گوناگون

عراقچی: برجام موجب رشد و بلوغ سیاسی کشور شد

پارسینه: هفتمین جشنواره تجلیل از کارآفرینان و مدیران اشتغا‌‌لزا عصر روز پنج شنبه با حضور سیدعباس عراقچی، علی صالحی، مصطفی کواکبیان و حسین گروسی در محل دائمی همایش های صدا و سیما برگزار شد. در این همایش از تعدادی از کارفرینان و مدیرات اشغال آفرین کشور تقدیر به عمل آمد.

عراقچی: برجام موجب رشد و بلوغ سیاسی کشور شد/ صالحی: در برجام چه باید می کردیم که نکردیم/ گروسی: حلقه مفقوده تولید مدیریت است
به گزارش پارسینه به نقل از اقتصادایران آنلاین، عباس عراقچی، معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه در هفتمین جشنواره تجلیل از کارآفرینان و مدیران اشتغا‌‌لزا که عصر روز پنج شنبه در محل همایش های صدا و سیما برگزار شد با اشاره به تاثیر برجام در حوزه های مختلف کشور از برجام به عنوان عاملی برای رشد و بلوغ سیاسی کشور یاد کرد و گفت: اجرای برجام در توانست چهره ایران را در جهان تغییر دهد.

عضو تیم مذاکره کننده ایران با گروه 1+5 با بیان اینکه قبل از برجام ایران از طرف شورای امنیت به عنوان عاملی برای تهدید علیه صلح و امنیت جهان بود مطرح بود گفت: لغو تحریم ها برنامه هسته ای ایران را از ممنوعه به مشروع تبدیل کرد. وی با بیان اینکه در حال حاضر ایران به عنوان بازیگر خردمند در عرصه بین المللی است گفت: تغییر چهره ایران در جهان باعث شده که نه تنها از برقراری ارتباط با ایران منع نمی شوند بلکه حتی توصیه می شود که در برنامه هسته ای صلح آمیز با ایران نیز همکاری کنند.

معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه برنامه هسته ای ایران با قوت در حال ادامه است در خصوص تاثیر لغو تحریم ها بر اقتصاد کشور گفت: در این باره صحبت های زیادی شده که برجام ناموفق بوده است. برای پاسخ به این موضوع ابتدا باید بررسی شود که از برجام چه انتظاری داشته ایم. در برجام تمام تحریم های هسته ای ایران باید لغو می شدند که این اتفاق افتاده است. به گفته وی ما در ده سال گذشته تحریم های کمر شکن و فلج کننده ای در حوزه های مختلف داشتیم که یکی از این تحریم ها مربوط به تحریم های هسته ای کشور بوده است که همگی برداشته شده است.

سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه با بیان اینکه در حال حاضر بعد از لغو تحریم ها هیچ وزارتخانه ای نیست که بگوید تحریم مرتبط با وزارتخانه اش برداشته نشده گفت: نباید از برجام توقع شکوفایی در کشور را داشت. کار برجام برطرف شدن موانع بوده است نه شکوفایی اقتصاد. عراقچی با بیان اینکه شکوفایی اقتصاد کشور وظیفه سایر وزارتخانه های و دستگاه های مربوطه است گفت: برجام باید موانع را بر می داشت تا وزارتخانه ها بتوانند حرکت کنند.

دکتر عباس عراقچی با بیان اینکه در حال حاضر فروش نفت کشور به روال قبل تحریم ها برگشته است گفت: اینکه دیگر بعد از برداشته شدن موانع, فروش نفت چگونه می شود این موضوع به عملکرد وزارت نفت بر می گردد که خوشبختانه تا کنون عملکرد موفقیت آمیزی بوده است. به گفته وی عملکرد وزارت نفت در یک سال بعد از لغو تحریم ها چیزی شبیه معجزه بوده است. عراقچی با بیان اینکه در دوران تحریم ها کشورها مکلف شده بودند که هر شش ماه یک بار 20 درصد خریدشان را از ایران کم کنند و این کار را انجام دادند گفت: خوشبختانه در یک سال گذشته عملکرد وزارت نفت به صورتی بود که همه مشتریان از دست رفته را برگرداند.

عراقچی با بیان اینکه تحریم ها در سه حوزه نفت و گاز و حمل و نقل و بانکی بود گفت: در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی بعد از برجام عملکردهای موفقیت آمیزی داشتیم که افزایش برداشت از میادین نفتی از جمله آن هاست.

وی در ادامه در خصوص انتقاداتی که در زمینه عدم ورود پول نفت فروخته شده به کشور مطرح است گفت: در حال حاضر مبالغ فروش نفت به حساب ایران واریز شده است. وی با اشاره به رشد 7 درصدی اقتصاد ایران گفت: مساله جالب توجه این است که منتقدین از طرفی رشد اقتصادی کشور را حاصل ورود پول نفت به کشور می دانند و از سویی دیگر نیز می گویند پول نفت بعد از برجام وارد کشور نشده است.

عضو تیم مدذاکره ایران با گروه 1+5 در ادامه در خصوص تحریم های حوزه حمل و نقل نیز گفت: در حال حاضر تمامی تحریم های حوزه حمل و نقل برداشته شده است و تمامی نفت کش ها و کشتی های ایرانی که تا پیش از این بیمه نداشتند و تحریم بودند توسط همان کشورهایی که در گذشته تحریم کرده بودند بیمه شده اند. به گفته وی در حال حاضر کشتی های ایرانی هیچ مانعی برای ورود به بندرهای کشورهای دیگر ندارند. البته امریکا و صهیونیسم از این قاعده مثتثنی هستند.

موانع غیربرجامی موجب مشکلات در روابط بانکی بین المللی است
عراقچی در ادامه به لغو تحریم های ایران در حوزه بانکی اشاره کرد و گفت: انتقاداتی مطرح می شود که تحریم های بانکی ایران لغو نشده است. به گفته او در حال حاضر روابط بانکی ایران با کشورهای خارجی هنوز به حالت عادی برنگشته است که البته این مساله مربوط به مشکلاتی دیگر غیر از برجام است.

وی در ادامه تحریم های اولیه و مشکلات ایران در پولشویی را از مشکلاتی دانست که مانع از برقراری روابط به صورت کامل با بانک های خارجی می شود. البته به گفته وی نمی توان گفت که بن بستی وجود دارد بلکه به دلیل مشکلات باقی مانده با امریکا که همیشگی بوده این مشکلات همچنان وجود دارد.

معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه در ادامه به تلاش شرکت های خارجی از جمله پژو، بویینگ، ایرباس برای برقراری کانال بانکی برای تجارت با ایران اشاره کرد و گفت: تمامی این موارد نشان می دهد که ما در روابط بانکی با کشورهای دیگر در بن بست نیستیم.

سید عباس عراقچی با اشاره به مقاومت و اصرار برخی از منتقدان برجام گفت: برجام موجب شفافیت در روابط تجاری کشور شده است و اگر عده ای در گذشته از این فضای غیر شفاف استفاده کردند دیگر آن دوران به پایان رسیده است.

معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه در ادامه با اشاره به FATF به عنوان یکی دیگر از موانع برقراری ارتباط بانکی اشاره کرد و گفت: عدم رعایت قوانین انضباطی توسط برخی بانک های داخلی موجب شده که بانک های خارجی محدودیت هایی در این خصوص داشته باشند. به گفته وی آنچه روابط بانکی را به حالت غیرعادی درآورده است موانع غیربرجامی است.

عراقچی گفت: برجام کار خود را در حوزه تحریم ها انجام داده است و در حال حاضر تمامی موانع بر داشته شده است. به گفته وی آنچه باعث می شود که موتور اقتصاد کشور به حرکت در بیاید اقتصاد مقاومتی است. وی با بیان اینکه برجام باید موانع فروش را بر می داشت و خوشبختانه این موانع برداشته شد. گفت: در شرایط کنونی کلید رفع مشکلات اقتصاد کشور اجرای اقتصاد مقاومتی است.

وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی یعنی به نقطه ای برسیم که هیچ عامل خارجی نتواند اقتصاد ما را تحت تاثیر قرار دهد و از ما امتیاز سیاسی بگیرد گفت: دیپلماسی نفتی ما موانع را برداشته است و از این به بعد رونق اقتصادی کشور با تلاش گروه های اقتصادی است که خوشبختانه عملکرد موفق مدیران و کارفرمایان نشان می دهد در این مهم موفق بوده اند.

عضو تیم مذاکره کننده ایران با گروه 1+5 در پایان به موفقیت کشور در اجرای اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: در سال 86 ترکمنستان توانست ایران را تحریم و گاز ایران را قطع کند که در ادامه گاز را به 8 برابر قیمت به ما فروخت. عراقچی با بیان اینکه با اجرای اقتصاد مقاومتی در سال های اخیر این مساله دیگر تکرار نشد گفت: در سال جاری این جریان از طرف ترکمنستان مجددا تکرار شد، با این وجود ایران به دلیل خودکفایی توانست بدون ایجاد مشکلی به تامین گاز در کشور بپردازد.

رفع فقر راهی جز تولید ندارد

حسین گروسی نیز در هفتمین جشنواره تجلیل از کارآفرینان و مدیران اشتغا‌لزا با اشاره به تصویب قوانین در حمایت از تولید در مجلس گفت: متاسفانه با وجود داشتن قوانین زیاد در حمایت از تولید کشور با این وجود مشکلات زیادی بر سر راه تولید وجود دارد.

وی با اشاره به تصویب قانون صندوق توسعه ملی در مجلس هشتم گفت: با تصویب این قانون قرار بود 20 درصد از مبلغ فروش نفت برای حمایت از تولید و صنعت کشور به این صندوق واریز شود و هر ساله نیز 3 درصد به آن اضافه شود.

این عضو سابق کمیسیون صنعت مجلس در ادامه با بیان اینکه متاسفانه این قانون نه در دولت قبل و نه در دولت فعلی به دلیل کاهش قیمت نفت اجرایی نشد به مشکل هدفمندی یارانه ها اشاره کرد و گفت: قرار بود در طرح هدفمندی یارانه ها 20 درصد از مبالغ حاصل از افزایش حامل های انرژی به تولید اختصاص یابد و در نهایت این موضوع عملی نشد.

وی با بیان اینکه کشوری که تولید نداشته باشد تورم در آن کشور بالا می رود و با هیچ پشتوانه نمی تواند رشد کند به مشکلات کشورهایی همچون عربستان و قطر اشاره کرد و گفت این کشورها با وجود سرمایه بالای نفتی به تولید روی آورده است.

این نماینده مجلس با اشاره به قانون حمایت حداکثری از فضای کسب و کار و حمایت از کالاهای رقابت پذیر در مجلس هشتم به عنوان دو قانون حمایت از تولید کشور گفت: برخی می گویند که قوانین زیاد در باره حمایت از تولید نداریم این در حالی است قوانین زیاد در این باره وجود دارد اما ضمانت های اجرایی در این باره وجود ندارد.

وی در ادامه به سود بالای تسهیلات بانکی به عنوان مهمتر ین مشکل تولید در کشور اشاره کرد و گفت: در همه جای دنیا سود بانکی مبلغ پایین و حداقل دو سه درصد است این در حالی است که در کشور ما سود بانکی که در اسم 18 درصد است در ادامه به 35 تا 36 درصد نیز می رسد. وی به جرائم دیرکرد بیمه کارفرمایان و 9 درصد مالیت بر ارزش افزوده به عنوان دیگر مشکلات بخش تولید اشاره کرد و گفت: متاسفانه در سال های گذشته حمایت های خوبی از سوی بانک ها برای تولید کشور صورت نگرفته است. گروسی در ادامه گفت: بعضا شاهد هستیم که تصمیمات گمرک یا وزارت اقتصاد در تضاد با قوانین حمایت از تولید است.

حلقه مفقوده تولید مدیریت است

وی با بیان اینکه برای حمایت از تولید نیاز به قانون جدید نداریم بلکه نیاز به اجرایی کردن قوانین موجود داریم گفت: کشوری خوب است که قوانین شفاف و کم داشته باشد و نه اینکه قوانین زیاد داشته باشیم و قابلایت اجرایی شدن نداشته باشیم.

وی در ادامه با بیان اینکه در تولید سه مساله کیفیت، قیمت تمام شده و استفاده از فناوری های روز اهمیت فراوان دارد گفت: برای بهره مند شدن از فناوری های روز دنیا نیاز به واردات ماشین آلات جدید داریم. این در حالی است که عوارض گمرک بالا و مشکلاتی که بر سر راه تولید کننده است باعث می شود که تولید گران تمام شود و بعضا شاهد هستیم که کالایی در رقابت با کالای مشابه خارجی 60 درصد گران تر تمام می شود.


بخش مدیریت دولتی پاسخگوی تولید نیست
وی با بیان اینکه تحریم داخلی مشکل امروز تولید کشور است گفت: امروز توایدکننده با یک دست اسلحه برای دفاع در دست دارد و با دستی دیگر به تولید می پردازد.

وی با بیان اینکه امروز جنگ عرصه اقتصادی ادامه دارد گفت: باید اراده ای جدی برای رفع مشکلات تولید و صنعت در کشور باشد. به گفته وی قوانین ما کافی است اما نحوه مدیریت مشکل دارد و برای رفع فقر راهی جز تولید نداریم.

کارآفرینان نقش بسیار مهمی در تحقق اقتصاد مقاومتی دارند
مصطفی کواکبیان، نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با تاکید بر این‌که فساد در اقتصاد، جدی‌ترین دغدغه ماست، درباره نقش مهم کارآفرینان در تحقق اقتصاد مقاومتی گفت: یک‌صدم رانت خواری که در دولت شکل می گیرد در بخش خصوصی دیده نمی‌شود. آن هم به این دلیل که بخش خصوصی تلاش می کند تا بتواند حداقل سود را کسب کند.

وی با بیان اینکه امیدوارم اینگونه همایش ها زمینه ای برای حل مشکلات کارآفرینان شود گفت: با توجه به اینکه در روزهای پایانی سال اقتصاد مقاومتی هستیم، باید ارزیابی کنیم چقدر در راستای تحقق این نامگذاری گام برداشته ایم.

این نماینده مجلس دهم در ادامه با بیان اینکه کارآفرینان بیشترین اقدام را در این مسیر داشته اند، گفت: نمی گوییم که دولت و مجلس در این راستا کاری نکرده اند اما چیزی که هدف از اقتصاد مقاومتی است بخشی از آن تاکید بر تولید ملی و کالاهای داخلی است که کارآفرینان بیشترین همت را در این زمینه داشته اند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه بنده یکی از کسانی بودم که در مجلس با بودجه سال 96 مخالف بودم، افزود: باید دید در پایان یک‌سال چه میزان توانسته ایم کارآفرینی و اشتغال زایی ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه 30درصد درآمدها به صندوق توسعه ملی واریز می شود، ادامه داد: کاش این میزان 20درصد و دست‌اندازهای پیش روی آن کمتر بود.

کواکبیان در ادامه یادآور شد: فلسفه ایجاد صندوق توسعه ملی این بود که در اختیار بخش خصوصی قرار بگیرد و بیشتر برای تسهیلات کارآفرینی باشد اما واقعیت این است که از فلسفه آن فاصصله گرفته‌ایم.

این نماینده مجلس در ادامه گفت: فروش 50 یا 60 هزار میلیارد دلار اوراق مشارکت، بد است چرا که دولت بعدی را مقروض می‌کند.

وی همچنین در خصوص فاینانس گفت: پیش بینی ها در این زمینه انجام شده اما من شک دارم که بتوانیم آن را جذب کنیم.

کوابیان با بیان اینکه باید دیپلماسی اقتصادی را جدی بگیریم، معتقد است بعد از برجام گشایش های اقتصادی بسیاری داشته ایم و ادامه داد: متاسفانه بانک ها به وظایف خود خوب عمل نمی کنند.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه مشکلات پیش روی کارآفرنان بسیار است، اظهار کرد: تلاش های کارآفرینان قابل تقدیر است و همت زیادی را برای پیشرفت اقتصاد و کمترین هزینه را برای دولت داشته اند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه در برخی موارد اگر کالا را وارد کنیم برای ما ارزان‌تر می‌افتد، تاکید کرد: باید تا آنجایی که می توانیم روی پای خودمان بایستیم.

وی در ادامه گفت: موضوع فساد در اقتصاد، یکی از دغدغه های ماست چرا که یک‌صدم رانت خواری که در دولت شکل می گیرد در بخش خصوصی دیده نمی‌شود. آن هم به این دلیل که بخش خصوصی تلاش می کند تا بتواند حداقل سود را کسب کند. اما در کل باید بپذیریم که در این زمینه کمتر تلاش می کنیم.

نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص حقوق های نجومی گفت: مردم به این موصضوعات حساس هستند و حق دارند چراکه دست آنها به جایی بند نیست و دستگاه قضایی نقش اول را در برخورد با این قضایا دارد.

کواکبیان در ادامه صحبت‌های خود گفت: کارآفرینان نقش بسیار مهمی در تحقق اقتصاد مقاومتی دارند و کاری که در این زمینه انجام داده اند شاهکار بوده است.

نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان تصریح کرد: یکی از انتقادات من به بودجه 96 این است که دولت قول داد که وابستگی ما به نفت در این بودجه کم می شود که این اتفاق نیفتاد.


در برجام چه باید می کردیم که نکردیم
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت:برخی بنا به دلایل سیاسی و انتخاباتی به دنبال ایجاد ناامیدی مردم و انتقادات عوامانه هستند. می گویند در برجام چه کار کردید؟شما بگویید چه باید می کردیم که انجام نشد؟

علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در مراسم تجلیل از کارآفرینان و مدیران اشتغالزای کشور که بعد از ظهر امروز در محل همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد، اظهار داشت: عنصر امید در جامعه را باید تقویت کرد، جامعه ای که با امید همراه نباشد خیلی نمی تواند حرکت جدی داشته باشد و این یکی از محرک های اصلی هر جامعه ای است؛ چراکه انسان با امید حرکت می کند.

رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان با بیان اینکه نمی دانم به چه دلایلی برخی به دنبال ناامیدی و یاس در جامعه هستند، گفت: شاید مسائل انتخاباتی و منافع حزبی باعث شده است که برخی در پی تزریق ناامیدی به جامعه باشند.

وی افزود: کشور ما توانسته در نهایت عزتمندی آنچه که حقش بود را در برجام به دست آورد و ای کاش برخی از منتقدین نسبت به برجام بگویند که چه باید می کردیم که انجام ندادیم.

صالحی ادامه داد: ما امروز اکتشاف، تحقیق و توسعه، غنی سازی و رآکتورهای خودمان را داریم حالا باید چه چیز را باید نگه می داشتیم که نداشتیم، نمی دانم.

رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان تصریح کرد: ما قبل از برجام نمی توانستیم یک گرم کیک زرد وارد کنیم اما امروز قرار است ۶۰۰ تن کیک زرد وارد کشور کنیم که البته فعلا برخی مشکلات بر سر راه این مسئله وجود دارد.

وی اضافه کرد: برخی دوستان ایرادات عوام گرایانه ای می گیرند و به طور مثال می گویند که ما ۲۰ هزار سانتریفیوژ داشتیم و اما امروز تنها ۶ هزار تا داریم در حالی که ۱۰ هزار سانتریفیوژ ما اصلا کار نمی کرده است و ما اورانیومی نداشتیم که بخواهد سانتریفیوژهای ما با آن کار کند یا بچرخد.
صالحی با بیان اینکه چرا برخی در کشور فضای یاس و نا میدی را دنبال می کنند، اظهار کرد: ما نباید خودمان فضایی از ابهام و تشویش را به وجود آوریم و به طرف خارجی بگوییم که چرا می خواهید در ایران سرمایه گذاری کنید. این اقدامات خلاف مروت، قاعده اخلاقی و اسلامی و وطن دوستی است.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ما سی و هفت سال فشارها و تحریم ها را تحمل کردیم که انقلاب ما بالاتر رود و خدا را شکر امروز در حال اوج گیری هم هستیم. در عرصه بین المللی ایران امروز نقش و جایگاه خوب و بالایی دارد و طرف مقابل می داند که هر آنچه علیه ایران در توان داشته، به کار گرفته و نتیجه ای نگرفته است.

وی افزود: حضور معنوی ایران در لبنان، عراق و سوریه اینها امری نیست که کسی آن را انکار کند. با هم بودن دولت و ملت ایران در طول این سال ها باعث شده که این درک در طرف مقابل بوجود آید که دولت ها در ایران برخاسته از ملت است و درست به همین دلیل است که تیم مذاکره کننده ما می تواند با قدرت و عزت با قدرت های جهان وارد مذاکره شود.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار