از درخواست ترامپ برای افزایش بودجه نظامی تا نگرانی از برنامه موشکی تهران
پارسینه: ترامپ پس از انتقاد به آلمان به خاطر بودجه نظامی این کشور، خواستار افزایش دوبرابری بودجه ناتوشد!
به گزارش پارسینه ، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، از رهبران کشورهای (ناتو) خواسته است که چهار درصد تولید ناخالص داخلی خود را صرف هزینههای نظامی بکنند.کاخ سفید میگوید ترامپ درخواست تازه خود را در جریان نشست سران ناتو در بروکسل، پایتخت بلژیک و مقر ناتو، مطرح کرد.
سارا سندرز، سخنگوی کاخ سفید گفت: "رئیس جمهور ترامپ میخواهد ببیند که متحدان ما در مسوولیت بیشتری سهیم میشوند و حداقل به تعهدات رسمی گذشته خود عمل میکنند. "۲۹ کشور عضو ناتو پیشتر متعهد شده اند که تا سال ۲۰۲۴ میلادی بودجه نظامی خود را به دو درصد تولید ناخالص داخلی برسانند. فقط پنج کشور تا به حال موفق به این کار شده اند: آمریکا، یونان، استونی، بریتانیا و لتونی.
هنگامی که خبرنگاران از ینس استوتنبرگ، دبیرکل ناتو، درباره پیشهاد افزایش بودجه دفاعی از سوی رئیس جمهور آمریکا سئوال کردند، وی اظهار داشت بهتر است تمرکز بر پایبندی اعضا به دو درصد کنونی باشد.به گفته رومن رادف، رئیس جمهور بلغارستان، رئیس جمهوری آمریکا، بلافاصله پس از اظهاراتش در مورد افزایش بودجه، نشست سران را ترک کرد.
پیش از مراسم شام دونالد ترامپ، در توییتر خود نوشت: «مزیت ناتو در چیست وفتی که آلمان میلیاردها دلار برای گاز و انرژی به روسیه میدهد؟ چرا فقط پنج کشور از ۲۹ کشور به تعهد خود (در مورد بودجه) پایبند بودهاند؟ ایالات متحده هزینه دفاع از اروپا را میپردازد، اما نتیجهاش میلیاردها دلار ضرر در تجارت است. باید ۲ درصد تولید ناخالص ملی را همین الان بپردازید نه تا سال ۲۰۲۵.»
اما از سوی دیگر ناتو، با انتشار بیانیهای در پی نشست رهبران کشورهای عضو این سازمان در بروکسل، نسبت به برنامه موشکی ایران و اقدامات این کشور در خاورمیانه ابراز نگرانی کرد. این بیانیه ایران را به انجام فعالیتهای بیثباتکننده در منطقه خاورمیانه متهم میسازد و با اشاره به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که ناظر به توافق هستهای با ایران است از جمهوری اسلامی میخواهد که از فعالیتهای مغایر با این قطعنامه و تمامی ضمایم آن بپرهیزد.
اما پیش از این اجلاس نیز موضوع دیگری محل اختلاف میان آمریکا و کشورهای اروپایی بود و آن توافق هستهای با ایران است که اتحادیه اروپا از آن حمایت میکند، اما دولت کنونی آمریکا مخالف آن است.در بیانیه ناتو آمده است که این نهاد خود را متعهد میداند تا اطمینان یابد برنامه هستهای ایران همواره صلحآمیز خواهد ماند و این کشور هیچ گاه در جستوجوی تولید یا دستیابی به سلاح اتمی نخواهد بود.
این بیانیه سپس بر ضرورت و اهمیت همکاری دقیق ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکید میکند و در ادامه میافزاید: «ما هر گونه حمایت مالی از تروریسم را محکوم میکنیم، از جمله حمایتهای ایران از گروههای مختلف شبهنظامی و مسلح.»ناتو در نهایت از ایران خواسته است که با کمک کردن به برقراری صلح در منطقه و مقابله با اقدامات تروریستی نقش سازندهای ایفا کند.
ارسال نظر