گوناگون

آیا احساس درد در ورزشکاران طبیعی است؟

پارسینه: درد براثر ورزش انواع مختلفی دارد که می‌تواند طبیعی یا خطرناک باشد. دردی که در ناحیه مفاصل ایجاد می‌شود یا دردی که با التهاب و محدود شدن حرکت همراه است باید جدی گرفته شود.

معمولا این تصور بین ورزشکاران وجود دارد که تا درد نکشند موفق نمی‌شوند. ورزشکاران استقلامتی همچون دوندگان و ورزشکاران سه‌گانه تصور می‌کنند که اگر در تمرینات احساس ناراحتی کنند و درد بکشند برایشان بهتر است اما در واقع درد باعث آسیب‌دیدگی می‌شود و آسیب‌دیدگی نمی‌گذارد که آنها موفق شوند.

دردهایی که در ورزش احساس می‌شوند با هم متفاوت هستند. خستگی، سفتی و سوزش عضلات، احساس درد به دلیل بیش از حد بودن تمرین و درد در ناحیه مفاصل همگی با هم متفاوت هستند. بعضی از ورزشکاران هنگامی که در یک عضو بدن احساس درد می‌کنند، فکر می‌کنند که آمادگی جسمانی کافی ندارند و با تمرین بیشتر می‌توانند پیشرفت کنند. در حالی که درد شدیدتر خواهد شد.

بریتا کیکبرت، فیزیوتراپ در مرکز آمادگی جسمانی و بازپرور می‌گوید: بین سوزش عضلات و مشکلاتی که در حین ورزش به خصوص برای مفاصل به وجود می‌آید، تفاوت وجود دارد. سوزش عضلات ممکن است به دلیل ورزش ایجاد شود اما درد در ناحیه مفاصل نشان‌دهنده این است که غضروف یا استخوان آسیب دیده است و این درد نباید نادیده گرفته شود.

دوندگان باید در نظر داشته باشند که اگر دردهای آنها شدید و جدی بود تنها به گذاشتن یخ و کشیدن بدن کفایت نکنند بلکه حتما به پزشک مراجعه کنند. دردهایی که باعث تورم، کم شدن دامنه حرکت و کم شدن توانایی تحمل وزن هستند نشان می‌دهند که زمان مراجعه به پزشک است.

پزشکان ارتوپد و متخصصان ورزش اولین کسانی هستند که ورزشکار بعد از آسیب‌دیدگی باید به آنها مراجعه کند. در بیشتر موارد این پزشکان MRI و عکسبرداری را پیشنهاد می‌کنند تا آسیب‌دیدگی را معاینه کنند. طبق گزارش موسسه ملی سلامت بیشترین نوع آسیب‌دیدگی در ورزشکاران عبارتند از: پیچ‌خوردگی، آسیب‌دیدگی زانو، پارگی تاندون، آشیل، شکستگی و در رفتگی.

دوندگان بیشتر از همه به دلیل اینکه بیشتر از بقیه به مفصل فشار می‌آورند در معرض آسیب‌دیدگی هستند.

زنان دونده به دلیل اینکه ساختار بدنی متفاوتی دارند و استخوان لگن آنها به دلیل باردار شدن ساختار متفاوتی نسبت به مردان دارد، بیشتر از ناحیه لگن آسیب می‌بینند.

آسیب‌دیدگی‌های رایج در دوندگان عبارتند از: آسیب‌دیدگی ناحیه استخوان ساق پا، شکستگی، التهاب کمربند کف پا، آسیب‌دیدگی ناحیه لگن و...

با گذشت زمان و صبر می‌توان از پس این آسیب‌دیدگی‌ها برآمد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار