زاکانی: تهران در آستانه بحران آب است
پارسینه: فعالان تولیدهای دانشبنیان در نشستی صمیمی با علیرضا زاکانی طرحها و برنامههای خود را پیرامون ارتقاء سطح زیست شهری ارایه کردند. زاکانی در این جمع گفت: تلاش میشود که زیر ساختهای شهری تجمیع شود و در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار بگیرد.
نشست هم اندیشی علیرضا زاکانی شهردار تهران با فعالان تولید دانش بنیان عصر امروز-9 اردیبهشت-در محل بوستان گفتگو برگزار شد.
شهردار تهران در این نشست صمیمانه در سخنانی با خطاب قرار دادن مدیران شرکتهای دانش بنیان گفت: چه بخواهید و چه نخواهید شما و اقدامهای شما افتخار آمیز است. اقدامهای شما به لطف خدا گشایشهایی ایجاد خواهد کرد.
زاکانی با اشاره به این موضوع که بیشترین سطح علم و دانش در تهران است، ادامه داد: تهران به غیر از پایتخت بودن، هویت ثانویه دیگری ندارد و از این رو یکی از هویتهایی که میتواند برای تهران ایجاد شود، هویت فناورانه است.
بخشی از صحبتهای شهردار تهران را به نقل از خبرگزاری شهر در ادامه بخوانید:
*شهرداری تهران ابتدا مفتخر است تا اراده خود را برای توسعه مسیر علم و دانش قرار دهد. ما به عنوان خادم مردم میتوانیم تسهیلاتی برای شما ایجاد کنیم و در مقام تسهیلگری نیز میتوانیم فهرستی از خدمات را برای شما در نظر بگیریم و در خدمت شما باشیم. در گام بعدی میتوان فهرستی از اقدامها در بعد همکاری دوجانبه داشته باشیم و نکته دیگر این است ما به عنوان متقاضی فهرست بلندی از نیازهای خود ارایه دهیم.
*(در رابطه با سازمان فناوری های نوین در شهرداری تهران) برای آنکه تمام نگاهها به سمت دیجیتال و هوشمند سازی باشد بین فناوری های دیجیتال و غیر دیجیتال تقسیم بندی ایجاد کردیم و از چند ماه پیش برنامه ریزی برای راه اندازی سازمان فناوریهای نوین را در دستور کار قرار دادیم تا از این طریق حوزههای متعدد در شهر و مدیریت شهری را از مسیر فناوری و دانش بنیانی پیش ببریم.
*توجه ما در سطوح مختلف بر این بود که چگونه میتوانیم اقدامهای خود را در حوزه ارایه خدمات و تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان پیش ببریم. در نگاه اول به عنوان خدمتگذار سعی کردیم لکههایی در شهر تهران پیش بینی کنیم و بتوانیم خدماتی به شرکتهای دانش بنیان ارایه کنیم، نمونه آن لکه گذاری در بوستان ولایت به مساحت ۱۵۰ هکتار است.در ادامه دیدارهایی با معاونت علمی و فناوری رییس جمهور و وزیر علوم تحقیقات و فناوری داشتیم تا بتوانیم ظرفیتهای خود را در اختیار دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان قرار دهیم.
*اقدام دیگر در حوزه ایجاد تسهیلات برای منابع مالی بود که از طریق صندوق پژوهش و فناوری اقدام شد.سطح دیگر ارایه خدمت برای استفاده از زیر ساختهای شهر تهران به عنوان مثال فیبر نوری پایتخت است که تا به امروز مغفول مانده و قرار بر این شد زیر ساختهای شهری تجمیع شود و در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار بگیرد. اقدامهایی که در تهران انجام میشود به سرعت در شهرهای دیگر الگوبرداری میشود و این فرصتی است که اقدامهای خوبی به عنوان الگو در شهر تهران داشته باشیم.
*در بعد مشارکت و همکاری، زمانی که صحبت از سازمان فناوریهای نوین شد هدف بر شناخت نیازها بود.تهران امروز در آستانه بحران در حوزه آب است و بر اساس چشم انداز ۱۴۱۰ باید ۲۱۰ میلیون متر آب مورد نیاز را از بازگردانی آب تامین کنیم که با کار فناورانه و دانش بنیان خیلی زودتر از سال ۱۴۱۰ میتوانم به این هدف برسیم.
*بین شهر، شهروند و شهرداری آنچه برای ما مهم است شهروند است که از سطح رفاه و آسایش بالایی برخوردار باشد و تمام اقدامهای ما برای مردم است که شما مدیران شرکتهای دانش بنیان میتوانید در این زمینه نقش موثری داشته باشید. شهر تهران هزار و یک مسئله دارد که به کلاف سر در گمی تبدیل شده است که با مشارکت با دیگر دستگاه ها به دنبال باز کردن گره از مشکلات شهر هستیم و در بخش مشارکتها در قالب سطوح نیازمندی میتوانیم اقدام کنیم.
*ما در مدیریت شهری پایتخت در بخش مشارکت و متقاضی دست خود را به سمت شما دراز می کنیم تا از فرصت ایجاد شده شرایط جدیدی برای پایتخت داشته باشیم.
در کل کشور ...