گوناگون

وظایف وکیل پایه یک دادگستری چیست؟

وظایف وکیل پایه یک دادگستری چیست؟

پارسینه: وکیل پایه یک دادگستری وکیلی است که آزمون کانون وکلا را با موفقیت قبول شده باشد. در ادامه با وظایف وکیل پایه یک دادگستری بیشتر آشنا می شویم.

وکیل پایه یک دادگستری، وکیلی است که در آزمون کارآموزی کانون وکلای دادگستری و همچنین در پایان دوره کارآموزی خود، در آزمون اختبار کانون وکلا قبول شده است و موفق شده پروانه وکالت پایه یک دادگستری را دریافت کند.

ارائه دادخواست یا شکواییه به مراجع قضایی و همچنین پیگیری پرونده برای افراد عادی و بدون حضور وکیل دادگستری پایه یک امکان ‌پذیر است، ولی در بسیاری از موارد ممکن است به دلیل عدم آگاهی از دانش حقوقی و همچنین عدم تجربه کافی، با شکست مواجه شوند. به همین دلیل برای کاهش بروز چنین پیامدهایی و افزایش شانس موفقیت خود در پرونده قضایی، لازم است یک وکیل با تجربه انتخاب کنند تا وظایف وکیل پایه یک دادگستری را انجام دهد.

وظایف وکیل پایه یک دادگستری چیست؟

وکیل دادگستری پایه یک از وظایف مهمی برخوردار است. به طور کلی از مهمترین وظایف وکیل پایه یک دادگستری می‌توان به ارائه دادن یک نسخه از وکالت ‌نامه به موکل، حضور داشتن در جلسات دادگاه، دفاع کردن از حق و حقوق موکل و اطلاع دادن وصول ابلاغیه‌ها به موکل به ویژه در ارتباط با رأی‌هایی که صادر شده است، اشاره کرد.

وکیل دادگستری پایه یک کیست؟

افرادی که در رشته حقوق، فقه یا حوزه تحصیل نموده‌اند و قصد ورود به شغل وکالت دارند، ابتدا باید در آزمونی به نام آزمون وکالت شرکت کنند. کانون وکلای دادگستری یکی از نهادهایی است که آزمون وکالت را برگزار می‌نماید. فرد بعد از شرکت در آزمون، پروانه کارآموزی دریافت می‌کند. کارآموز کانون وکلای دادگستری، زیر نظر کانون وکلا، به آموزش حرفه وکالت می‌پردازد. کارآموز وکالت در صورت انجام صحیح تکالیف کارآموزی، در آزمون نهایی کانون وکلا شرکت می‌نماید. این آزمون دارای دو مرحله می‌باشد که شامل آزمون کتبی و شفاهی است.

کارآموزانی که در آزمون نهایی کانون وکلا قبول شوند، پروانه وکالت پایه یک دادگستری دریافت می‌کنند. این کارآموزان به عنوان وکیل دادگستری پایه یک شناخته می‌شوند و باید به نحو صحیح، به انجام وظایف وکیل پایه یک دادگستری بپردازند. وکیل دادگستری پایه یک می‌تواند بدون محدودیت تمامی دعاوی اعم از دعاوی کیفری و حقوقی را برعهده بگیرد.

وظایف وکیل پایه یک دادگستری چیست؟

قبول پرونده وکالت

وکیل با عقد قرارداد الکترونیکی وکالت با موکل خودش، از حقوق و اختیاراتی برخوردار می‌شود. او از این طریق می‌تواند در دادگاه حضور پیدا کرده و از حقوق موکل خودش دفاع کند و وظایف وکیل پایه یک دادگستری را انجام دهد.

برای اینکه پرونده وکالت مورد قبول باشد، باید قراردادی بین فرد و وکیل تنظیم شود و در آن وظایف و اختیاراتی که به وکیل محول شده است، مشخص شود. در این قرارداد وکیل نمی‌تواند بیش از حد متعارف و خارج از وظایفی که در قرارداد وجود دارد، اقدامی نماید و اختیاری ندارد.

همه اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند برای انجام امور حقوقی و کیفری خود از وکیل با تجربه کمک بگیرند. وکلا می‌توانند امور حقوقی مربوط به صنایع و کسب و کارها، خرید و فروش ملک، انحصار وراثت، طلاق توافقی و یک طرفه و... را انجام دهند.

ویژگی های وکیل پایه یک دادگستری

وکیل دادگستری پایه یک باید ویژگی‌های زیر را داشته باشد:

  • داشتن تحصیلات حقوقی، اولین و مهم‌ترین ویژگی مهم وکلای پایه یک دادگستری است.
  • قبولی وکیل در آزمون نهایی وکلای دادگستری، مشخص کننده صلاحیت در فعالیت او به عنوان وکیل پایه یک می‌باشد.
  • وکیل پایه یک باید بتواند موضوع حقوقی را طبق آخرین تغییراتی که در قوانین و مقررات به وجود آمده است، تحلیل کرده و از تبصره‌های قانونی استفاده کند.
  • او باید برای حل مشکل موکل خود تمام توانایی خود را به کار برده و در این راه کوتاهی نکند.
  • وکیل پایه یک باید امانت‌دار باشد، مدارک را باید در جایی امن نگهداری کند و نباید بدون اجازه موکل خود مشکلات او را با فرد دیگری در میان بگذارد.
  • به روز بودن وکیل و اطلاع از قوانین و مقرراتی تغییر یافته و استفاده از آن‌ها یکی دیگر از ویژگی‌های وکیل است.
  • وکیل باید علاوه بر شخصیت و فن بیان قوی و خوب، از ظاهری مرتب برخوردار باشد.
  • وکیل باید شنونده خوی بوده و هنگام صحبت با موکل، به جزئیات دقت کند.
  • او باید وظایف وکیل پایه یک دادگستری را به نحو صحیح انجام دهد.

وظایف وکیل پایه یک دادگستری چیست؟

وظایف وکیل پایه یک دادگستری

برای انتخاب وکیل پایه یک دادگستری لازم است از وظایف او آگاه باشید. وکلای پایه یک باید وظایف خود را که در قانون مشخص شده است به درستی انجام دهند، در غیر این صورت ممکن است به عنوان متخلف شناخته شوند.

مهم‌ترین وظایف وکیل پایه یک دادگستری که باید آن‌ها را انجام دهد، شامل موارد زیر است:

  • پیشنهاد ایجاد صلح و تلاش برای انجام سازش بین طرفین
  • ارائه رسید توسط وکیل، در قبال تمام مدارک و اسنادی که از موکل دریافت می‌نماید.
  • وکیل ابلاغیه‌هایی که توسط دادگاه به او ارسال شده، ظرف مهلت قانونی، به موکل اطلاع دهد.
  • تنظیم قرارداد وکالت بین وکیل و موکل و ذکر مبلغ حق الوکاله در قرارداد؛ به عبارتی وکلا موظف به دریافت مقدار مبلغی هستند که در قرارداد وکالتنامه ذکر شده است و دریافت بیشتر از مبلغ قرارداد تخلف محسوب می‌شود.
  • انجام وظایف و اختیاراتی که در قرارداد برای وکیل ذکر شده است.
  • تنظیم دادخواست یا شکواییه توسط وکیل بر اساس مشکلی که برای موکل ایجاد شده است.
  • نوشتن لوایحی که برای دفاع از موکل لازم است و حضور یافتن وکیل در جلسه دادگاه.

سخن پایانی

وکیل پایه یک دادگستری وکیلی است که در آزمون وکلا قبول شده است. سپس دوره کارآموزی را گذرانده و در نهایت در آزمون نهایی نیز قبول شده و درجه پایه یک دادگستری را کسب کرده است. در واقع وکیل دادگستری از قدرت تحلیل بالایی برخوردار بوده و تحصیلات حقوقی خود را پشت سر گذاشته است. وکلای دادگستری نه تنها تجربیات زیادی را دارند، بلکه برای حل و فصل مشکلات پرونده، می‌توانند از تجربیات قضات بازنشسته نیز استفاده کنند.

از وظایف وکیل پایه یک دادگستری می‌توان به پیدا کردن راه و روش صلح آمیز برای تمامی مشکلات موکل اشاره کرد. آن‌ها باید تلاش کنند که با استفاده از قوانین و مقررات و تبصره‌هایی که وجود دارد، بهترین دفاع را از موکل انجام دهند. وکلای دادگستری پایه یک صلاحیت ورود به تمامی دعاوی را دارند و باید به عنوان نماینده قانونی از موکل دفاع کنند.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد