گوناگون

آئین ۱۵۰ ساله عَلم گردانی در آبندانکش

آئین ۱۵۰ ساله عَلم گردانی در آبندانکش

آئین عَلم گردانی( علم گردش) با قدمتی بیش از ۱۵۰ سال در روستای زیبای آبندانکش ساری برگزار می‌شود. شور و شوق حسینی در ایام محرم و صفر به ویژه دهه اول محرم به واسطه ارادت مردم آبندانکش به خاندان سید و سالار شهیدان با سیاه پوش کردن روستا، مراسم عزاداری و آئین خاص علم گردانی نمایان می‌شود.

آئین عَلم گردانی( علم گردش) با قدمتی بیش از  ۱۵۰ سال در روستای زیبای آبندانکش ساری برگزار می‌شود. شور و شوق حسینی در ایام محرم و صفر به ویژه دهه اول محرم به واسطه ارادت مردم آبندانکش به خاندان سید و سالار شهیدان با سیاه پوش کردن روستا، مراسم عزاداری و آئین خاص علم گردانی نمایان می‌شود. این آئین عاشورایی خاص، با گرداندن عَلمی با نماد علمدار کربلا در روز هفتم ماه محرم که در استان مازندران این روز به نام حضرت  ابوالفضل عباس (ع) نام گذاری شده، از تکایا بالا محله و پایین محله و سقاخانه -در زبان محلی به آن سقانفار می‌گویند.- حضرت عباس (ع) این روستا که قدمتی بیش از یکصد ساله دارد آغاز می‌شود. مراسم بدینگونه است که علم های تکیه بالا محله و پایین محله با نماد تمثال دست مبارک علمدار کربلا حضرت عباس (ع) روی نی یا چوب بلند که طول آن به سه تا چهار متر میرسد و روی آن پارچه ها و روسری‌های متبرک شده از حرمین ائمه اطهار پوشانده شده، آویزان شده است.

1

سپس علمدارهای بالا محله و پایین محله که از پیرغلامان حسینی روستا می‌باشند با همراهی اهالی محل بصورت عزاداری و دسته روی علم ها را در کوچه ها و خیابان های روستا می چرخانند، به منزل اهالی رفته و علم را در حیاط عزاداران حسینی می برند. اهالی هم  نذری های نقدی خود را به پارچه های علم می بندند و یا با قربانی کردن گوسفند یا طیور محلی آنها را برای تهیه غذای مراسمات عزاداری به تکیه های بالا محله و پایین محله تحویل می دهند. اهالی هنگام علم گردش از هیات عزاداری و همراهان علم در ورودی منزل خود پذیرایی می کنند. پس از مراسم علم ها در تکایای بالامحله و پایین محله در جایگاه های خود قرار می گیرد.

روستا آبندانکش یکی از روستاهای زیبای شهرستان ساری است  که در چهار کیلومتری جنوب شهر ساری واقع شده است.

 

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار