گوناگون

بازگشت به سیاست های اقتصادی احمدی نژادی در راه است؟

بازگشت به سیاست های اقتصادی احمدی نژادی در راه است؟

پارسینه: هنوز از آخرین اظهارنظر رسمی درخصوص عدم حذف ارز مرجع کالاهای اساسی تا پایان سال، بیش ...

پارسینه-گروه اقتصادی: هنوز از آخرین اظهارنظر رسمی درخصوص عدم حذف ارز مرجع کالاهای اساسی تا پایان سال، بیش از دو ماه نمی‌گذرد که دولت طی بخشنامه‌ای تخصیص ارز 1226‌تومانی به واردات کالاهای اساسی روغن، کره، شیر خشک، نهاده‌های دامی (جو، ذرت و کنجاله سویا)، برنج و شکر را لغو کرد. طبق این بخشنامه به‌جز گندم، مابقی کالاهای اساسی با نرخ ارزی که در بودجه 92 مصوب شده است؛ وارد خواهد شد.

این تصمیمی بود که دولت احمدی‌نژاد درست در روزهای پایانی خود گرفت و با وجود آنکه در قانون بودجه تخصیص ارز مرجع تا پایان سال پیش‌بینی شده بود اما دولت دهم بخشنامه حذف ارز 1226‌تومانی را ابلاغ کرد؛ اما دولت حسن روحانی بلافاصله پس از آغاز فعالیت رسمی از برقرارماندن ارز مرجع سخن گفت و همواره در مصاحبه‌ها و نشست‌ها بر تخصیص ارز مرجع به کالاهای اساسی تاکید داشت.



هنوز از یادها نرفته است که اوایل تیر ماه بود که بانك مركزي به شایعات ارزی پايان بخشيد و ارز مرجع 1226تومانی و نرخ‌هاي مركز مبادلات را حذف كرد تا بتواند ارز را تك نرخي كند و سرانجام بانک مرکزی رقم 24775 ريالي را به عنوان تنها رقم ارز اعلام كرد.

به اين ترتيب، ارز مرجعي كه به قيمت 1226 تومان به كالاهاي‌اساسي تعلق مي‌گرفت حذف شد و دلار دولتي رسما حدود 2500 تومان اعلام شد .اقدامی که واکنش های زیادی به همراه داشت، برخي اين اقدام را قانوني و مطابق با قانون بودجه سال 92 مي‌دانستند و برخي ديگر معتقد بودند رفتار بانك مركزي در حذف ارز 1226 تومانی و عدم تخصيص اين ارز به كالاهاي‌اساسي غيرقانوني است.

اما به نظر می رسید نظر مخالفان به موافقان می چربید چرا که سوم شهریورماه در حاشیه مراسم استقبال از پادشاه «عمان» بود که «محمدرضا نعمت‌زاده»، وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره اینکه اختصاص ارز مرجع به واردات کالاهای اساسی که یکی از اولین تصمیمات دولت بود تا چه زمانی ادامه خواهد یافت و با چه هدفی صورت می‌پذیرد، گفته بود: «این موضوع تا پایان سال جاری استمرار پیدا کرده و تغییری نخواهد کرد. ارز مرجع درمورد کالاهایی است که در فهرست کالاهای اساسی آمده و درباره نهاده‌های دامی صدق می‌کند بنابراین قیمت این موارد تا پایان سال‌جاری تغییر نخواهد کرد.»

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین تصریح کرده بود: «تفاوت ارز مرجع و مبادله‌ای درباره کالاهای اساسی از بودجه دولت تخصیص خواهد یافت بنابراین واردات این کالاها برای وارد‌کننده مثل ارز مرجع تمام می‌شود.»

اما به یک باره ارز مرجع دوباره حذف شد و برا اساس اخبار اعلام شده تنها به گندم تعلقی خواهد گرفت .اقدامی که سیاست های شتاب زده اقتصادی دولت احمدی نژاد را تداعی می ند چرا که به عقیده کارشناسان در صورتی‌که دولت در کنار این اقدام خود یعنی حذف ارز مرجع، بسته‌های حمایتی برای تولید داخل تدوین نکند؛ قیمت کالاهای اساسی به‌طور میانگین تا 50‌درصد افزایش خواهد یافت.

حالا باید منتظر ماند و دید بالاخره اقتصادی های روحانی چه تدبیری برای جلوگیری از گران شدن کالاهای اساسی ان هم در شرایط فعلی خواهند اندیشید.

ارسال نظر

  • م رعیت

    اگر چه انتقادات زیادی به دولت احمدی نژاد وارد بوده است، اما واقعیت این است که بسیاری از تصمیماتش شجاعانه و صادقانه بود. و دلیلی ندارد همه ی تصمیمات دولت دهم معلق و وارونه شود.
    شاید برای بسیاری افراد سخت باشد این حرف که احمدی نژاد واقعا بهره هوشی سرشاری داشت و در سیاست "پست مدرن" می اندیشید.

  • راد

    دولت راستگويان هه هه هه

  • غلامرضا

    باسلام ملت ایران دیگر توهین به دولت ورهبروارزشهای انقلاب را تحمل نمیکند .وبا شدید ترین وضع با متخلفین برخورد خواهد کرد.

  • اون یکی

    تا قبل از انتخابات نامزدها می گفتند این همه گرونی چیه دلار نباید اینقدر باشه ماشین نباید اینقدر باشه همه چی باید ارزون شه و...
    اما حالا دلار نباید ارزون شه ماشین قیمتش پایین باید گرونتر هم بشه قیمت بلیط هواپیما باید آزاد شه ارز مرجع چی هست ،نداریم اصلا،
    یارانه نباید بدیم و قص علی هذا
    ما که نفهمیدیم احمدی نژاد دروغ می گفت یا نامزدهای انتخابات
    الله اعلم

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد