گوناگون

گزینه مشاور امنیت ملی ترامپ در مورد ایران چه می‌گوید؟

گزینه مشاور امنیت ملی ترامپ در مورد ایران چه می‌گوید؟

پارسینه: رسوایی ژنرال مایکل فلین در رابطه گفتگو با سفیر روسیه در واشنگتن سرانجام موجب شد که او استعفا دهد. اکنون از دیوید پترائوس به عنوان اصلی ترین گزینه جانشینی او یاد می شود.

یک ایران‌هراس دیگر جانشین مایکل فلین می‌شود

به گزارش خبرنگار پارسینه به نقل از ایندیپندنت، از دیوید پترائوس، رییس سابق سازمان اطلاعات مرکزی ایالات متحده (سیا)، به عنوان محتمل ترین گزینه جانشینی مایکل فلین به عنوان مشاور امنیت ملی یاد می شود.

مایکل فلین پس از آن که مشخص شد بر خلاف قانون فدرال با مقامات روس درباره تحریم ها گفتگو کرده و سعی داشته است این موضوع را پنهان کند، نخستین مستعفی بزرگ دولت دونالد ترامپ لقب گرفت.

دیوید پترائوس که از او به عنوان اصلی ترین گزینه جانشینی فلین یاد می شود، یک چهره نظامی شناخته شده است که در دولت اوباما شهرت یافت. او پیش از آن که به عنوان رییس سیا منصوب شود، فرماندهی نیروهای آمریکایی در افغانستان را بر عهده داشت.

البته فعالیت حرفه ای پترائوس هم پس از آن که مشخص شد اطلاعات طبقه بندی شده را در اختیاری زنی قرار داده بود که با او روابط خارج از ازدواج داشت، به پایان رسید. او بر اساس حکم دادگاه به دو سال آزادی مشروط و پرداخت 100 هزار دلار جریمه نقدی محکوم شد. محکومیت دو ساله او در ماه آوریل به پایان خواهد رسید.

منابع آگاه به سی‌ان‌ان گفته اند که رییس سابق سیا محتمل ترین گزینه برای جایگاه مشاور امنیت ملی در دولت ترامپ است.

البته انتخاب پترائوس در این جایگاه کلیدی می تواند بار دیگر انتقادهای فراوانی را برانگیزد که می گویند با توجه به اتفاقات گذشته، او نمی تواند گزینه مناسب و قابل اعتمادی برای این نقش امنیتی باشد.

سال گذشته هم گزارش هایی منتشر شده بود مبنی بر این که یکی از گزینه های دونالد ترامپ برای وزارت خارجه، ژنرال پترائوس است.

در حالی که استعفای مایکل فلین که از مخالفان سرسخت ایران بود می تواند مایه خوشحالی باشد، اما انتصاب دیوید پترائوس در این جایگاه به معنای جایگزینی یک ایران هراس با ایران هراسی دیگر خواهد بود.

او چندی پیش در کنفرانس «موسسه مطالعات امنیت ملی» در تل آویو گفت: «من به ترامپ گفته ام که لازم است آنچه را که می خواهیم تکرار کنیم- در مورد ایران نداشتن سلاح هسته ای و در مورد جمهوری اسلامی توفق کوشش هایش برای ایجاد هژمونی شیعه در منطقه. اگر از کشورهای خلیج [فارس] بپرسید، مشکل اول آنها ایران است و بعد داعش، یمن، اخوان المسلمین و سپس مسئله فلسطین- که سال های مسئله اصلی بود».

پترائوس اضافه کرد: «ایالات متحده باید اعلام کند که یک ایران هسته ای را نمی پذیرد و این که ارتش آمریکا آماده اقدام در منطقه خواهد بود. به علاوه، ایالات متحده در صورت ضرورت باید بر روی عملیات مشترک با متحدانش کار کند».

رییس سابق سیا در مورد توافق هسته ای هم به دویچله وله گفته بود: «این [توافق] عناصر مثبتی دارد و عناصر منفی هم دارد و من فکر نمی کنم که کنار گذاشتن آن آنقدر مهم باشد که کاخ سفید و کنگره برای بیانیه ای درباره سیاست ملی با هم کار کنند».

او پیش از این هم از شبه نظامیان شیعه به عنوان تهدید اصلی بلندمدت در عراق نام برده بود و ایران را در کنار روسیه، چین و گروه های بنیادگرای اسلامی به عنوان بازیگرانی که تهدیدی بی سابقه را علیه نظم بین المللی آمریکامحور اعمال می کنند، قرار داده بود.

البته در کنار پترائوس از کیس کِلوگ، ژنرال بازنشسته و مشاور سیاست خارجی ترامپ در کارزار انتخاباتی، و دریادار باب هاوارد که از سوی ژنرال ماتیس، وزیر دفاع فعلی، به عنوان «برلیان» یاد شده بود، هم به عنوان گزینه های دیگر جانشینی مایکل فلین نام برده می شود.

آخرین اخبار، تحلیل‌های ویژه و صفحه نخست نشریه‌های انگلیسی زبان در صفحه بین‌الملل


ارسال نظر

  • ناشناس

    ان چیزهای رنگارنگ روی سینه اش چیست؟

  • مهرداد

    تو این دنیا سه تا چیزه که واقعیت دارده 1- تولد - 2- رزق و روزی 3- مرگ

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار