گوناگون

قیمت نفت دوباره منفی می‌شود؟

قیمت نفت دوباره منفی می‌شود؟

پارسینه: اگرچه برخی کارشناسان در روز‌های گذشته از احتمال منفی شدن قیمت نفت با نزدیک شدن به سررسید تحویل نفت در ماه ژوئن هشدار داده بودند، اما شرایط بازار طلای سیاه و توازن نسبی بین عرضه و تقاضا باعث شده تا به زیر صفر رفتن دماسنج بازار نفت، دور از انتظار باشد.


حدود یک ماه پیش بود که قیمت نفت آمریکا برای نخستین بار در تاریخ منفی شد به این معنا که تولیدکنندگان نفت این ماده بدبو و چسبنده را تولید کرده بودند، اما مشتری برای خرید آن وجود نداشت و این موضوع باعث شد تا چوب حراج به طلای سیاه بزنند.

در آن شرایط، تولیدکنندگان نه تنها پولی بابت نفت از خریداران نگرفتند بلکه در هر بشکه تا ۳۷ دلار نیز پرداخت کردند تا از شر نفت تولید شده‌ای که جایی برای ذخیره آن نداشتند، خلاص شوند.

در آن زمان تولید نفت در حداکثر میزان خود قرار داشت و تولیدکنندگان بزرگ از روسیه تا آمریکا و عربستان هر چقدر که می‌توانستند نفت به بازار ریختند.

البته قیمت‌های منفی دوام چندانی نداشت و بعد از یکی دو روز جای خود را به قیمت‌های ۱۵ دلاری داد.

اما تاثیری که بر بازار گذاشت باعث شده تا با نزدیک شدن به سررسید تحویل نفت در ماه‌های بعد نیز این نگرانی تکرار شود که قیمت نفت دوباره به زیر صفر برود.

با این حال «مرتضی بهروزی‌فر» معتقد است که قیمت‌های منفی در بازار نفت، دیگر دور از انتظار است.

این کارشناس بازار انرژی به خبرنگار ایرنا گفته که شرایط بازار نفت در ماه آوریل با اکنون قابل مقایسه نیست، زیرا در آن زمان بازار به شدت آشفته بود و عرضه و تقاضا در بدترین شرایط خود قرار داشت.

وی در ادامه تاکید کرده که با اجرای توافق کاهش تولید نفت اوپک پلاس و انجام تعهدات تولیدی از سوی کشور‌های عضو، شرایط بازار بهتر شده و دنیا به این نتیجه رسیده که باید برای ایجاد تعادل در بازار نفت همکاری کند.

بهروزی فر گفت: از همین رو دور از ذهن است که قیمت نفت در روز‌های پایانی هفته و با سررسید تحویل نفت خریداری شده برای ماه ژوئن، به زیر صفر برود و منفی شود.

وی البته تاکید کرده که در این شرایط همچنان حجم ذخیره‌سازی‌ها بالا است و این موضوع در میان‌مدت می‌تواند در تقاضا برای نفت مشکل ایجاد کند با این حال تمام کشور‌های تولیدکننده به دنبال تثبیت بازار هستند و حتی عربستان حاضر شده یک میلیون بشکه نفت کمتری نسبت به تعهد کاهش تولید، راهی بازار کند.

به گفته بهروزی‌فر، حجم ذخیره‌سازی‌ها در قیمت خودش را نشان می‌دهد و در این شرایط نیز هنوز قیمت‌ها به عدد قابل قبولی نرسیده است.

وی به کاهش محدودیت‌های قرنطینه در سراسر جهان اشاره کرد و افزود: این موضوع می‌تواند تاثیر مثبتی بر افزایش تقاضای طلای سیاه داشته باشد.

این کارشناس بازار انرژی البته معتقد است که با وجود کاهش عرضه و تقویت تقاضا در بازار نفت و حتی با پایبندی کامل اوپک پلاس به تعهد کاهش تولید، اما در میان مدت نمی‌توان انتظار داشت که قیمت نفت به بالای ۴۰ دلار در هر بشکه برود.

وی گفت: تا زمان مشخص شدن وضعیت بازار‌ها به دلیل شیوع کرونا نمی‌توان انتظار جهش قیمت را داشت و با توجه به شرایط موجود، قیمت نفت بین ۳۰ تا ۴۰ دلار در نوسان خواهد بود.
منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار