گوناگون

سهام عدالت را بفروشیم؟

سهام عدالت را بفروشیم؟

پارسینه: بازار سرمایه این هفته با خبر‌های مهم و نسبتا خوبی همراه بود، خبر‌هایی که از ورود سهام عدالت به آن و خرید و فروش این سهم توسط مردم خبر می‌داد.

دومین هفته اردیبهشت در تقارن با ماه رمضان سپری شد. در این هفته شاهد ثبات نسبی در بازار ارز، طلا و سکه بوده‌ایم به‌طوری‌که تغییرات قیمت طلا و سکه همسو با نوسان نرخ دلار و یورو بود.

از طرف دیگر رشد پیشتازانه شاخص بورس در تهران ادامه دارد و با حمایت دولت خریدوفروش سهام عدالت نیز آزاد شد و بر رونق این بازار افزود.

نوسان جزئی طلا و سکه در دومین هفته اردیبهشت ۹۹

در دومین هفته اردیبهشت سکه تمام بهار آزادی طرح جدید با مبلغ ۶ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان معامله شد و در روزهای بعد روند نزولی داشت که در اواخر هفته با افزایش حدود ۱۵۰ هزارتومانی سکه به رقم ۶ میلیون و ۴۹۰ هزار تومان رسید.

شما می توانید روند قیمت سکه و طلا را در نمودار زیر مشاهده کنید

سهام عدالت را بفروشیم؟

کاهش تقاضا طلا و سکه در ماه رمضان

نادر بذر افشان دبیرهیات مدیره اتحادیه طلا ، جواهر و سکه تهران گفت:با ورود به ماه رمضان خریدوفروش مصنوعات طلا و سکه صفر رسیده است و تقاضا برای آن به‌شدت کاهش‌یافته است اگر شیوع ویروس کرونا مدت زیادی طول نکشد و بعد از ماه رمضان افراد جامعه با شرایط بهتری بتوانند خرید داشته باشند تقاضا افزایش میابد و وضعیت بازار بهتر خواهد بود.

دبیرهیات مدیره اتحادیه طلا، جواهر و سکه تهران بیان کرد: نرخ اونس جهانی نسبت به هفته گذشته حدود ۲۵ دلار نوسان داشت که در ابتدای هفته روندی کاهشی داشت و در روز‌های بعدی حدود ۲۲ دلار نسبت به اول هفته افزایش داشت.

او بیان کرد:، اما نرخ اونس جهانی از اهمیت زیادی برخوردار است چراکه پیش‌بینی می‌شد بهای اونس جهانی به یک هزار و و ۸۰۰ دلار ا محقق شود در بازار داخلی تأثیر گذار خواهد بود.

بذرافشان در پایان گفت: با کنترل نرخ ارز در بازار دور انتظار است تا پایان ماه رمضان نرخ طلا و سکه افزایش یابد.

تصویر زیر روند قیمت طلای ۱۸ عیار را نشان می‌دهد

سهام عدالت را بفروشیم؟

نوسان ۵۰ تومانی دلار و یور در بازار

در دومین هفته اردیبهشت نرخ دلار و یورو با نوسان اندکی روبه رو بود به طوری که در ابتدای هفته نرخ دلار و یورو به ترتیب با مبلغ ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان و ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان شروع شد که در رو‌های بعد با افزایش ۱۰۰ تومانی به نرخ ۱۵ هزار و ۶۰۰ و ۱۷ هزار تومان رسید که این رقم پایدار نبود و با کاهش ۵۰ تومانی دلار با قیمت ۱۵ هزار و ۵۵۰ تومان و یور با نرخ ۱۶ هزار و ۹۵۰ تومان در آخرین روز کاری به کار خود پایان دادند.

ثبات قیمت در بازار ارز حاکم است

یکی از صرافی های مجاز در گفت: در حال حاضر در بازار ارز خرید فروش چندانی صورت نمی گیرد و بعد از سال جدید شاهد ثبات نسبی در قیمت بوده ایم .

او افزود: نرخ دلار بازار آزاد در این هفته از مبلغ ۱۶ هزار ۳۰۰ تومان به ۱۵ هزار و ۹۵۰ تومان رسید که حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومان کاهش قیمت داشته است، ولی نرخ رسمی اعلام شده دلار و یورو از سوی بانک مرکزی تغییرچندانی نداشته است و دلار بین رقم ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۱۵ هزار و ۶۰۰ تومان نوسان داشت و یورو نیز بین دامنه ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان تا ۱۷ هزار تومان تغییر کرد.

این فعال بازار ارز بیان کرد : میزان تقاضا برای خرید ارز از ابتدای سال ۹۹ کاهش داشته است که دلیل آن را می‌توان کاهش مسافرت‌های خارجی و رکود کسب و کار‌هایی مانند تجارت که به ارز بستگی دارد نام برد.

او در پایان تصریح کرد: با وجود کاهش تقاضا در بازار میزان خرید و فروش تقریبا یکسان است.

شما می توانید قیمت دلار را در دومین هفته اردیبهشت را در نمودار زیر مشاهده کنید

سهام عدالت را بفروشیم؟

کاهش تقاضا بازار ارز را کساد کرد

محمد مهدی سماواتی کارشناس بازار مالی گفت:علت نوسان قیمت در بازار ارز به عواملی مانند فعالیت کمتر صرافی ها و تعطیلی این کسب و کار در فروردین ماه به دلیل شیوع ویروس کرونا است چراکه در این مقطع زمانی بسیاری از صرافی ها نیمه تعطیل بودند و نرخ های غیر رسمی بر نوسان بازار ارز دامن زد.

سماواتی افزود : از طرف دیگر میزان تقاضا برای خرید ارز در زمانی که می توانست اوج رونق آن باشد کاهش یافته است و به دلیل شیوع ویروس کرونا با لغو مسافرت ها و واردات روبرو بوده ایم که این امر بر بازار ارز تاثیر گذاشت اما در حال حاضر در بازار شاهد ثبات نسبی در قیمت هستیم و به میزان جزئی نرخ دلار نوسان دارد .

او تصریح کرد: با رونق بورس در بازار سبب شد افرادی که قبلا در بازار ارز سرمایه گذاری می کردند به بازار سرمایه که از جذابیت بیشتری برخودار است روی بیاورند البته بازار های مسکن و خودرو نیزشرایطی مانند بازار اراز را تجربه کردند.

سماواتی اظهار کرد : در شرایطی که با تحریم ها مواجه هستیم طبیعی است که نرخ ارز رو به رشد باشداما سیاست بانک مرکزی مبنی بر این است که نرخ ارز را با شیب ملایم کنترل کند.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت :پیش بینی می شود روند نرخ ارز با شیب ملایمی صعودی باشد که با شرایط موجود نسبت به سال گذشته بازدهی سود آن کمتر است.

شما می‌توانید روند قیمت یورور را در دومین هفته ۹۹ در نمودار زیر ببینید

سهام عدالت را بفروشیم؟

بازار بورس همچنان پیشتاز در رشد

در بازار سرمایه همچنان شاهد رشد در بازار هستیم که برخی ار کارشناسان معتقدند با حمایت دولت از بازار سرمایه شاهد رشد مثبت خوبی در بازار خواهیم بود بخصوص با آزادسازی سهام عدالت تغییرات بزرگی در بزار رخ خواهد داد و سبب افزایش نقدینگی در بازار می شود و تا زمانی که ورود نقدینگی ادامه داشته باشد بورس به رشد خود ادامه خواهد داد و نسبت به بازار های مالی دیگر از جدابیت بیشتر برخوردار است.

خودداری سهامداران از فروش شتابزده سهام عدالت

فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: به عنوان کارشناس توسعه ملی از مردمی که نمی‌توانند سهام خود را مدیریت کنند بگویم که از فروش فوری و شتاب زده آن خودداری کنند. زیرا ممکن است تعدادی از افراد سودجو با قیمتی بسیار پایین تر از ارزش واقعی سهام نسبت به خرید این اوراق امتیاز اقدام کنند و این بسیار خطرناک زیرا این سهام ارزشمند است.

بیان کرد : با توجه به آنکه این سهام بسته به میزان سهامی که دارند از یک میلیون تومانی تا ۴۰۰ هزار تومانی متناسب با ارزش آن سهام است.

بانکی یکی از عوامل افزایش ترقی شاخص بورس

حسن مرادی کارشناس اقتصادی گفت: علت اصلی روند صعودی بورس در ایران که برخلاف کاهش رشد بازار سرمایه در کشورهای دیگررا می توان تفاوت در الگو بازار سرمایه دانست و الگو یی که در کشورهای صنعتی به آن عمل می شود با کشور ایران کاملا متضاد است .

مرادی افزود : نرخ بهر در ایران به میزان زیادی است و کاهش نرخ بهره سبب می شود بخش عمده ای از سرمایه بخش خصوصی مانند مسکن و طلا به سمت بورس روی بیاورند بنابر این یکی از عوامل افزایش ترقی بورس در بازار کاهش بهره بانکی است چراکه با کاهش بهره سپرده گذاری در بانک افراد جامعه اشتایق بیشتری به سرمایه گذاری در بورس نشان می دهند به ظوری که سهام برخی از شرکت های تجاری که از سود دهی خوبی برخودار است باعث می شود افراد تمایل به خرید سهام این گونه شرکت ها را داشته باشند.

این کارشناس اقتصادی در پایان گفت : نباید فراموش کرد که بازار سرمایه همواره باریسک (احتمال خطر) همراه است و همیشه روندی صعودی نخواهد داشت و گاهی ممکن است نزولی باشد اما در حال حاضر بهترین بازار برای سرمایه گذاری بورس است و معتقدم در روزهای آینده همچنان روند بازار صعودی باشد .

تصویر زیر نشان دهنده روند شاخص بورس در دومین هفته اردیبهشت ۹۹ است

سهام عدالت را بفروشیم؟

شاخص کل ۳۵ / ۱۸ درصد افزایش یافت

شاخص کل با ۱۳۶ هزار و ۱۶۲ واحد افزایش نسبت به هفته قبل، به رقم ۸۷۸ هزار و ۹۴ واحد رسید از طرف دیگر شاخص کل هم وزن با ۳۳ هزار و ۶۱۰ واحد با افزایش معادل ۳۳ / ۱۳ درصد، رقم ۲۸۵ هزار و ۶۶۷ واحد را به نمایش گذاشت.

شاخص بازار اول با ۹۷ هزار. ۹۴۲ واحد افزایش به رقم ۶۲۲ هزار و ۸۵۳ واحد بالغ گردید و شاخص بازار دوم با ۲۸۲ هزار و ۲۵۷ واحد افزایش عدد یک میلیارد و ۸۵۶ هزار و ۶۲۳ واحد را تجربه کرد و به این ترتیب شاخص بازار اول ۶۶ / ۱۸ درصد و شاخص بازار دوم با ۹۳ / ۱۷ درصد افزایش نسبت به هفته قبل همراه شدند.

در پایان دومین هفته از دومین ماه بهار، ارزش کل معاملات اوراق بهادار به ۴۳۷ هزار و ۵۰۴ میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به هفته قبل ۸۸ / ۹ درصد افزایش یافت.

سرنوشت بازار های مالی در روزهای آینده چگونه خواهد بود؟

باتوجه به اینکه در ماه رمضان رونق بازار های مالی کمی کاسته می شود اما شیوع ویروس کرونا در کشور محدودیت هایی را برای بازار ها به وجود آورد که برخی از بازار ها دچار افت شدند حال باید دید بازار هایی مانند طلا ، سکه و ارز به رونق سابق برمی کرددند یا خیر...

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد