شهابسنگ منفجرشده چندساله بود؟
پارسینه: یک دانشمند روسی گفت: شهاب سنگی که در ماه فوریه برفراز شهر چلیابینسک روسیه منفجر شد دارای قدمت 4.56 میلیارد ساله یعنی هم سن منظومه شمسی است.
یک دانشمند روسی گفت: شهاب سنگی که در ماه فوریه برفراز شهر چلیابینسک روسیه منفجر شد دارای قدمت 4.56 میلیارد ساله یعنی هم سن منظومه شمسی است.
میخایل ماروف از موسسه شیمی زمین و شیمی تجزیه ورنادسکی اظهار داشت: دانشمندان سن شهاب سنگ منفجر شده در روسیه را با بررسی حجم ایزوتوپهای رادیواکتیو و واپاشی محصولات جانبی آن استفاده کردند تکنیکی که به آن سن یابی رادیومتریک گفته می شود.
وی اضافه کرد: سن 4.56 میلیارد ساله شهاب سنگ چلیابینسک تقریبا برابر با سن منظومه شمسی ما است، به این معنا که ما با مسئله زمان خلقت رو به رو شده ایم. این شهاب سنگها دارای تاریخ فرآیندی است که در اولین دوره تاریخ منظومه شمسی شکل گرفته است.
محققان در موسسه ورنادسکی اظهار داشتند که این شهاب سنگ بخشی از یک جسم بزرگتر کیهانی است.
این شهاب سنگ برفراز شهر چلیابینسک در تاریخ 15 فوریه (27 بهمن 1391) منتشر شد. براساس برآوردهای آکادمی علوم روسیه صورت گرفته وزن این شهاب سنگ بیش از 10 تن و قطر آن 17 متر بوده است و در ارتفاع 30 تا 50 کیلومتری از سطح زمین براثر برخورد با جو در هوا منفجر و متلاشی شده است.
این انفجار موجب مجروح شدن 1500 نفر شد که اکثر آنها در اثر شکستن شیشه در نتیجه موج انفجار مجروح شده بودند.
به نظر می رسد بخش اصلی شهاب سنگ در هنگام سقوط به دریاچه چبارکول برخورد کرده باشد.
شهاب سنگ چلیابینسک بزرگترین جرم آسمانی است که در یک قرن اخیر، بعد از برخورد تونگوسکا در سال 1908 به زمین اصابت می کند.
چقدر زیاد!