گوناگون

تحليل رسمي از تحولات بازار ارز

با وجود تغيير جهت نمودار قيمت‌هاي ارز و طلا در روز گذشته، تحليل دولت اين است كه روند كاهشي قيمت‌ها در بازار سكه و ارز تهران كه از اوايل هفته شروع شده، طي روزهاي آينده هم ادامه خواهد داشت. شمس‌الدين حسيني، وزير اقتصاد و سخنگوي اقتصادي دولت ديروز در جمع خبرنگاران، «كاهش برخي التهابات ناشي از فشار تحريم‌ها» و «ترميم ذخاير ارزي كشور و استحصال منابع» را از جمله دلايل كاهشي قيمت دلار در روزهاي آغازين هفته برشمرد و گفت: بانك مركزي توانست در روزهاي اخير ارز بيشتري را به مركز مبادلات عرضه كند و اين عرضه، چندين برابر گذشته است.

سخنگوي اقتصادي دولت همچنين پيش‌بيني كرد كه روند كاهشي قيمت‌ها در روزهاي آينده نيز ادامه پيدا كند. با اين حال، بازار تهران ديروز شاهد روند متفاوتي نسبت به چند روز اخير بود. در اين بازار قيمت دلار حدود 200 تومان و قيمت هر سكه بهار آزادي دست‌كم 50 هزار تومان افزايش پيدا كرد. هر چند قيمت‌ها هنوز تا رسيدن به ارقام هفته گذشته فاصله نسبتا زيادي دارند. افزايش نوسان‌هاي بازار داخلي طلا در شرايطي اتفاق افتاده است كه قيمت طلا در بازارهاي جهاني تغيير چنداني نداشته و هر اونس طلا تنها با 4 دلار افزايش به 1581 دلار رسيد.

از سوی وزیر اقتصاد ارائه شد

تحلیل دولت از تحولات اخیر بازار ارز

دنیای اقتصاد ـ به تبع آخرین دور مذاکرات اتمي در آلماتی، بازار ارز کشور با ریزش ملموسی همراه شد و قیمت‌ها تا حدودی تنزل یافت. البته این به معنای تثبیت قیمت‌ها نبود چرا که روز گذشته بار دیگر دلار با شیب ضعیف‌تری رو به افزایش گذاشت، اما با این وجود دولتمردان معتقد به تداوم روند نزولی قیمت ارز در بازار هستند. چنانکه سخنگوی اقتصادی دولت ضمن تشریح دلایل ریزش قیمت‌ها در بازار ارز، از افزایش عرضه ارز در روزهای پایانی سال خبر داده، اقدامی که به اعتقاد وی یکی از دلایل کاهش نرخ ارز بوده و خواهد بود.

همایش ملی رسانه، مردم و اقتصاد مقاومتی، فرصتی فراهم ساخت تا تنی چند از دولتمردان به تشریح مواضع اخیر غرب نسبت به ایران و تاثیر کاهش تحریم‌ها بر شرایط اقتصادی کشور بپردازند. در این میان، تشریح وضعیت بازار ارز و پیش‌بینی روزهای آتی این بازار نیز بخشی از اظهارات مسوولان اقتصادی حاضر در همایش را به خود اختصاص داد.

سخنگوی اقتصادی دولت که در حاشیه این همایش گریزی به وضعیت بازار ارز زده بود، ضمن اشاره به گشایش‌هایی در بازار ارز، مطرح کرد: ترمیم ذخایر ارزی کشور و استحصال منابع شرایطی را فراهم کرد که بانک مرکزی توانست در روزهای اخیر ارز بیشتری را به مرکز مبادلات ارزی عرضه کند و این عرضه ارز چندین برابر گذشته است. براین اساس بانک مرکزی تلاش کرده که عرضه ارز را در روزهای پایانی سال افزایش دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، «شمس‌الدین حسینی» که سیاست عرضه بیشتر ارز را متداوم عنوان می‌کند، گفت: این مورد مهم‌ترین عامل کاهش نرخ ارز بوده است، البته کاهش برخی التهابات ناشی از فشارهای تحریم‌ها نیز موثر بوده است.

وی همچنین با اشاره به شکل‌گیری یکسری از انتظارات با توجه به تعیین یک تاریخ مثلا ششم فوریه برای نوسانات نرخ ارز در بازارهای جهانی، گفت: اما با ظهور واقعیت‌ها و شکستن انتظارات اتفاقات دیگری رخ می‌دهد.

اثرات شوک ارزی ناشی از تحریم کوتاه‌مدت است

اما وزیر امور اقتصادی و دارایی در جریان این همایش به تاثیر تحریم‌های اقتصادی غرب بر اقتصاد نیز اشاره کرد و ضمن تاکید بر اینکه یکی از دلایل نوسانات اقتصاد جهانی، نوسان در بازار انرژی است، تصریح کرد: گرچه تحریم آثار منفی در اقتصاد داشته و دارد اما آثار مثبتی دارد و خواهد داشت. آثار منفی تحریم‌ها معمولا در کوتاه‌مدت بیشتر خود را نشان می‌دهد اما آثار مثبت آن در بلندمدت خود را نمایان می‌کند.

بنا به گفته حسینی؛ شوک ارزی ناشی از تحریم اثری کوتاه‌مدت دارد که نتیجه آن، افزایش قیمت است. اما در بلند مدت تاثیرات خود را بر افزایش صادرات و تولید خواهد گذاشت که البته با تاخیر صورت خواهد گرفت.

وی در بخش دیگری از اظهارات خود به مصوبات اخیر هیات واگذاری اشاره کرد و گفت: بر اساس این مصوبه، مقرر شده است که طرح‌های نیمه تمام عمرانی به بخش خصوصی به منظور تکمیل واگذار شود؛ با این امتیاز که دوره تنفسی در پرداخت اقساط برای آنها در نظر گرفته شود.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه محور اقتصاد مقاومتی مردم هستند، افزود: در مسیر اقتصاد مقاومتی چاره‌ای جز اینکه به سمت اصلاح ساختارها حرکت کنیم، نداریم. وی با بیان اینکه در برنامه‌های اقتصادی دولت رفع عدم تعادل و نوسان‌گیری‌های اقتصادی در جریان است، عنوان کرد: باید دقت کنیم نوساناتی که در اقتصاد ایجاد شده، ما را از مسیر بلندمدت و پایدار اقتصادی دور نکند.

وی تصریح کرد: تحریم‌ها از جنس جنگ نرم است و جایگزین ابزارهای قهری دیگر برای به زانو در آوردن یک ملت است.

اقتصاد ایران با تحریم‌ها از منت غرب خارج می‌شود

«غلامحسین الهام»، سخنگوی دولت نیز دیگر سخنران همایش ملی رسانه، مردم و اقتصاد مقاومتی بود که محور اظهارات خود را به موضوع تحریم‌های اقتصادی و عدالت اجتماعی اختصاص داد.

وی با اشاره به اینکه باوجود تحریم‌های تحمیل شده به اقتصاد ایران، در سال‌های گذشته با رشد اقتصادی کشور روبه‌رو بودیم، گفت: کشورهای غربی می‌خواستند از بستر فشارهای اقتصادی برای بحران‌های اجتماعی استفاده کنند.

به گزارش ایرنا، وی با تاکید بر جدی گرفتن پدیده مبارزه با اسراف، عنوان کرد: برای برون رفت از شرایط فشار که در مقطعی برای طبقات ضعیف بیشتر می‌شود باید بستر عدالت فراهم شود، زیرا اگر احساس عمومی بر این باشد که جامعه همراه با عدالت نیست، فساد اجتماعی، اخلاقی و کیفری ایجاد می‌شود.

معاون رییس‌جمهور با اشاره به اجرای هدفمندی یارانه، گفت: عدالت در کشور با اجرای این طرح بهبود یافته است.

الهام متذکر شد: باید زمینه مدیریت متمرکز توام با هدایت‌های اجتماعی در کشور ایجاد شود ضمن آنکه ثبات در سایه قانون‌گذاری و قانون پذیری منجر به امنیت اقتصادی می‌شود. وی با بیان آنکه رهبرانقلاب بسته سیاستی- اقتصادی را از طریق فرهنگ سازی مدیریت می‌کند، گفت: این امر نشان از عزم جدی و فرا گروهی برای رفع مشکلات و تبیين زیر ساخت‌های اقتصادی برای کشور دارد. اقتصاد مقاومتی باید در بستر فرهنگی تبیین شود ضمن آنکه این سیاست ریاضت اقتصادی نیست.

نفت را در قبال دریافت کالا به برخی کشورها می‌فروشیم

رییس سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران نیز در این همایش به شرایط اقتصادی حال حاضر کشور اشاره کرد و گفت: تحلیل روند تحریم‌ها نشان می‌دهد که تحریم ارتباط مستقیم با مسائل هسته‌ای ندارد.

«بهروز علیشیری» تصریح کرد: زنجیره تکمیلی تحریم‌ها از سال 2005 تاکنون متناسب با ضد اقدامات ما علیه تحریم‌های غرب است و آخرین آن که به ما تحمیل کرده‌اند، نفت را در قبال دریافت کالا به برخی کشورها بفروشیم.

علیشیری از تسویه بدهی بخش‌خصوصی به خارج از کشور خبر داد و گفت: در مبادلات تحریمی متوجه کشورهای تحریم کننده است.

کسانی که از پیش‌خرید سکه پشیمانند پولشان را پس بگیرند

اما سخنگوی اقتصادی دولت در حاشیه این همایش به شرح جزئیات جلسه ارزی رییس‌جمهور با مدیران عامل بانک‌ها پرداخت و در خصوص آن توضیح داد: آنچه ما در جلسات اخیری که در خدمت ريیس‌جمهور و در بانک مرکزی بودیم، در این جلسه دیروز با حضور مدیران بانکی تلاش کردیم که از همه ظرفیت‌ها برای افزایش عرضه ارز استفاده کنیم.

حسینی افزود: مدیریت بازار ارز و تقاضای ارز از سوی دستگاه‌های مرتبطی مانند وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنان دنبال می‌شود و امید است که سیر نزولی نرخ ارز که آغاز شده است، ادامه یابد.

وزیر اقتصاد همچنین در مورد افرادی که از خرید سکه در طرح پیش فروش بانک مرکزی ضرر و زیان دیده‌اند، گفت: سیاست پیش فروش سکه تماما در اختیار بانک مرکزی است، البته افرادی که می‌خواهند می‌توانند سکه‌های خریداری کرده در طرح پیش‌فروش سکه را پس دهند.

سخنگوی اقتصادی دولت در ادامه در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه با توجه به تصویب بودجه سه‌دوازدهم در سال 92 برخی گمانه‌زنی‌ها این است که فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها در سال آینده حداقل در سه ماه اول سال آینده اجرا نشود، گفت: دولت هم در بخش بودجه دولتی و هم در بخش بودجه شرکت‌های دولتی که سازمان هدفمندی یارانه‌ها نیز جزو آن است برای هدفمندی یارانه‌ها سناریویی در نظر گرفته است؛ طبعا وقتی دولت منابع، درآمدها و هزینه‌های هدفمندی در بودجه مشخص کرده به معنای این است که هدفمندی باید اجرا شود، اما اگر مجلس مجوز قانوني بدهد اجرا می‌کنیم اگرنه فبها.

منبع: دنیای اقتصاد

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار