بخشش ۷۰ هزار گناه با یک عمل ساده
پارسینه: مساجد بر اساس آموزههای دین مبین اسلام یکی از مهمترین پایگاههای انسانساز و تمدنساز محسوب میشود؛ به این صورت که این اماکن مقدس همواره محلی برای اجتماع مؤمنین برای کسب معنویت و معارف الهی و نیز مکانی برای حل معضلات اجتماعی و سیاسی بوده است. با مروری در صفحات تاریخ اسلام میتوان با این نوع از کارکردهای مساجد پی برد.
پیامبر گرامی اسلام (ص) در یک روایت به عملی اشاره فرمودند که با انجام آن خداوند ۷۰ هزار ثواب میدهد و ۷۰ هزار گناه را میبخشد.
مساجد بر اساس آموزههای دین مبین اسلام یکی از مهمترین پایگاههای انسانساز و تمدنساز محسوب میشود؛ به این صورت که این اماکن مقدس همواره محلی برای اجتماع مؤمنین برای کسب معنویت و معارف الهی و نیز مکانی برای حل معضلات اجتماعی و سیاسی بوده است. با مروری در صفحات تاریخ اسلام میتوان با این نوع از کارکردهای مساجد پی برد.
به عنوان نمونه پس از ساخت مسجدالنبی توسط رسول گرامی اسلام (ص) ضمن اینکه مکانی بسیار معنوی برای عبادات مسلمانان و نیز مکانی برای تعلیم مفاهیم دینی و حل مشکلات اقتصادی مردم بود، تدارک اولیه نیروهای اسلام جهت مبارزه علیه کفر و شرک نیز از همین مکان مقدس شکل میگرفت تا الگویی مناسب برای تمام مسلمانان در همه زمانها و مکانها باشد. همچنین با مطالعه تاریخ معاصر کشورمان میتوان به نقش مهم مساجد در مبارزه با حکومتهای استبدادی و ستمشاهی پی برد.
در این بین پیامبر (ص) و ائمه مصومین (ع) جهت تشویق مسلمانان برای حضور در مساجد احادیث بسیاری در باب فضایل این اماکن مقدس بیان فرمودند که توجه به هریک از این روایات شریف غفلتزداست. به عنوان نمونه پیامبر گرامی اسلام (ص) در یک روایت فرمودند:
آگاه باشید؛ هر که به طرف مسجدى برود که در آن جماعت بخواند به هر قدمى ۷۰ هزار حسنه نوشته و ۷۰ هزار گناه از او محو شود و به همین مقدار درجه براى او بالا رود و اگر بر این حال بمیرد، خداوند متعال ۷۰ هزار فرشته بر او بگمارد که او را در قبر عیادت کنند و در تنهائى مونس او باشند و تا قیامت برایش استغفار کنند. (مکارمالاخلاق، ص. ۴۳۲)
أَلَا وَ مَنْ مَشَى إِلَى مَسْجِدٍ یَطْلُبُ فِیهِ الْجَمَاعَةَ کَانَ لَهُ بِکُلِّ خُطْوَةٍ سَبْعُونَ أَلْفَ حَسَنَةٍ وَ مَحَا عَنْهُ سَبْعِینَ أَلْفَ سَیِّئَةٍ وَ یَرْفَعُ لَهُ مِنَ الدَّرَجَاتِ مِثْلَ ذَلِکَ وَ إِنْ مَاتَ وَ هُوَ عَلَى ذَلِکَ وَکَّلَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِهِ سَبْعِینَ أَلْفَ مَلَکٍ یَعُودُونَهُ فِی قَبْرِهِ وَ یُؤْنِسُونَهُ فِی وَحْدَتِهِ وَ یَسْتَغْفِرُونَ لَهُ حَتَّى یُبْعَث.
منبع: باشگاه خبرنگاران پویا
ارسال نظر