عضو گروه برنامهريزي علوم حوزهاي با اشاره به تصويب 120 رشته جديد در گروه علوم حوزهاي دانشگاهي در مقاطع مختلف نام اين رشتهها را اعلام کرده است؛ نامهاي جديدي همچون، روانشناسي اسلامي گرايش روانشناسي مثبتگرا، دانش اجتماعي مسلمين، ارتباطات گرايش حج و زيارت، ماليه و بانکداري اسلامي و مديريت اماکن متبرکه مذهبي در ميان آنها وجود دارد.حجت الاسلام معصومي با بيان اينکه تاکنون 120 برنامه گروه علوم حوزهاي دانشگاهي در مقاطع مختلف به تصويب شوراي برنامهريزي آموزش عالي رسيده است، به ايسنا گفت: در اين بازنگريها رشتههاي علوم سياسي، جامعه شناسي و روانشناسي بيشترين مغايرت را با معارف اسلامي داشته و کمترين منابع اسلامي را داشتهاند. همچنين علوم تربيتي با معارف اسلامي هماهنگ بيشتري را داشته است.وي با اشاره به تهيه و تصويب 120 رشته جديد در اين حوزه، گفت: 10 برنامه آن مربوط به مقطع کارشناسي، 54 برنامه مربوط به مقطع کارشناسي ارشد و 56 برنامه نيز مربوط به مقطع دکتري است.
همچنين 25 برنامه جديد نيز در مقاطع کارشناسي، کارشناسي ارشد و دکتري در دست تهيه است.معصومي در خصوص برخي از برنامههاي پيشنهادي گروه علوم حوزهاي - دانشگاهي که به تصويب شوراي برنامهريزي آموزش عالي رسيده است، به دروس تصويب شده در مقطع کارشناسي اشاره کرد و گفت: اين رشتهها شامل تبليغ در حج و زيارت، جغرافياي فرهنگي، زبان و فرهنگ روسي، زبان و فرهنگ فرانسه، علوم حديث، فرهنگ و معارف اسلامي، فلسفه و عرفان اسلامي، کارشناسي معارف اسلامي و مطالعات اجتماعي، کلام اسلامي، معارف اسلامي و مطالعات زنان است.
طرحهاي متعدد براي بازنگري در علوم انساني
اين درحالي است که به نظر ميرسد موازي کاري و ماموريتهاي مختلف سازمانها و نهادهاي مختلف مسير بازنگري در علوم انساني را به مسير پر پيچ و خمي تبديل کرده است و هر نهادي همچون، وزارت علوم، شوراي عالي انقلاب فرهنگي، پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و گروه برنامهريزي علوم حوزهاي هر کدام به نوبه ي خود اطلاعات و طرحهايي را در رابطه با بازنگري در علوم انساني مطرح ميکنند و سياست واحدي براي چگونگي ورود مباحث اسلامي به دانشگاهها از سوي برنامه ريزان دولتي اين طرح مشخص نيست. (در اينجا بخوانيد)پيش از اين در سال 1390با پايان يافتن ماموريت پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي در بازنگري سرفصلهاي علوم انساني، حجت الاسلام صدرالدين شريعتي، رئيس دانشگاه علامه طباطبايي از سوي وزارت علوم مامور بازنگري در محتوا و منابع دروس رشتههاي علوم اجتماعي، علوم تربيتي، روان شناسي، اقتصاد، حقوق و علوم سياسي و ساير رشتههاي علوم انساني شد.
بازنگري از کجا شروع شد ؟
بازنگري در علوم انساني از سال 1388 در دستور کار وزارت علوم قرار گرفته است که از اول سال 1390 فاز نخست اين اقدام يعني بازنگري در سرفصلها به پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي واگذار شد. واگذاري اصلي ترين مرحله بازنگري در علوم انساني يعني بازنگري در محتوا و عناوين دروس به شکلي به رئيس دانشگاه علامه واگذار شده است. شريعتي جزو اولين روساي منصوب شده از سوي دولت نهم در سال 84 است .که تاکنون بر مسند اين دانشگاه نشسته است.
منبع: تابناک
ارسال نظر