لاوروف: از مذاکرات ایران و آمریکا حمایت میکنیم

وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه با ایران در موضوع برجام،موضع یکسانی داریم،گفت: تخریب برجام از سوی ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۸ تأثیر منفی در روندها در پی داشت؛ با این وجود هم اینک از تلاشها برای توافقات از جمله مذاکرات ایران و آمریکا حمایت میکنیم.
به گزارش پارسینه به نقل از ایرنا، سرگئی لاوروف این سخنان را روز جمعه ۲۹ فروردینماه ۱۴۰۴ در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با عباس عراقچی همتای ایرانی خود در پایان مذاکرات هیأتهای دیپلماتیک دو کشور در ساختمان تشریفات وزارت امور خارجه روسیه بیان کرد.
وزیر امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد: این کشور از تمایل ایران و ایالات متحده برای دستیابی به توافقات عینی در مورد برنامه هسته ای ایران استقبال می کند.
لاوروف تأکید کرد: منافع مشروع تهران باید در مذاکرات ایران و آمریکا در مورد برنامه هسته ای ایران در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: مسکو به تسهیل تلاشها برای حل و فصل مسائل در موضوع هستهای ایران کمک خواهد کرد.
تلاش برای تحمیل موضوعات غیرمرتبط با برنامه هستهای غیرقابل قبول است
وزیر امور خارجه روسیه گفت: ایران آماده جستجوی توافقات پیرامون برنامه هسته ای خود منحصرا در چارچوب موضوع عدم اشاعه و بدون موضوعات غیر ضروری است.
وی تأکید کرد: تلاشها برای تحمیل موضوعات غیرمرتبط با برنامه هستهای در مذاکرات آمریکا و ایران غیرقابل قبول است
حجم مبادلات تجاری روسیه و ایران به حدود پنج میلیارد دلار رسید
وزیر امور خارجه روسیه در ادامه با اشاره به برنامه ریزی دو کشور برای برگزاری نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی در روزهای ۲۳ تا ۲۵ آوریل در مسکو، گفت: در این نشست، طرفین در مورد اجرای پروژه های مشترک گفتگو خواهند کرد.
به گفته وی،این نشست در شرایطی برگزار میشود که حجم مبادلات تجاری روسیه و ایران در سال ۲۰۲۴ به حدود پنج میلیارد دلار رسیده است.
به گزارش ایرنا، عراقچی که پنجشنبه در سفری دو روزه بنا به دعوت رسمی لاوروف همتای روس خود به مسکو سفر کرد، در نخستین روز این سفر با ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه دیدار داشت و پیام مکتوب رهبر معظم انقلاب را وی تسلیم کرد.
لاوروف که از مقامات روسی حاضر در دیدار همتای ایرانی خود با پوتین بود، روز جمعه در ساختمان تشریفات وزارت خارجه روسیه میزبان عراقچی بود تا به گفته وزیر امور خارجه کشورمان، جزئیات مباحث مطرح شده در آن ملاقات، به صورت تفصیلی در مذاکرات دو جانبه روز جمعه بررسی شود.
بنا بر گزارش ریانووستی، لاوروف در سخنان آغازین مذاکرات با عراقچی گفت: پوتین رئیسجمهور روسیه و وزیر خارجه ایران روز پنجشنبه گفتگوهای پرمحتوایی داشتند و رئیس جمهور از این بابت بسیار رضایتمند بود.
وزیر امور خارجه روسیه گفت: مذاکرات پوتین و وزیر خارجه ایران بیانگر پویایی بی سابقه گفتگوی سیاسی میان دو کشور است.
بنا بر این گزارش، عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران نیز گفت: پیام مقام معظم رهبری به رئیسجمهور روسیه به جهانیان نشان داد که تهران، مسکو را شریک راهبردی خود می داند.
ارسال نظر