گوناگون

وزیر ارشاد: ۲۰ شبکه فارسی‌زبان دست‌به‌دست هم داده‌اند و باورهای جوانان را نشانه گرفته اند

پارسینه: 20 شبکه فارسی‌زبان به همراه سایر ابزار‌ها دست‌به‌دست هم داده‌اند که باورهای جوانان را نشانه بگیرند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سینما همیشه دغدغه متدینین و عالمان کشور بوده است و امسال هم در این زمینه حرکات خوبی انجام شده است.

سید محمد حسینی که 20 بهمن‌ماه پیش از نماز جمعه تهران درباره‌ی دستاورد‌های دولت اسلامی سخن می‌گفت، ادامه داد: امسال در جشنواره‌ی فیلم فجر آثاری را داریم که به آنچه انتظار عالمان بوده است نزدیک می‌شوند و صد‌درصد مبرا و منزه هستند.

او ادامه داد: فیلم‌ها با تنوع سوژه‌ها، گونه‌ها و اقلیم‌های مختلف کشور است به این معنا که فقط دغدغه‌های روشنفکران شمال شهر نیست بلکه از شهرهای بزرگ، پای فراتر گذاشته و به موضوعات فرامرزی و منطقه‌ای نیز پرداخته‌ایم.

حسینی با بیان این‌که در فیلم‌های امسال صرفا به مسائل خاص آن‌چنانی پرداخته نشده است، افزود: فیلم‌هایی درباره‌ی دفاع مقدس پیرامون شهید علم‌الهدی، شهید بهنام محمدی و خاطرات شهدای مفقود‌الاثر وجود دارند که زندگی شهدا را روایت می‌کنند، زندگی‌هایی که شاید خیلی‌ها نتوانند آن را باور کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: فیلم‌های هم در مورد مسائل خانوادگی است برای مثال ارتباط یک دختر طلبه با مادرش را به تصویر کشیده‌اند. فرهنگ نماز، نقش یک روحانی و اقداماتی که می‌تواند برای تحول افراد انجام دهند و یک جامعه را تحت تاثیر قرار دهند، مورد نظر بوده و به تصویر کشیده شده است.

حسینی خاطر نشان کرد: در فیلم‌های امسال به آسیب‌های اجتماعی نیز پرداخت شده است آن هم به گونه‌ای آسیب‌شناسانه نه این‌که قرار باشد بی‌بندوباری را ترویج دهیم.

وی همچنین گفت: همان‌طور که گفتم پای را فراتر مرزها نهادیم و در مورد جنایت آمریکا نیز فیلم‌هایی ارائه شده است.

حسینی تصریح کرد: مصائب مردم عراق، نقش آمریکا در ترور‌های مذهبی و قومی، تاثیر فرهنگ حسینی توسط یک سرباز آمریکایی که شیفته و دلداده‌ی امام حسین (ع) شده است، بخشی از این سوژه‌ها است، چرا که چنین موضوعاتی وقتی در قالب یک اثر هنری بیان می‌شوند از صد‌ها ساعت سخنرانی تاثیر‌گذارتر هستند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم‌چنین گفت: فیلمی درباره‌ی عرفان‌های کاذب ساخته شده که هشدار‌هایی در آن داده شده است.

او همچنین گفت: تاریخ صدر اسلام، معاصر و جنایات رژیم ستم‌شاهی بعد از کودتای 28 مرداد‌ماه دیگر مواردی است که در فیلم‌های سینمایی به آنها پرداخته شده است.

حسینی با اشاره به نشست هالیودیسم که اخیرا برگزار شده بود، اظهار کرد: در این همایش ما سخنران نبودیم بلکه سیاست‌مداران، کارگردانان و حتی سیاست‌گذاران آمریکایی و اروپایی درباره‌ی نقش صهیونیست‌ها در هنر سخنرانی کردند و باید توجه کنیم به جای این‌که آنها ما را تحت تاثیر قرار دهند، ما نظام سرمایه‌داری را به چالش بکشیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: هم‌اکنون حضور ما در عرصه‌ی جهانی پررنگ‌تر از گذشته است. هفته‌های فرهنگی _ هنری، نمایشگاه‌های کتاب و ... در کشور‌ها برگزار می‌شوند که تاثیر‌گذاری زیادی را در پی دارند. باید سعی کنیم با نخبگان و اندیشمندان سایر نقاط جهان ارتباط برقرار کنیم تا پیام امام خمینی (ره) را بتوانیم تاثیر‌گذارتر به آنها ابلاغ کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد: این حرکت آغاز شده و مورد استقبال قرار گرفته است. ما می‌خواهیم هنرمندان به این مساله توجه کنند که اگر بزرگانی هم‌چون حافظ و سعدی ماندگار شدند، دلیل‌اش این است که به یک سرچشمه زلال متصل شدند و توانستند این آثار را به جای بگذارند.

حسینی درباره‌ی آثاری که در جشنواره تئاتر فجر نیز نمایش داده شده‌اند، اظهار کرد: نمایشنامه‌های ما معمولا برگرفته از آثار غربی و ترجمه‌ی کار آنها بود. این درحالی است که امسال از 130 اثر ارائه‌شده 125 مورد برگرفته از فرهنگ اصیل ایران بود یعنی ما نیازی نداریم که به سوی فرهنگ دیگری دست دراز کنیم.

او از اقداماتی در عرصه‌ی هنر موسیقی خبر داد و افزود: حتی در بحث موسیقی نیز سمفونی پیامبر اعظم (ص) نیز آماده شده است و آثار آهنگ‌سازی در خصوص بیداری اسلامی تولید شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم‌چنین گفت: در زمینه‌ی توجه به مطالعه و کتاب نیز آماری ارائه می‌کنند که واقعیت است و تردیدی در آن نیست. از سال 58 تا سال 84 عناوین کتاب‌های منتشر‌شده 340 هزار عنوان بود که از سال 84 تا سال 90 به 415 هزار عنوان افزایش یافت. این بدین معناست که یک اهتمام جدی در بحث کتاب صورت گرفته است.

حسینی افزود: هفته گذشته نیز مراسم کتاب سال برگزار شد و آثار مورد بررسی قرار گرفتند. در این زمینه هم باید بگویم که هرجا نویسنده‌ای در حوزه‌ی مطالعات اسلامی یا درباره‌ی ایران کتابی نوشته باشد مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

وی از اقداماتی در زمینه‌ی زبان و ادبیات فارسی نیز خبر داد و گفت: تکریم شعرا و برگزاری جشنواره شعر فجر نیز از جمله برنامه‌های ماست که بارها مورد عنایت مقام معظم رهبری قرار گرفته است.

وزیر ارشاد بخشی از سخنان خود را به جنگ رسانه‌ای و نشانه‌گرفتن باورهای مردم به ویژه جوانان اختصاص داد و در این رابطه گفت: باور جوانان همان چیزی است که در سال‌های دفاع مقدس تقویت شد. به گفته امام خمینی (ره) فتح‌الفتوح ما این است که ایمان جوانان تقویت شود و در این زمینه باید اقدامات همه‌جانبه صورت گیرد.

حسینی اضافه کرد: حدود 20 شبکه فارسی‌زبان به همراه سایر ابزار‌ها دست‌به‌دست هم داده‌اند که باورهای جوانان را نشانه بگیرند.

او در ادامه‌ی صحبت‌هایش اظهار کرد: اگر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معاونت قرآن و عترت راه‌اندازی شده است بر این مبناست که فرهنگ و هنر ما از قرآن گرفته شده است و نمونه‌اش فیلم‌ها و سریال‌هایی است که براساس داستان‌های قرآنی ساخته شده است و مورد استقبال قرار گرفتند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: سعی کردیم رابطه‌ی هنرمندان را با قرآن مستحکم کنیم تا آنها از این دریای لایتنهی استفاده کنند و در این زمینه جشنواره‌ای هم برگزار شد که حدود 20 رشته را در بر می‌گرفت.

وی از ثبت‌شدن بیش از 20 هزار موسسه قرآنی خبر داد و گفت: این موسسات مورد حمایت قرار گرفته‌اند و کانون‌های قرآنی زیادی تاسیس شده‌اند که امید است ائمه جماعت و روحانیون این جوانان را حمایت کنند تا مساجد، پایگاه‌های این نیروهای قرآنی باشد.

حسینی در بخش دیگری از سخنان خود مطرح کرد: ایام‌الله دهه فجر فرصت مناسبی برای ارزیابی نقاط ضعف و قوت و پیشرفت‌هاست و این‌که در این سال‌ها چقدر به آرمان‌های بلند امام خمینی (ره) دست پیدا کردیم و چقدر توانستیم با دشمن مقابله کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در سال‌های اخیر به ویژه از سال 84 به بعد روند پیشرفت سرعت پیدا کرده است و با حضور مسوولان اجرایی کشور پروژه‌ها با شتاب در حال تکمیل‌شدن هستند.

حسینی بخش دیگری از سخنان خود را به فتنه 88 اختصاص داد و گفت: حضور 85 درصدی مردم در انتخابات سال 88 حضوری بی‌بدیل بود که نشان‌دهنده‌ی پیوستگی مردم با نظام اسلامی بود، اما دشمن در این سال‌ها ساکت ننشست و سعی کرد تا به شوکت ملت ایران ضربه وارد کند، اما بصیرت مردم باعث شد تا از این گردنه سخت عبور کنیم.

وی ادامه داد: پس از گذر از این مرحله دشمن بلافاصله تحریم‌های همه‌جانبه را به صورت هوشمندانه و به تعبیر خودش فلج‌کننده اعمال کرد تا به تعبیر خودش باعث براندازی شود، اما باید سعی کنیم با کمک مردم و تلاش‌های بی‌وقفه تحریم‌ها را هم پشت سر بگذاریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که اقدامات دشمن در جبهه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی، رسانه‌ای و ... صورت می‌گیرد، عنوان کرد: دشمن شناخت کافی از مسوولین ندارد و فکر می‌کند آنها تافته‌هایی جدابافته از مردم هستند یا مثل کشور‌هایی دیگر شیخ‌نشین و سلطنتی زندگی می‌کنند، در حالی که در نظام اسلامی فاصله‌ای بین مردم و مسوولان وجود ندارد و مسوولان شریک شادی و غم مردم هستند، در حالی که به خدمت و انجام وظیفه می‌پردازند.

حسینی بخش دیگری از سخنانش را به جنگ سوریه اختصاص داد و گفت: دشمن در بسیاری از اقدامات‌اش اذعان به شکست کرده و همان‌طور که در غزه ناچار به عقب‌نشینی شد.

وی یاد‌آور شد:‌ در این شرایط سخت و دشوار کارهای خوبی توسط دولت انجام شده است که این اقدامات مدیون مردم است. دولت در این سال‌ها توانسته پروژه‌های «مهر ماندگار» را که پروژه‌های سنگینی است دنبال کند و به بهره‌برداری برساند. این پروژه شامل حال تمام وزارتخانه‌ها از جمله فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در این راستا مجموعه‌ها و تالار‌های بزرگی به زودی به بهره‌برداری می‌رسند.
منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد