گوناگون

از هر سه تهرانی یکی دچار اختلال روانی است!

پارسینه: سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ۲۳.۴ درصد از جمعیت بالغین ایرانی دچار یک اختلال روانپزشکی طی یک سال گذشته بودند، گفت: تنش‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم بر روی این مسئله داشته‌اند.

ایرج حریرچی در نشست خبری در ارتباط با موضوع سلامت روان، اظهار داشت: اختلالات روانی دلایل گوناگونی همچون مسائل ارثی، فیزیولوژی، محیطی، فردی، خانوادگی و شیوه زندگی دارد.

وی افزود: سلامت روان بیش از اینکه فردی باشد یک موضوع اجتماعی به شمار رفته و جامعه ناسالم از لحاظ سلامت روان دچار بی‌اعتمادی، دشمنی و بدگمانی می‌شود در حالی که جامعه سالم بسیار کارآمد است.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: بیماری‌های روانی ملاک‌های مختلفی داشته که به تنهایی یا مجموعه‌ای از آن‌ها سبب اختلالات روانی می‌شود که این ملاک‌ها رفتار‌های غیرانطباقی، انحرافات شدید، ناهنجاری‌های اجتماعی، پریشانی و ... است.

حریرچی افزود: بیماری‌های روانی با عواطف، تفکر و رفتار انسان ارتباط دارد و در صورت سلامت روان زمینه رشد، مهارت فکری و توانایی در انسان فراهم می‌شود.

عواملی که بر سلامت روان تاثیر منفی می‌گذارد

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: زمینه‌های ژنتیکی و خانوادگی، سوانح، حوادث، آسیب‌های اجتماعی، بیماری‌های جسمی همچون سرطان، مصرف مواد مخدر، فقر، طلاق، گرایش‌های هیجان‌خواهی بالا، خودمحوری، پرخاشگری، جنسیت و شرایط هورمونی، تغییرات اجتماعی، گروه‌های همسال از جمله عواملی هستند که می‌توانند بر سلامت روان افراد اثر منفی بگذارند.

۲۳.۴ درصد از جمعیت بالغین در ایران دچار یک اختلال روان پزشکی

حریرچی با بیان اینکه ۲۳.۴ درصد از بالغین در ایران دچار یک اختلال روانپزشکی طی یک سال گذشته بوده‌آند، گفت: ۲۷.۶ درصد این افراد را زنان و ۱۹.۴ درصد را مردان تشکیل می‌دهند و به عبارتی از هر ۴ نفر بالای ۱۵ سال یک نفر دچار اختلال روانپزشکی است.

وی افزود: احتمال وجود یک اختلال در طول عمر از ۱۸ تا ۳۶ درصد متغیر است و شیوع اختلالات روانپزشکی در یک سال در استان‌های مختلف ایران از ۱۲.۸ درصد تا ۳۶.۳ درصد متغیر بوده است.

* از هر سه تهرانی یکی دچار اختلال روانی

سخنگوی وزارت بهداشت بیان داشت:‌در تهران این اختلالات روانپزشکی در طول یک سال ۳۰.۲ درصد یعنی از هر سه نفر یکی گرفتار این مشکل بوده است. البته میزان آن در فواصل مختلف در پایتخت متفاوت بوده و تنش‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در فواصل زمانی مشخص تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم داشته است.

وی گفت: همچنین میزان بروز اختلالات در یک سال در زنان بیشتر نسبت به مردان گزارش شده است. همچنین با افزایش سن مشکلات روانی افزایش و با افزایش سواد این اختلالات کاهش می‌یابد.

سخنگوی وزارت بهداشت عنوان کرد:‌اختلالات روانی در شهر‌ها بیشتر از روستا‌ها بوده و افراد همسر از دست داده که از طریق طلاق بیشتر دچار این مشکل هستند.

رتبه ۲ بیماری‌های روانی و اعتیاد در مجموع بار بیماری‌ها

حریرچی با اشاره به اینکه سال‌های از دست رفته عمر و سال‌های زندگی توام با ناتوانی بر بار بیماری‌ها تاثیرگذار است، گفت: مجموع بیماری‌های روانی و اعتیاد بعد از مشکلات قلبی و عروقی رتبه بالایی در بار بیماری‌ها داشته و حتی بالاتر از سرطان و دیابت است.

وی افزود: بیماری‌های روانی و اعتیاد رتبه بار بیماری را طی ۲۵ سال گذشته از ۸ به ۲ داشته است که البته یکی از دلایل آن می‌تواند کنترل بیشتر بیماری‌هایی همچون مشکلات عفونی باشد. همچنین تاحدودی این کاهش رتبه مطابق الگوی جهانی است.

سخنگوی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی تا سال ۲۰۳۰ در کل دنیا افسردگی به تنهایی رتبه دوم بار بیماری‌ها را از آن خود می‌کند و افسردگی و اختلالات اضطرابی دو عامل اصلی از ۵ عاملی بوده که سبب از دست رفتن عمر به دلیل ناتوانی می‌شود.

تاثیر مقابله با فساد اداری در بخش دولتی و خصوصی در حفظ سلامت روان مردم

حریرچی در ادامه با اشاره به اینکه مقابله با فساد اداری در بخش دولتی و خصوصی در حفظ سلامت روان مردم تاثیر دارد، گفت: مشکلاتی همچون آلودگی هوا، ریزگردها، ترافیک و .. از دیگر مسائلی بوده که در بروز و شیوع اختلالات روانپزشکی موثر است.

وی با بیان اینکه اراده و ایمان قوی می‌تواند مانعی مقابل اختلالات روانپزشکی باشد، گفت:‌البته به دلیل اینکه مسائل ژنتیکی سبب اختلالات روانپزشکی می‌شود افراد مومن و موفق نیز ممکن است گرفتار این اختلالات شوند چه بسا اینکه فردی با رتبه بالایی در کنکور دچار مشکل روانپزشکی شد.

انجام اقدامات لازم برای پیشگیری از بروز برخی بیماری‌ها در مناطق زلزله‌زده

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه مناطق زلزله‌زده در کرمانشاه دارای آب و هوای بسیار گرم هستند و در ایام نوروز برخی از این مناطق دارای دمای بیش از ۳۰ درجه سانتیگراد شد، گفت: برخی از بیماری‌ها بومی و نسبتا بومی در این منطقه هستند. به طور مثال مار، عقرب گزیدگی و سالک قبل از وقوع زلزله حتی در خانه‌های استاندارد مردم امکان وقوع داشت.

حریرچی گفت: ناقل و عامل رشد بیماری سالک نخاله‌های ساختمانی بوده و به طور کلی اگر فاضلاب و آب بهداشتی در منطقه دچار مشکل شود بیماری‌های مختلفی همچون بیماری‌های گوارشی در مناطق زلزله‌زده رخ می‌دهد که خوشبختانه با تذکرات واقدامات خوب انجام گرفته افزایش غیرعادی تاکنون در زمینه بیماری‌ها نداشته‌ایم.

قیمت هیچ دارویی تغییر نکرده است

وی در ارتباط با قیمت دارو با توجه به نوسانات ارزی اظهار داشت: قیمت هیچ دارویی تغییر نکرده و هیچ دارویی در ماه اخیر با روش جدیدی وارد نشده که شامل تغییر قیمت‌ها باشد.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: معاون اول رئیس‌جمهور آقای جهانگیری قول دادند که تغییری در قیمت دارو رخ ندهد و هماهنگی‌های لازم با مسئولان رده بالای کشور و بانک مرکزی صورت گرفته است.

حریرچی گفت: این افراد اعلام کرده ارز مورد نیاز دارو را که ارز مبادله‌ای بوده به قیمت سابق تامین کنند و مابه التفاوت آن را بانک مرکزی ارائه دهد. همچنین ملزومات مصرفی و تجهیزات پزشکی با قسمتی از آن همچون دارو با ارز مبادله‌ای وارد شود.

وی گفت: پیش از این برخی از تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی با ارز آزاد وارد کشور می‌شد که انتظار می‌رود با پیش‌بینی‌های انجام گرفته حتی قیمت آن کاهش یابد.

سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: مردم می‌توانند تخلفات دارویی را به سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند و پیگیری‌های لازم در مورد گزارشات آن‌ها صورت خواهد گرفت.

منبع: خبرگزاری فارس

ارسال نظر

  • ناشناس

    يعني با اين حساب ديوانگان بر كشور حكمفرما هستند.

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار