جذب محققان و نخبگان جنگ زده توسط آلمان
پارسینه: بنیاد هومبولت در آلمان قرار است به پژوهشگران فراری از ترکیه، سوریه و عراق بورس تحصیلی بدهد. این افراد به دلیل جنگ یا پیگرد سیاسی نتوانستهاند به تحقیقات خود در کشورشان ادامه دهند. تعداد آنان تا کنون به ۴۶ نفر میرسد.
به گزارش پارسینه ؛ بنیاد "آلکساندرفون هومبولت" روز سه شنبه در شهر بن اعلام کرد که ۴۶ محقق و دانشمند فراری که به کشور آلمان پناه آوردهاند، در حوزه های مختلف علمی برای ادامه تحقیقات خود بورس تحصیلی دریافت خواهند کرد.
این پژوهشگران خارجی که عمدتاً از سوریه و ترکیه به کشور آلمان پناه آوردهاند، قرار است به کمک بنیاد آلمانی هومبولت در ۳۹ حوزه علمی کار و فعالیت خود را ادامه دهند. این ابتکار بنیاد هومبولت از طرف وزارت خارجه آلمان حمایت میشود.
والتر اشتاینمایر، وزیر خارجه آلمان در همین رابطه گفت که پروژه "فیلیپ شوراتز" بخش مهمی از ابتکاری است که بر اساس آن موسسات و مراکز علمی آلمان به پژوهشگران خارجی که در معرض خطر بودند و نتوانستند به تحقیقات خود ادامه دهند، امکان کار و زندگی میدهد.
پژوهشگران ترک از آلمان بورس تحصیلی میگیرند
درمیان دریافتکنندگان بورس تحصیلی امسال تعداد قابل توجهی از پژوهشگران ترکیه نیز دیده میشود. دولت آلمان تصمیم گرفته بعد از کودتای نافرجام در ترکیه و افزایش فشار به اهل علم و قلم و همچنین دستگیریهای دستهجمعی آنان، بودجه حمایت از پژوهشگران فراری را افزایش دهد.
به گفته انو آوفدرهایده دبیرکل بنیاد آلکساندر فون هومبولت، افزایش تقاضا برای دریافت بورس در سال جاری نشان میدهد که این پژوهشگران بویژه در مناطق جنگی مثل سوریه وضعیت بسیار سخت و دشواری دارند. به گفته دبیر کل بنیاد هومبولت محققان و دگراندیشان در کشوری مثل ترکیه تهدید میشوند و به شدت تحت فشار قرار گرفتهاند.
از میان ۴۶ پژوهشگری که تحت حمایت بنیاد هومبولت قرار گرفته اند ۲۱ محقق از ترکیه، ۱۸ تن از سوریه، ۳ نفر نیز از عراق هستند. علاوه بر آن پژوهشگرانی نیز از یمن، بروندی، سودان و تاجیکستان هم از بورس بنیاد هومبولت به مدت ۲ سال بهرهمند خواهند شد.
منبع:
Deutsche Welle
ارسال نظر