زنگنه از عدم خروج ایران از اوپک خبر داد
پارسینه: در آستانه نشست وزرای عضو اوپک و کشورهای همپیمان آن به رهبری روسیه، بیژن نامدار زنگنه خروج ایران از سازمان کشورهای صادرکننده نفت را رد کرده و در عین حال گفته این کشور «باید از هر تصمیمی درباره سطح تولید اوپک مستثنی باشد».
به گزارش پارسینه ، برخی خبرگزاریهای داخلی از بیژن نامدار زنگنه نقل کرده اند که او در پاسخ به پرسشی در مورد «خروج» ایران از اوپک، پاسخ دادهاست: ایران از بنیانگذاران اوپک است و از این سازمان خارج نمیشود.
زنگنه به این موضوع نیز واکنش نشان داده و گفته کشورش از دلیل این تصمیم «بیخبر است» و از بابت آن «خوشحال نیست». بسیاری از تحلیلگران میگویند دلیل خروج قطر از اوپک، تنشها میان این کشور، و عربستان سعودی و متحدان ریاض است. هرچند قطر دلیل خروج خود را را «تمرکز بر گاز و صادرات آن» عنوان کرده است.
بی بی سی نیز نوشت: وزیر نفت ایران، میگوید هرچند ایران منتقد شرایط حاکم بر اوپک است، اما مانند قطر از اوپک خارج نخواهد شد. بیژن زنگنه در حاشیه اجلاس وزرای اوپک در وین گفت: "تکرویهایی که دارد میشود به اوپک آسیبهایی میزند."
زنگنه گفت: "ما اوپک را ترک نمیکنیم. اما وقایعی که دارد اتفاق میافتد نشانههای خوبی برای اوپک نیست." اجلاس وزرای سازمان کشورهای صادرکننده نفت در حالی برگزار شده است که قطر، اولین کشوری که پس از کشورهای تاسیسکننده به این سازمان پیوست، اعلام کرد از اوپک خارج میشود.
افزایش تولید نفت عربستان، و همچنین عملکرد کمیته نظارت بر توافق اوپک-غیراوپک مورد انتقادهایی بوده است. روسیه، مهمترین صادرکننده غیراوپک نیز تولیدش را بالا برده است.
از سخنان زنگنه اینطور برمیآید که تهران وارد تصمیمگیری در مورد کاهش سطح تولید دیگر کشوها نیز نمیشود: «پیشنهادهای زیادی درباره کاهش تولید مطرح است و اعضایی که میخواهند تولیدشان را کاهش دهند باید درباره آن تصمیم بگیرند».
وزیر نفت ایران در عین حال به گزارشها در مورد سفر برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز واکنش نشان داده و گفته اگر او «میخواهد از طریق اوپک فشار بیشتری به تهران وارد کند، غیرحرفهای است». زنگنه گفته «اوپک سازمانی مستقل است و بخشی از وزارت انرژی آمریکا نیست که از واشینگتن دستور بگیرد».
گزارشها حاکیست که هوک به وین سفر کردهاست. در حالی که رویترز گفته بود او با وزیر نفت عربستان دیدار و گفتگو کرده است، اما بلومبرگ به نقل از یک سخنگوی وزارت نفت عربستان گفته «قطعا این خبر تکذیب میشود».
هوک در میانه آبان ماه گفته بود ایالات متحده در مورد اعمال حداکثر فشار بر ایران، بسیار موفق و دقیق عمل کرده، بدون آنکه اجازه دهد تحریمهای ایران به جهشی در بهای نفت منجر شود.
حضور در اوپک در صورتی مفید هست که اعضایش متحد باشند
قضیه این است که اگر روز اول از من پرسیده میشد اجازه میدهید عربستان ده میلیون بشکه نفت تولید کند و شما یک میلیون بشکه نفت تولید کنید.
قطعاً در چنین شرایطی به اپک نمی پیوستیم. پس الان هم باید از اپیک خارج شویم تولید خود را به ۶ میلیون بشکه برسانیم تا قیمت نفت بشکند و شرایط روسیه و عربستان حاضر به پذیرش سهم بیشتری برای ایران خواهند شد و الا با تولید یک میلیون بشکه در روز اصلاً چه فرقی میکند باشی یا نباشی
مساله بیشتر به کاردانی مدیران یه کشور برمیگرده. وقتی کار بلد نباشند در دراز مدت باعث میشند همه دنیا نگاه بی ارزش و حقارت بار به تو داشته باشه. وقتی کارهایی بکنند و مسئولیتش رو قبول نکنند در نهایت مسئولین سازمانهای جهانی با شک و بی اعتمادی باهات برخورد میکنند و بازنده نهایی میشی. نه تنها اوپک بلکه در هیچ جا به تو سهم مناسب رو نمیدند. نمونش قطع انواع سهمیه های ورزشی تا جایی که در کره از دادن یک جفت کفش نایک به ورزشکار ایرانی امتناع میکنند. واقعا مدیران بازنشستگی گذشته ایرانی شرم و حیا ندارند.
اگر ایران بزرگترین تولیدکننده و فروشنده نفت هم باشد باز هیچ سودی برای ملت ایران ندارد.
و اگر قدرت های جهانی اجازه ندهند ایران حتی یک قطره نفت بفروشد بازهم هیچ فرقی بحال زار ملت ایران نخواهد داشت
پس بهتر همون که نفت ایران اصلا فروخته نشود لااقل برای نسل های آینده می ماند.
بطورکلی ماندن یا نماندن ایران در اوپک هم هیچ تاثیری در معیشت مردم ایران ندارد
گیدی : درسته . ثروت باد آورده نفت فقط و فقط فساد و بی بند و باری و شارلاتان بازی رو افزایش میده. نمونش کشورهایی مثل ژاپن و آلمان و کره و... هیچکدام نفت ندارند ولی بهترین صنعت و رفاه رو دارند