رشد کمتر از هزار واحدی بورس/ دلار ۳۰۰ هزار تومانی در ۶ سال آینده، امروز چه تاثیری بر بورس میگذارد؟
پارسینه: شاخص کل بورس تهران امروز کمتر از هزار واحد، معادل ۰.۰۶ درصد رشد کرد و در پایان زمان معاملات، در تراز یک میلیون و ۴۳۶ هزار واحدی به کار خود پایان داد. از آن سو، در جریان معاملات امروز، شاخص کل هم وزن ۱.۰۹ درصد افت کرد. بنابراین، واضح است که برآیند معاملات به دلیل افزایش قیمت نمادهای بزرگ، منجر به سبزپوشی شاخص کل شده اند.
به گزارش پارسینه؛ در جریان معاملات امروز، بیشترین تاثیر مثبت بر عملکرد شاخص کل به نمادهای «فملی»، «شاراک» و «کچاد» بر میگشت و در مقابل، نمادهای «شپنا»، «پارس» و «کالا» بیشترین تاثیر منفی را بر عملکرد شاخص کل بر جای گذاشتند. بیشترین ارزش معامله نیز امروز به نمادهای «کمند»، «پالایش» و «فملی» اختصاص داشت.
از آن سو، امروز نمادهای «وسرضوی»، «وسصفا» و «وسفارس» بیشترین حجم عرضه را شاهد بودند و در مقابل، نمادهای «پارند»، «کمند» و «ولساپا» بیشترین حجم تقاضا را به خود اختصاص دادند. بیشترین میزان تغییر مالکیت از سمت حقیقی به حقوقی نیز امروز به نمادهای «وبملت»، «خساپا» و «شبندر» اختصاص پیدا کرد و از آن سو، بیشترین میزان تغییر مالکیت از سمت حقوقی به حقیقی نیز به نمادهای «البرز»، «امین یکم» و «کمند» اختصاص داشت.
دلار ۳۰۰ هزار تومانی چه سیگنالی به بورس میدهد؟
این، اما در حالی است که طی روزهای اخیر، خبری در مورد احتمال افزایش قیمت دلار تا ۲۸۴ هزار تومان در سالهای آینده (با فرض تداوم شرایط تحریم اقتصادی ایران)، به شدت در فضای اقتصادی ایران طنین انداز شده است.
بر اساس خبرهای موجود، یک بررسی اقتصادی در سازمان برنامه و بودجه (که حالا گفته میشود در زمان دولت قبل تهیه شده) حاکی از آن است که در صورت تداوم تحریم ها، اقتصاد ایران تا سال ۱۴۰۶ خورشیدی دچار ورشکستگی (افزایش بدهی به تولید ناخالص داخلی به میزان بیش از ۵۰ درصد) خواهد شد. از طرفی، نرخ دلار میتواند تا آن سال به ۲۸۴ هزار تومان برسد.
تهیه این گزارش توسط سازمان برنامه و بودجه، تاکنون تکذیب نشده و منتقدان تنها میگویند که پیش بینیها ممکن است تا حدی بهتر شده باشند. اما پرسش این است که آیا گزارشهایی از این دست، میتوانند همین امروز بر بازارها در ایران تاثیر بگذارند؟
پاسخ مثبت است و بازارها به قدری هوشمندانه عمل میکنند که کوچکترین سیگنالها را هم در قیمتها منعکس میکنند. در شرایطی که برآوردهای رسمی از کسری بودجه ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی دولت تنها تا پایان سال جاری خبر میدهند، نباید تعجب کرد که وضعیت اقتصادی ایران (به شرط تداوم رویکردهای اقتصادی و سیاسی کنونی) تا ۶ سال آینده به مراتب وخیمتر شده باشد. در این صورت، افزایش تورم به افزایش بازدهی در بازار داراییها ختم خواهد شد، اما نمیتوان در مورد شرایطی که تاکنون تجربه نشده (یعنی ورشکستگی دولت) چیزی گفت.
منبع:
پارسینه
ارسال نظر