تاثیر دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته بر روی رونق اقتصادی
پارسینه: افزایش تعطیلات پایان هفته علاوه بر افزایش بهرهوری نیروی کار و رشد اقتصادی، فرصت و توان برنامهریزی برای استفاده هدفمند از روزهای پایان هفته را در اختیار شهروندان، به ویژه خانوادهها قرار میدهد تا بتوانند سفرهای یک یا ۲ روزه ای به حاشیه شهرها و مراکز فرهنگی، زیارتی و تاریخی تدارک ببینند.
به گزارش پارسینه و به نقل از همشهری؛ محسن پیرهادی، عضو هیأت رئیسه مجلس با تأکید بر اینکه ساماندهی تعطیلات پایان هفته، رونق گردشگری و توسعه اقتصادی را به دنبال دارد، میگوید: ایران بهدلیل یک روزه بودن تعطیلات هفتگیاش با عدد ۷۹روز تعطیلی با احتساب تعطیلات مناسبتی و رسمی، فاصله قابلتوجهی_۴۰روز_ با میانگین جهانی دارد.
بهگفته او، میانگین روزهای تعطیل در اکثر کشورهای دنیا ۱۲۰ است و این نشان میدهد که تعطیلات هفتگی در ایران برخلاف تصور عموم، کمتر از سایر نقاط دنیاست.
چند سال است که ساماندهی تعطیلات پایان هفته و افزایش آن به ۲روز مطرح است؛ با این حال این طرح تاکنون مورد تصویب قرار نگرفته است. در گذشته استدلال اصلی این بود که افزایش تعطیلات به کاهش رشد اقتصادی منجر میشود؛ در حالیکه تجارب سایر کشورها نشان میدهد، افزایش تعطیلات هفتگی منجر به افزایش بهرهوری و حتی رشد اقتصادی میشود. به همین دلیل، بسیاری از کشورها به سمت افزایش تعطیلات هفتگی گام برداشتهاند.
مطالعات مرکز پژوهشهای مجلس نیز نشان میدهد که افزایش تعطیلات منجر به افزایش بهرهوری و کارایی کارکنان میشود؛ ضمن اینکه افزایش تعطیلات سبب رشد اقتصاد گردشگری میشود.
برخی از مطالعات هم نشان میدهد، صرفهجویی در اثر افزایش تعطیلات آخر هفته، ازجمله در مصرف سوخت و برق، قابل توجه است.
افزایش تعطیلات پایان هفته علاوه بر افزایش بهرهوری نیروی کار و رشد اقتصادی، فرصت و توان برنامهریزی برای استفاده هدفمند از روزهای پایان هفته را در اختیار شهروندان، به ویژه خانوادهها قرار میدهد تا بتوانند سفرهای یک یا ۲ روزهای به حاشیه شهرها و مراکز فرهنگی، زیارتی و تاریخی تدارک ببینند و سفرهای داخلی منظم و پرتعدادی داشته باشند.
مطالعات و بررسیها باعث آگاهی بسیاری از مقامات مسئول از آثار مطلوب افزایش تعطیلات هفتگی منجر شده تا برخلاف چند سال گذشته، میزان مخالفتها با افزایش تعطیلات هفتگی کمتر شود.
ارسال نظر