گوناگون

بهترین توصیه ها برای خوردن شیر در افراد دیابتی+ فیلم

بهترین توصیه ها برای خوردن شیر در افراد دیابتی+ فیلم

دکتر گلبن سهراب متخصص تغذیه و رژیم درمانی مطرح کرد: شیر بدون لاکتوز بدون قند نیست بلکه لاکتوز قند شیر است که در واقع یک نوع دی‌ساکارید است.

به گزارش پارسینه، دکتر گلبن سهراب متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره مصرف شیر و لبنیات در افراد دیابتی گفت: یکی از سوالاتی که اکثر بیماران دیابتی از پزشکان می‌پرسند این است که چون لبنیات حاوی لاکتوز است بهتر نیست که ما شیر بدون لاکتوز مصرف کنیم که قند هم نداشته باشد؟

باید عرض کنم که شیر بدون لاکتوز بدون قند نیست بلکه بدون لاکتوز است. لاکتوز قند شیر است که در واقع یک نوع دی‌ساکارید است. در واقع دو تا مونو ساکارید دیگر یعنی در واقع گالاکتوز و گلوکز با یکدیگر ترکیب شدند و لاکتوز را تشکیل دادند. یعنی در واقع این دی‌ساکارید است که لاکتوز نام دارد. برخی افراد هستند که به لاکتوز شیر حساسیت دارند و در واقع با مصرف شیر، دچار علائم گوارشی مثل نفخ و اسهال و دل درد می‌شوند. برای اینکه این افراد بتوانند شیر مصرف کنند آنزیم لاکتوز به شیر اضافه می‌کنند تا این دیساکارید را به مونوساکاریدهایش تبدیل کند. در واقع یعنی این قند لاکتوز است که در این شیرها شکسته شده است و بدون قند نیست. اتفاقا جذب قند این نوع شیرها بیشتر است، چون وقتی که ماشین مصرف می‌کنیم یک نوع آنزیم باید باشد تا این قند گالاکتوز را بشکند تا قندش (گلوکز) آزاد شود اما در این نوع شیرها گلوکز به صورت عادی آزاد است. بنابراین خیلی سریع‌تر قندش جذب می‌شود چون قند گلوکوز آزاد است.

 

وی در ادامه افزود : نکته‌ای که وجود دارد این است که حتی اگر خودتان هم تست کنید متوجه می‌شوید که شیری که بدون لاکتوز است شیرین‌تر است. چون لاکتوز خیلی شیرین نیست ولی وقتی می‌شکند و به گلوکز و گالاکتوز تبدیل می‌شود، چون گلوکز شیرین است طعم شیر را شیرین‌تر می‌کند.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی اضافه کرد: نکته دیگری که وجود دارد این است که معمولاً حساسیت به لاکتوز از کودکی شروع می‌شود. یعنی اگر شما کسی بودید که از کودکی شیر می‌خوردید نفخ می‌کردید یا اسهال می‌شدید و یا دل درد می گرفتید. این یعنی که بدن شما آنزیم لاکتاز را ندارد و نمی‌توانی شیر معمولی را میل کنید. اما افرادی که در بچگی و کودکی شیر می‌خوردند مشکلی نداشتند اما الان در بزرگسالی نفخ می‌کنند و یا دچار علائم گوارشی می‌شوند، این به خاطر آن است که این افراد به طور مداوم و مستمر شیر مصرف نکردند. و بدن آنها به مصرف شیر عادت نکرده است چون آنزیم لاکتاز آنزیمی است که در بالاترین نقطه پرزهای روده بیان می‌شود. وقتی که مصرف شیر کم باشد آنزیم لاکتاز کمتر بیان می‌شود و در نتیجه این افراد به سختی می‌توانند شیر را مصرف کنند. برای اینکه افراد بتوانند دوباره شیر را مصرف کنند؛ اولاً شیر را یک مقداری گرم و در حجم خیلی کم مثلاً از یک چهارم لیوان شروع کنند و هم حجم آن آب گرم مخلوط کنید و مصرف کنید. و بعد از چند روز اگر خوب توانستید تحمل کنید و مصرف کنید به تدریج حجمش را بالا ببرید. در این صورت آنزیم لاکتاز بیان می شود. به طور کلی خدمت تان عرض می‌کنم که درست است که یک لیوان شیر ۱۲ گرم قند دارد اما به این معنا نیست که دیابتی‌ها نباید شیر مصرف بکنند. روزانه یک لیوان شیر برای افراد دیابتی بلامانع است در صورتی که در طول روز سایر چیزهای شیرین را به صورت خیلی زیاد مصرف نکنند. ما به طور کلی به عنوان یک فرد دیابتی می‌توانیم از همه گروه‌های غذایی استفاده کنیم ولی در مقداری که توصیه شده است. مثلاً یک لیوان شیر و یا یک لیوان ماست در طول روز برای افراد دیابتی نه تنها قند را بالا نمی‌برد بلکه در جذب فسفر و ویتامین‌ها و پروتئین ها و سایر مواد مغذی دیگر را که در شیر هستند، تاثیر دارد که این مواد مغذی به مقدار کافی وارد بدن شود.

 

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار