد.
این برنامه که شاعران مطرح کشورمان چون حمید سبزواری، عباس کیمنش (مشفق کاشانی)، علیرضا قزوه، مصطفی محدثیخراسانی، علی محمد مودب، یوسفعلی میرشکاک، امید مهدینژاد، راضیه رجایی، مهدی مظاهری، حسین اسرافیلی و دیگر شاعران مطرح کشورمان حضور داشتند تا اذان مغرب ادامه یافت و شاعران به شعر خوانی درباره ولایت و رهبر انقلاب پرداختند.
* میرشکاک: سابقه شعر ولایت به صدر اسلام برمیگردد
در ابتدای این مراسم یوسفعلی میرشکاک دبیر علمی همایش گفت:مردم ما مردمی ولایت محور هستند و مدار اندیشه انقلاب ما پایداری است در برابر جهان استکباری که بر تمام محرومان جهان ستم میدارد.
وی افزود: این کنگره که اولین کنگره ملی و مردمی درباره شعر ولایت است و هیچ کنگره و نهاد و ارگانی در آن دخالت نداشتهاند و صرفا کانون ادبی زمستان و شخص مهدی مظاهری از آن حمایت کرده است، اولین قدم صوری در گرامیداشت این گونه شعر به حساب میآید.
میرشکاک گفت: سابقه شعر ولایت به صدر اسلام و زمانی برمیگردد که حسان بن ثابت انصاری در واقعه غدیر خم شعری درباره ولایت علی بن ابی طالب گفت و تاکنون این گونه شعری در فارسی و عربی و هر زبانی که مسلمانی به آن تکلم میکند ادامه یافته و از این پس نیز استمرار خواهد داشت.
این شاعر سپس چند بخش از شعر بلندش را خواند که این گونه آغاز میشود:
هر که بیرون ماند از این امت بلایی دیگر است
هر که تنها رفت، گو رو، بینوایی دیگر است
داند آن کو در خرابات مغان فرد آمده ست
بر سر ما سایه روح خدایی دیگر است...
پس از شعرخوانی میرشکاک نماهنگی از استقبال مردم از رهبر انقلاب در سفر به استان های مختلف نشان داده شد که این نماهنگ با صدای محمد نوری تنظیم شده بود سپس حسین اسرافیلی برای شعرخوانی به جایگاه آمد و غزلی با این مطلع خواند:
چه کسی بال مرا بست که پرواز بس است
سرب در حنجرهام ریخت که آواز بس است...
راضیه رجایی دیگر شاعری بود که در جایگاه حضور یافت او که به یوسفعلی میرشکاک کمک کرده بود تا اشعار کتاب حدیث سرو گردآوری شود، شعری با چنین مطلعی خواند:
دشتی پر از شقایق پرپر هنوز هست
فرق دو نیم گشته حیدر هنوز هست
علیرضا قزوه نیز پس از رجایی برای شعر خوانی حاضر شد او در ابتدا گفت که برگزاری چنین جلسه معنوی جای سپاس دارد. مطلع شعر قزوه چنین بود:
چشم ما به در مانده بی خبر، وعده اجابت به ما بده
مسند بزرگی از آن تو ، ذرّهای کرامت به ما بده
عشق اگر ولایت به ما دهد، پیر ما و سلطان ماست او
خرقهی خلافت که دادهای، خرقه لیاقت به ما بده
**محدثی خراسانی: مردم، انقلاب اسلامی را با سیره امام و رهبری میشناسند
سپس مهدی جهاندار برای شعرخوانی حاضر شد و پس از او امید مهدی نژاد بر روی سن رفت و دو قطعه شعر خواند. شعر اول مهدی نژاد چنین آغاز میشد:
جنگ است فرزندان آرش تیر بردارید
جنگ است، تیر از قبضۀ تکبیر بردارید
مصطفی محدثی خراسانی نیز وقتی در جایگاه حاضر شد، ابتدا گفت: مردم این قرن انقلاب اسلامی را با سیره و سخن و روش و منش حضرت امام و امین ولایتشان آیت الله خامنهای میشناسند و من نیز چهارپارهای تقدیم به امام و رهبری میخوانم. شعر محدثی این گونه آغاز میشد:
رسید از قله خورشید مردی، که در قامت شکوه حیدری داشت
به جان خدمت گذار امتش بود، بزرگی که مقام رهبری داشت
محدثی پس از این شعر یک غزل کوتاه دیگر نیز خواند.
سپس اجرای این برنامه با خوانندگی شهرام صدیق ادامه پیدا کرد که اولی شعری با موضوع ولایت را اجرا کرد. سپس کلیپ آرمیتا فرزند شهید رضایی منش پخش شد. در این کلیپ ارتباط آرمیتا با رهبری نمایش داده شده بود و گونه برخورد رهبر انقلاب با این فرزند شهید.
پس از نمایش کلیپ مهدی مظاهری دو غزل و فاضل نظری یک شعر خواند. سپس با حضور علیرضا قزوه و یوسفعلی میرشکاک از 3 شاعر پیشکسوت ولایی سرا یعنی حمید سبزواری، مشفق کاشانی و عباس براتیپور با هدایایی تقدیر شد.
آخرین شاعرانی که برای شعرخوانی در جایگاه حاضر شدند فاطمه موسوی، علی محمد مودب، فاطمه طارمی، حمید هنرجو، جواد محمدزمانی، امیر توانا املشی و جواد شیخ الاسلامی بودند که هر یک شعری را در وصف مقام ولایت خواندند. محمد زمانی نیز بخشی از شعرش را که بعد از خطبههای نماز جمعه سال 88 رهبر انقلاب سروده بود، برای حاضران خواند.
پایان بخش این مراسم نیز اجرای 3 قطعه شعر و موسیقی با خوانندگی مانی رهنما بود.
ارسال نظر