گوناگون

تاریخ: نقش سردار قاسم سليماني در ايجاد سازش در عراق

پارسینه: منبع: http://www.iranianshistoryonthisday.com / انوشیروان کیهانی‌زاده

انفجارهاي مرگبار مارس 2008 در كربلا باعث ورود مجدد شيعيان مسلح به خيابانها شده بود


از آغاز آوريل 2008 و در پي توصيه مقتدا صدر به افراد مسلحي كه در چند شهر شيعه نشين عراق از جمله بصره و عماره و نيز محله «صدرسيتي» بغداد به زد و خورد خياباني با نيروهاي دولتي عراق و نظاميان خارجي پرداخته بودند، آرامش نسبي به اين مناطق بازگشته بود. مقتدا صدر خواسته بود كه آتش بسي را که هفت ماه پيش از آن اعلام كرده بود ادامه يابد و افراد مسلح خيابانها را ترك كنند. زد و خوردهاي افراد مسلح شيعه با نظاميان يك هفته طول كشيده بود. اين زد وخوردها در پي انفجارهاي عمدتا انتحاري در مناطق محل اجتماع شيعيان ازجمله كربلا و محله هاي جنوبي بغداد و نيز تقويت نظاميان عراقي در بصره آغاز شده بود. تقويت نيروهاي دولتي عراق در بصره در پي اعلاميه دولت انگلستان كه قصد كاهش نيروهاي خود را در اين منطقه دارد آغاز شده بود.

دولت لندن زد و خوردهاي هفته آخر مارس 2008 را بهانه قرار داده و از بازگردانيدن نيروهاي خود از جنوب عراق اعلام انصراف داده بود!. انفجارهاي انتحاري كربلا و نقاط نشيعه نشين تقريبا همزمان با ديدار «از قبل اعلام نشده» ديك چني معاون رئيس جمهور وقت آمريكا از عراق آغاز شده بود كه سفر چني متعاقب ديدار سناتور مك كين نامزد وقت جمهوريخواهان از عراق جنگزده صورت گرفته بود. سناتور مك كين ضمن اين ديدار گفته بود كه اگر به كاخ سفيد برود و جاي جورج بوش را بگيرد و ضرورت ايجاب كند تا صد سال نيروهاي مسلح آمريكا را از عراق خارج نخواهد ساخت!. وي افزوده بود: حال كه آمريكا در عراق است بايد به هدف هاي خود دست يابد و سپس خارج شود.

ديك چني نيز درطول اقامت در بغداد از كشورهاي عربي خواسته بود كه ميدان عراق را خالي نگذارند و به فعال كردن سفارتخانه هاي خود و اعزام سفير اقدام كنند كه اگر جاي آنها در عراق خالي بماند توسط ديگران (اشاره به ايران) پرخواهد شد. اين خواست «چني» در قطعنامه بيستمين نشست سران اتحاديه عرب هم آمده بود که در دمشق و اواخر مارس 2008 برگذار شد بود. در همان زمان، گروه خبري «مك كلاچي» در گزارشي مفصل و تفسيرگونه درباره اوضاع روز عراق نوشته بود كه بازگشت آرامش نسبي به عراق پس از حضور افراد مسلح شيعه در خيابانهاي بصره و كوت و ... نفوذ وسيع ايران در عراق را ثابت كرد و نشان داد كه اين نفوذ بيش از قدرت المالكي نخست وزير عراق است. اين گروه خبري سپس به نقش ژنرال قاسم سليماني (برخاسته از استان كرمان) از فرماندهان سپاه پاسداران در ميانجي گري (ميان مقتدا صدر و دولت عراق) و برقراري آرامش مجدد اشاره كرده و نوشته بود: سليماني كه كمك كرد افراد مسلح دفعتا از خيابانها خارج شوند يكي از مقامهاي ايران است كه دولت آمريكا نام او را در «واچ ليست» قرار داده است.

خبرگزاري هاي غرب قبلا عكسهايي از مراجعه نظاميان و افراد پليس عراق به نمايندگان مقتدا صدر و تسليم سلاحهاي خود به آنان را ارسال داشته بودند كه در رسانه ها انتشار يافته و مخاطبان را در قبول اعلاميه هاي رسمي دولت آمريكا دچار ترديد كرده بود.
نتايج تجديد زد و خوردها ازتخريب، انفجار تانك و كشته شدگان پيچيده در كفن - پليس و نظاميان دولت عراق سلاحهاي خود را به نمايندگان مقتدا صدر تحويل مي دهند


اين خبرگزاري ها همچنين گزارش كرده بودند كه در پي برقراري هرآرامش نسبي در عراق، گدايان بارديگر در خيابانها و معابر شهرهاي عراق ظاهر مي شوند و ما خارجيان وجود آنان را نشانه آرامش مي خوانيم و از هتل ها خارج مي شويم!. خبرگزاري ها عكس زير از يك گدا در بغداد را كه در يكم آوريل 2008 در رسانه ها انتشار يافته به عنوان اثبات اين نظر خود ارسال كرده بودند. قطعا با مشاهده اين عكس، اين سئوال از ذهن مخاطبان رسانه ها مي گذرد: ... پس درآمد هنگفت عراق از نفت خود و ... چه مي شود و به جيب چه كساني مي رود؟!. بعلاوه، افزايش گدا و ادامه خونريزي كه دمكراسي و آزادي نيست كه جورج بوش آنهارا هدف آمريكا از اشغال نظامي عراق اعلام داشته بود. جاي ترديد نيست كه با اشغال نظامي عراق بود كه پاي القاعده به عراق باز شد و ....

ارسال نظر

  • علی

    ممنون از اینکه لینک منبع خبر رو قرار میدید.

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار