نمایندگان دولت کابل در نشست مسکو شرکت نمیکنند
پارسینه: وزارت امور خارجه افغانستان شرکت نمایندههای دولت در نشست مسکو را تکذیب کرد.
صبغت احمدی، سخنگوی وزارت خارجه افغانستان در گفتوگو با بیبیسی اعلام کرد، از طرف دولت کابل کسی در این نشست شرکت نمیکند ولی اعضای شورای عالی صلح به عنوان یک نهاد مستقل، تصمیم گرفتهاند که در این نشست حاضر باشد.
احمدی گفت، افغانستان از هر نشستی برای صلح استقبال میکند اما در هر گفتوگویی برای صلح باید رهبری و حاکمیت افغانستان به رسمیت شناخته شود.
پیشتر احسان طاهری، سخنگوی شورای عالی صلح افغانستان گفته بود که یک هیأت چهار تا شش نفره به نمایندگی از افغانستان در نشست مسکو شرکت میکند.
این نشست جمعه آینده قرار است در مسکو و با حضور نمایندگانی از ۱۲ کشور برگزار شود.
طاهری ابراز امیدواری کرده بود که نشست مسکو یک گام دیگر برای تسریع و تقویت روند صلح با مالکیت و رهبری افغانستان باشد.
پیش از این سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفته بود که هیأتی از دفتر طالبان در قطر هم در این نشست شرکت خواهد کرد؛ گرچه گروه طالبان تاکنون در اینباره اظهار نظر نکرده است.
اگر نمایندگان طالبان در این نشست شرکت کنند، این نخستین بار خواهد بود که طالبان در روند گفتوگوهای مسکو شرکت میکند.
خبرگزاری رویترز روز شنبه به نقل از مقامات روس گفته بود که محمد اشرفغنی، رئیسجمهوری افغانستان پذیرفته که هیأتی از مقامهای ارشد سیاسی این کشور را به گفتوگوهای صلح مسکو بفرستد.
نشست مسکو در حالی صورت میگیرد که گفتوگوهای جداگانهای میان آمریکا و گروه طالبان در غیاب حکومت افغانستان طی هفتههای گذشته اتفاق افتاده است.
روسیه در ماه اوت این گفتوگوها را پیشنهاد کرد و از طالبان خواست که در آن شرکت کند اما این نشست در آن زمان به تعویق افتاد؛ چرا که دولت کابل گفته بود هر نشستی که درباره مسأله افغانستان برگزار میشود، باید به رهبری دولت افغانستان انجام شود.
گفته شده که وزارت خارجه روسیه از نمایندگان کشورهای پاکستان، ایران، هند، چین، آمریکا و چند کشور آسیای میانه به این نشست دعوت کرده است. در نشستهای قبلی آمریکا حضور نداشت.
روسیه چند سالی است که گفتوگوهای جداگانهای را روی آینده جنگ و صلح افغانستان به راه انداخته و در دو سال گذشته نشستهایی را در اینباره میزبانی کرده است.
مسکو از زمانی که تروریستهای داعش در افغانستان ظاهر شدهاند، در مسأله جنگ افغانستان نسبت به چند سال اخیر نقش فعالتری را عهده گرفته است. روسیه حضور داعش در افغانستان را به عنوان تهدیدی بالقوه برای خود تلقی میکند.
ارسال نظر