جنایت انگلیس علیه زبان فارسی
پارسینه: رئیس دفتر مقام معظم رهبری گفت: برانداختن زبان فارسی از شبهقاره هند خیانت و جنایتی بود که دولت انگلیس مرتکب شد.
هادی سعیدی کیاسری مدیرعامل کانون ادبیات ایران در ابتدای این برنامه گفت: بیدل دهلوی بزرگترین سخنور فارسی بیرون از مرزهای ماست. زبان مادری او فارسی نبوده است البته فارسی زبان رسمی روزگار بیدل بوده ولی زبان گفتگوی مردم کوچه و بازار نبوده است .
وی افزود: هند یکی از سرزمینهای پرافتخار میراث زبان فارسی است و این میراث هم از لحاظ کیفیت و هم کمیت ارزش زیادی دارد حداقل صدها نسخه خطی فارسی و هزاران سال فکر و فرهنگ فارسی در شبهقاره هند موجود است که شاید در برخی زمینهها واقعاً بینظیر باشد .
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی با خرسندی از گشایش این بنیاد گفت: بیدل دهلوی کسی است که ایران را ندیده ولی در آن زمان که او زندگی میکرده زبان رسمی در شبهقاره هند فارسی بوده است همچنین شعرای بزرگ ایرانی به هند آن زمان که پاکستان هم جزو آن بوده مهاجرت میکردند و رفت و آمدهای زیادی جریان داشته است که با خیانت دولت انگلیس زبان فارسی رو به نابودی رفت .
رئیس دفتر مقام معظم رهبری با تأکید بر ظرفیت بالای زبان فارسی گفت: امیدوارم تأسیس بنیاد دهلوی شروعی برای بازگرداندن زبان فارسی به جایگاه اصلی خود باشد .
محمدی گلپایگانی با اشاره به اهمیت شعر و ادبیات نزد مقام معظم رهبری گفت: الحمدلله ما از رهبری برخورداریم که خودشان پرچمدار شعر و ادبیات هستند، البته که مقام رسمی ایشان یعنی ولایت فقیه و اداره کشور، سایر امتیازاتشان را پوشانده است اما جایگاهشان در حوزهای مانند ادبیات کاملاً مشخص است هر جا که اظهار نظر میکنند پخته و با محاسبه است. در حال حاضر مجاری امور برای گسترش ادب و فرهنگ فارسی باز است و امیدوارم بتوانیم فرزندانمان را با این فرهنگ تربیت کنیم.
چرا انگلیس نتوانسته زبان عربی رو نابود کند؟
اگر با هندی های تحصیل کرده و بیشتر هندی های امروزی صحبت کنید هیچ کدام از اینکه زبان انگلیسی را مثل زبان مادری صحبت می کنند، ناراضی نیستند! این باعث شده است که در صنعت آی تی و برون سپاری به راحتی جای پای بقیه بگذارند و در دنیا جزء سنگین ترین وزنها از نظر سفارشات و قراردادهایشان با شرکتهای اروپایی و آمریکایی در زمینه خدمات آی تی، برون سپاری و مراکز تماس بشوند.
اگر بر فرض هم ناراضی بودند دولت هند کتب درسی مدارس را به زبان انگلیسی تدریس نمی کردند و آنها را با زبان هندی یا سایر زبانهای رایج در هند جایگزین می کردند!
فراموش نباید کرد که در هند زبانهای بسیاری وجود دارند. فارسی هم توسط غزنویان و سایر سلسله های ترک و افغانی به آنجا برده شده بود.
در قرن نوزدهم هم جنبش هندی تلاش بسیاری کرد تا هندی را جایگزین سایر زبانها بکند. البته هنوز هم در میان زرتشتیان هند بعضی فارسی را می دانند ولی به هر حال جزء زبانهای رسمی نیست.
این اظهار نظرات دخالت در امور داخلی هند هم محسوب می شود. هند بعد از استقلال یک دموکراسی پارلمانی است و مطمئنا خودشان بهتر می دانند و می توانند برای خودشان تصمیم گیری کنند...