توضیحات مدیرعامل آتشنشانی درباره حادثه خیابان جمهوری
پارسینه: اگر خانم دوم 15 ثانیه بیشتر مقاومت میکرد یا زیر پایش شکسته نمیشد، نردبام عملیاتی میشد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران ضمن ارائه توضیحاتی درباره حریق روز یکشنبه در ساختمان 117 خیابان جمهوری، گفت: اگر خانم دوم 15 ثانیه بیشتر مقاومت میکرد یا زیر پایش شکسته نمیشد، نردبام عملیاتی میشد.
دکتر سید رضا خوشزاد با بیان اینکه آتشنشانان شیرینترین لحظات زندگیشان، لحظه نجات انسانهاست، گفت: تلخترین زمان نیز برای یک آتشنشان هنگامی است که یک وطن جان خود را از دست میدهد.
وی با بیان اینکه جامعه آتشنشانان کشور از این حادثه داغ دارند، تصریح کرد: پس از این حادثه، واقعا روح آتشنشانان مرده و تنها جسمشان است که کار میکند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران ضمن ابراز همدردی با خانوادههای فروتنی و حق نظری، خاطر نشان کرد: این مسئله یک مسئله نادر است که سوابق نیز آن را نشان داده است.
خوشزاد درباره جزئیات این حادثه نیز اظهار کرد: حریق در یک مجتمع تجاری، مسکونی و کارگاهی رخ داد که در استانداردهای ما وقتی یک ساختمان دارای کاربری ترکیبی میشود، آن را در گروه ساختمانهای پرخطر دستهبندی میکنیم.
وی با اشاره به قدمت 35 ساله این ساختمان، افزود: مهمترین آیتم در این ساختمان، راه خروج بود که متاسفانه راه خروج دیگری به جز همان یک راهی که حریق آن را مسدود کرده بود، وجود نداشت اما چون سابقه ساخت و پروانه آن به گذشته بازمیگردد، باید حداقلها در آن رعایت میشد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران کانون حریق این حادثه را طبقه چهارم از بالای همکف (پنجم) و پشت در کارگاه دانست و گفت: هنگام وقوع حریق هفت تن مشغول کار در این کارگاه بودهاند که انباشت مواد، پشت در این کارگاه و همچنین راهپلههای پشتبام و طبقه سوم که مملو از پشم شیشه و مواد اشتعالآور بود، خروج این افراد از واحد را غیرممکن ساخت.
خوشزاد درباره علت این حادثه نیز اظهار کرد: وقوع این حریق میتواند بر اثر یک بیاحتیاطی و ... باشد که همکاران ما در سازمان آتشنشانی در حال بررسی آن هستند.
وی با اشاره به محبوس شدن هفت تن در این ساختمان، افزود: اولین تماس با عنوان رویت دود از پشتبام، به آتشنشانی گزارش شد که نخستین ایستگاه آتشنشانی سه دقیقه و دو ثانیه بعد از اعلام، خود را به محل رساند و این در حالی است که نرمهای استاندارد دنیا چیزی حدود چهار تا شش دقیقه است.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه عکسالعمل آتشنشانان سریع و به موقع انجام شد، خاطرنشان کرد: مستندات و تصاویری داریم که میتوانیم با استناد به آنها، روی این موضوع صحبت کنیم.
خوشزاد همچنین درباره پاشیدن آب از سوی آتشنشانان به زنی که بیرون ساختمان قرار داشت و افرادی که از پنجره به بیرون آمده بودند نیز گفت: اسپری کردن آب از سوی آتشنشانان برای افراد محبوس در حادثه بود.
وی با رد برخی شایعات و اظهارات مطرح شده درباره این حادثه، افزود: زمانی که نردبام اول ساختمان، عملیاتی نشد، مرحوم فروتنی در کارگاه بوده و هنوز حتی از پنجره نیز بیرون نیامده بود.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه در زمان کمتر از یک دقیقه، نردبام دوم از ایستگاه آماده حرکت به محل شد، افزود: فرمانده عملیات باید در محل حادثه تصمیم بگیرد که مهمترین تصمیم فرمانده در این حادثه، پشتیبانی به وسیله نردبام دوم بود.
خوشزاد افزود: در آن لحظه هنوز مرحوم فروتنی از پنجره آویزان نشده بود و در طول مسیری که نردبام دوم در حال اعزام به محل بود، ایشان این ریسک را انجام داده و از پنجره خارج شدهاند که متاسفانه منجر به سقوطشان شد.
اگر 15 ثانیه بیشتر مقاومت میکرد...
وی ادامه داد: همانطور که در تصویر و فیلمهای منتشر شده، دیده میشود، به نظر میرسد این فرد قصد داشته از کامپوزیت عمودی نمای ساختمان، برای سر خوردن به پایین استفاده کند و اگر وی 15 ثانیه بیشتر مقاومت میکرد یا زیر پایش شکسته نمیشد، نردبام دوم آتشنشانی، عملیاتی میشد و همانطور که ظرف 95 ثانیه، پنج تن را از میان شعلههای آتش در این واحد نجات داد، این زن نیز نجات داده میشد.
به گزارش ایسنا، مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد، با بیان اینکه "هر چه داریم از مردم داریم"، گفت: همکارانم که در پی حواشی ایجاد شده در این حادثه دچار ضعف روحی شدهاند، میخواهند که بیشتر از گذشته و با انگیزه بیشتر تلاش کنند.
نردبام یانردبان؟