صرافان فردوسی چه میگویند؟
پارسینه: امروز بانک مرکزی به اعلام و اجرای سیاست جدید ارزی روی آورده تا شاید آرزوی دیرینه ارز تکنرخی را محقق کند؛ "ارز رسماً تکنرخی شد" این خبری بود که ارزهای رسمی سایت بانک مرکزی بهصورت غیرمستقیم به آن پرداختند.
امروز بانک مرکزی به اعلام و اجرای سیاست جدید ارزی روی آورده تا شاید آرزوی دیرینه ارز تکنرخی را محقق کند؛ "ارز رسماً تکنرخی شد" این خبری بود که ارزهای رسمی سایت بانک مرکزی بهصورت غیرمستقیم به آن پرداختند.
ارز تکنرخی همواره یکی از دغدغههای اصلی دولتها بوده است و طی سالهای اخیر دولتمردان و مسئولان بانک مرکزی ــ هرچند در حد حرف و شعار ــ برای تحقق آن تلاش کردند و این روزها با توجه به اتمام عمر دولت دهم مردان دولت احمدینژاد قصد دارند کلید پاستور را با ارز تکنرخی به حسن روحانی رئیس جمهور منتخب تحویل دهند.
طی هفتههای اخیر یک بار دیگر البته زمزمه ارز تکنرخی مطرح شده بود ولی این خبر با واکنش مثبت و منفی برخی از افراد حاضر در دولت احمدینژاد روبهرو شد. اما سرانجام دیروز محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی رسماً اعلام کرد ارز مرجع حذف شده و حتی کالاهای اساسی و دارو نیز نمیتوانند ارز مرجع دریافت کنند.
از امروز سایت بانک مرکزی به اجرای سیاست اعلامی سکاندار این بانک روی آورده و با حذف جدول مربوط به ارز مرجع بهصورت غیرمستقیم اعلام کرده است که نرخ ارز رسماً تکنرخی شده و از این پس دلار و سایر ارزهای موجود در سیستم بانکی کشور با نرخ مبادلهای به مردم تحویل داده خواهد شد.
خبرنگار تسنیم بعد از اقدام رسمی بانک مرکزی به میدان فردوسی "بازار اصلی خرید و فروش ارز" سری زد تا از نزدیک واکنش بازار به سیاست اخیر بانک مرکزی را گزارش دهد؛ آنچه در ادامه میخوانید گزارش میدانی تسنیم از بازار امروز ارز چند ساعت بعد از اعلام سیاست ارز تکنرخی بانک مرکزی است.
* خبر ارز تکنرخی به بازار نرسید/ بازاریها جا ماندند
دلالها و صرافان مانند روزهای قبل مشغول رصد لحظهای قیمت ارز و تغییر نرخ ارزهای موجودشان بودند و وقتی که از آنها درباره سیاست جدید بانک مرکزی سؤال کردیم در اقدامی عجیب متوجه شدیم که این بار بهخلاف همیشه خبر به بازار نرسید و بازاریها از سیاست ارز تکنرخی بیخبر هستند. یکی از صرافهای میدان فردوسی به خبرنگار ما گفت: هنوز خبر ارز تکنرخی به بازار نرسیده است.
وی البته اشارهای به کاهش قیمت ارز بعد از انتخابات ریاست جمهوری داشت و گفت: از 20 روز قبل پیشبینی میشد که نرخ ارز در بازار تکنرخی خواهد شد و به همین خاطر بود که آن روزها قیمت ارز در بازار افت شدید پیدا کرد.
این فعال بازار ارز البته اظهار امیدواری کرد که با عملی شدن ارز تکنرخی در بازار قیمت دلار کاهش پیدا کند.
* دولت جدید سیاست ارزی هاشمی را پیاده کند/ ارز تکنرخی بازار را یکسان میکند
هنگامی که مشغول صحبت با این صراف بودیم یکی دیگر از همکارانش زمانی که متوجه شد بحث ما درباره بازار ارز و پیشبینی قیمتها است به جمع ما پیوست و گفت: دولت با اینکارها نمیتواند قیمت دلار را کاهش دهد بلکه باید آن سیاستی که زمان هاشمی رفسنجانی اجرا شد یک بار دیگر در دولت پیاده شود تا قیمتها سیر نزولی را به خود بگیرند.
وی ادامه داد: الآن هم باید مانند زمان آقای هاشمی دلار آزاد قاچاق اعلام شود و با یکسانسازی نرخ ارز قیمتها در بازار توسط دولت مدیریت و کاهش پیدا کند.
این فعال بازار ارز تأکید دارد: اگر بانک مرکزی رسماً دلار را یک نرخ معین اعلام کند مردم و صرافان دیگر نمیتوانند معاملات ارزی بهویژه دلار را با قیمت بالاتر انجام دهند.
وی سیاست تکنرخی شدن ارز را نویدبخش دانست و گفت: احتمالاً از امروز یک بار دیگر موج کاهش قیمتها در بازار رخ خواهد داد.
* ارز تکنرخی رسماً توسط بانک مرکزی ابلاغ شود
خبرنگار ما برای کسب اطلاعات از واکنش سایر بازاریها درباره سیاست جدید بانک مرکزی سراغ صراف دیگری رفت اما وی نیز مانند سایر فعالان بازار در جریان خبر امروز بانک مرکزی نیست.
وی میگوید: زمانی که بانک مرکزی رسماً ارز تکنرخی را به صرافها ابلاغ کند بازار هم به این سیاست واکنش نشان خواهد داد.
این فعال بازار ارز ادامه داد: بانک مرکزی تا الآن چندین بار اعلام کرده که دلار را تکنرخی خواهد کرد اما در عمل از اجرای این سیاست سر باز زده است.
وی میگوید: دلار مبادلهای تا امروز در اختیار کامل دولت بوده که به مردم عادی و یا فعالان بازار ارزی تخصیص داده نمیشد به همین منظور دلیلی ندارد که با تکنرخی کردن ارز روی دلار مبادلهای مردم و صرافها قیمتها را کاهش دهند.
* ارز تکنرخی باید با سیاست افزایش عرضه همراه شود
یکی دیگر از فعالان بازار ارز درباره سیاست بانک مرکزی به خبرنگار ما گفت: اگر بانک مرکزی از سیاستی که مانند دفعات قبل خود اعلام کرده پشتیبانی نکند شکست خواهد خورد.
این فعال بازار ارز تأکید دارد: ارز تکنرخی مستلزم این است که بانک مرکزی عرضه ارز را در بازار مدیریت کند و در صورت نیاز به افزایش تزریق ارز روی بیاورد.
وی میگوید: در صورتی که بانک مرکزی فقط به اعلام سیاست ارز تکنرخی بپردازد و عرضه و تقاضا را مدیریت نکند تأثیری در بازار رخ نخواهد داد.
* توصیه فعالان بازار ارز به بانک مرکزی: مواظب باشید اشتباه دفعات قبل را تکرار نکنید
یکی دیگر از صرافهای خیابان فردوسی که مشغول معامله است به خبرنگار تسنیم گفت: بانک مرکزی باید قیمتها را مدیریت کند و اینکه فقط به اعلام سیاستهای پیدرپی بپردازد چاره مشکلات این روزهای بازار ما نیست.
این فعال بازار ارز ادامه داد: تکنرخی کردن ارز زمانی جواب میدهد که تزریق در بازار ارز صورت گیرد؛ با اجرایی شدن این دو سیاست کنار یکدیگر بهطور حتم کاهش قیمتها در بازار کلید میخورد.
وی تأکید کرد: اگر بانک مرکزی از سیاست مدیریت عرضه و تقاضا غافل شود ممکن است تکنرخی شدن ارز به افزایش قیمتها در بازار منجر شود.
* تقاضای کاذب در بازار ارز کم شد/ رکود در بازار خرید و فروش
فعال دیگری در بازار ارز درباره تأثیر تکنرخی شدن ارز در بازار میگوید: بهطور حتم بازار میشکند چرا که هم اکنون آرامشی که در معاملات حاکم است زمینه شکستن قیمتها را با توجه به سیاست جدید بانک مرکزی فراهم کرده است.
وی تأکید میکند که طی روزهای اخیر تقاضای کاذب در بازار کم شده و دیگر مردم بدون دلیل و با نیت پول روی پول گذاشتن سراغ خرید دلار نمیآیند.
وی میگوید: هم اکنون خرید و فروش چندانی در بازار ارز روی نمیدهد و معاملات در حالت آرامش قرار دارد.
یکی دیگر از همکاران این صراف بهخلاف وی معتقد است: احتمال کاهش قیمتها با سیاست جدید بانک مرکزی کم است. چرا که کاهش نرخ دلار تنها با افزایش عرضه ارز در بازار شکل خواهد گرفت.
این فعال بازار ارز تأکید کرد: از مدتها قبل بازاریها پیشبینی میکردند که با توجه به نزدیک شدن روزهای پایانی فعالیت دولت دهم قیمتها در بازار وارد مداری جدید شود.
به گزارش تسنیم آنچه در این گزارش خواندید بخشی از اظهارات فعالان بازار ارز در واکنش به سیاست جدید بانک مرکزی است و باید دید در روزهای آینده و شاید ساعات پایانی معاملات امروز ارز چه اتفاقی برای قیمتها روی خواهد داد.
ارسال نظر