سرعت جهانیشدن اقتصاد بیشتر شد
پارسینه: در عصر جهانی شدن، تنوع سختتر به وجود میآید و همین موضوع، چالشهایی برای سرمایهگذاران بازارهای نوظهور ایجاد کرده است
به گزارش اقتصاد نیوز، ردیاب همبستگی سهام بلومبرگ که در یک دوره ده ساله شاخص سهام ۸۴ کشور را با شاخص اساندپی مقایسه میکند دریافته است که در نیمه نخست سال جاری میلادی ۸۸ درصد از این شاخصها به طور مثبتی با شاخص بازار آمریکا همبستگی داشتهاند که این میزان ۸۲ درصد بیشتر از دهه گذشته بوده است.
بیشتر این همگرایی در بازارهای نوظهور یا پیشرو و همچنین در بسیاری از کشورهای خاورمیانه (که سابقا شاخص در جهتی مخالف با اساندپی حرکت میکرد) اتفاق افتاده است.
تیموتی گریسکی مدیر ارشد سرمایهگذاری شرکت مدیریت سرمایه سولاریس اعلام کرد: «بازارهای نوظهور با یک غرب وحشی سرمایهگذاری مواجه هستند؛ بازاری که درک آن سخت و پیشبینی آن غیرممکن است.» وی افزود: «ما نیروهایی را مشاهده میکنیم که روی بازارهای توسعه یافته و بازارهای نوظهور تاثیر میگذارد. به طور خلاصه دیگر بازار نوظهوری وجود ندارد که نسبت به بازار آمریکا ایزوله باشد.»
برای بررسی جهانی، در اینجا نقشهای وجود دارد که تغییرات در ضریب همبستگی را نشان میدهد. اروپا و به خصوص آلمان بیشترین وابستگی را با آمریکا دارد. ضریب همبستگی در اغلب کشورهای خاورمیانه و آسیا افزایش یافته است. اما یک شگفتی نیز وجود دارد: همبستگی میان بزرگترین اقتصادهای آمریکای لاتین و آمریکا در حال کاهش است.
در میان ۱۰ بازاری که با تعدیل مثبت مواجه شدهاند هیچکدام اهمیتی بیشتر از چین ندارند. ضریب همبستگی چین از ۰.۱۱ در سال ۲۰۰۶ به ۰.۵۵ در سال جاری افزایش یافته است.
تایوان، که بیشترین همبستگی را با اساندپی دارد، ممکن است جزیره کوچکی باشد، ولی ۸۵۶ شرکت بزرگ در این کشور مشغول به کار هستند. در مورد برزیل و شیلی، شاخص معیار آنها نسبت به سال ۲۰۰۶ کمتر نمایانگر اقتصاد آنهاست.
ارسال نظر