علت مخفی بودن سفارشهای خرید و فروش در قانون جدید بازار پایه فرابورس چیست؟
پارسینه: از اواخر خرداد ماه جاری قرار است که قوانین جدید بازار پایه فرابورس اجرایی شود؛ یکی از بندهای جدید این قانون مخفی بودن سفارش خرید و فروش در بازار پایه است؛ فرابورس در این مورد اعلام کرده که علت مخفی بودن سفارشهای خرید و فروش این است که سهامداران انتظارات خود را بر اساس تحلیل و تصمیم خود شکل دهند و تصمیمگیری درباره معاملات به دور از هیجانات کاذب و گمراهکننده باشد.
بر اساس قوانین جدیدی که برای بازار پایه فرابورس در نظر گرفته شده، قرار است که سفارشهای خرید و فروش بر روی تابلوی معاملات نشان داده نشود و از دید معاملهگران مخفی باشد. علت این تصمیم برای معاملهگران تا حدی مبهم به نظر میآید، فرابورس ایران به تازگی سعی کرده در این مورد شفافسازی کند.
امیر هامونی - مدیرعامل فرابورس ایران - معاملات بازار پایه را بر اساس دستورالعمل جدید کاملاً شفاف و به دور از هرگونه ابهام خواند و گفت: هنگامی که معاملات سهام شرکتها در بازار پایه جدید آغاز شود آیتمهای مربوط به معاملات انجام شده اعم از قیمت پایانی معاملات سهم، دامنه نوسان قیمت و نیز حجم و ارزش معاملات همچون گذشته مشخص است و در تابلو معاملات نیز انتشار مییابد، از این رو اطلاق معاملات "غرری" به معاملات بازار پایه موضوعیتی ندارد.
مدیرعامل فرابورس ایران با اشاره به اینکه در بازار پایه جدید انجام معاملات کماکان بر اساس الگوریتمهای مچینگ در سایر بازارهای فرابورس صورت میگیرد و عدم نمایش سفارشهای خرید و فروش هیچگونه ابهامی در روند انجام معاملات ایجاد نمیکند، اظهار کرد: این موضوع کمک میکند تا فرد بر اساس تحلیل خود و به دور از هیجانات کاذب و گمراهکننده اقدام به سفارشگذاری در این بازار کند.
وی با اشاره به اینکه در بازارهای مختلف، معاملات بر اساس انتظارات شکل میگیرد و انتظارات نیز بر اساس اطلاعات مالی هر فرد از سهام مورد معامله برآورد میشود، افزود: هدف از عدم نمایش سفارشهای خرید و فروش در بازار پایه جدید همچون سایر بورسهای معتبر دنیا آن بوده که سهامداران انتظارات خود را بر اساس تحلیل و تصمیم خود شکل دهند و در خصوص خرید و فروش سهم در بازار پایه تصمیمگیری کنند نه آنکه تحت تأثیر سیگنالهایی که از سوی برخی افراد و گروهها روی سهمها داده میشود در معاملات حضور پیدا کنند.
مدیرعامل فرابورس ایران نمایش سفارشهای خرید و فروش را در بازار پایه، فراهم کردن امکان سیگنالدهی برخی افراد و گروهها در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی دانست و بیان کرد: این موضوع سبب میشود تا دستکاری قیمت و القای ظاهر گمراهکننده از روند معاملات با استناد به صف خرید یا فروش سهام مورد نظر توسط سیگنالدهندهها راحتتر شود، اما با عدم نمایش سفارشهای خرید و فروش، سهامداران به مراتب کمتر تحت تأثیر هیجانات قرار میگیرند و ورود سفارشها به میزان بیشتری در نتیجه تصمیم و تحلیل خود سرمایهگذاران خواهد بود.
به گفته وی علاوه بر انتشار جزئیات معاملات انجام شده، در دورههای سفارشگیری نیز قیمتهای TOP (قیمت نظری گشایش) نمایش داده میشود که در واقع اجماع نظر بازار را روی قیمت سهم نشان میدهد و سهامدار بر اساس تحلیل خود در معامله سهام بازار پایه حضور پیدا میکند.
مدیرعامل فرابورس ایران همچنین عدم تقارن اطلاعاتی را ریسک ذاتی بازار پایه دانست و گفت: بحث شفافیت در بازار پایه همانطور که به دفعات عنوان شده است به عدم تقارن اطلاعاتی ناشران بازار پایه باز میگردد که همین موضوع نیز در طبقهبندی شرکتها در تابلوهای زرد، نارنجی و قرمز مدنظر قرار گرفته است.
ارسال نظر