گوناگون

پاکستان کاردار آمریکا را احضار کرد

پاکستان کاردار آمریکا را احضار کرد

پارسینه: پاکستان امروز (سه‌شنبه) کاردار آمریکا را برای اعتراض به اظهارات دونالد ترامپ در انتقاد از نقش پاکستان در مبارزه با تروریسم و دستگیری اسامه بن لادن احضار کرد.

وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای اظهار کرد: وزیر امور خارجه پاول جونز، کاردار آمریکا را احضار کرده تا اعتراض شدید خود را نسبت به ادعا‌های غیرمنصفانه و بی‌اساسی که علیه پاکستان مطرح شده، ابراز کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا در مصاحبه‌ای گفته است، پاکستان به رغم میلیارد‌ها دلار کمک مالی که از آمریکا دریافت کرده، "هیچ کاری" برای آمریکا انجام نمی‌دهد و مقامات پاکستانی پیش از کشته شدن اسامه بن لادن، رهبر سابق القاعده توسط نیرو‌های آمریکایی، از محل اختفای او آگاه بوده‌اند. او همچنین در پیامی توییتری بر این اظهارات تاکید کرد.

اما پنتاگون یک روز پس از اظهارت ترامپ علیه پاکستان، از نقش حیاتی این کشور در حفظ صلح در جنوب آسیا دفاع کرد و گفت، اسلام‌آباد "شریکی حیاتی" در منطقه است.

راب منینگ، مدیر بخش رسانه‌ای وزارت دفاع آمریکا در کنفرانسی خبری به خبرنگاران گفت: آمریکا و پاکستان منافع مشترک محکمی در منطقه دارند. همان طور که می‌دانید، آنان برای استراتژی جنوب آسیا مهم و حیاتی بوده و در تسهیل روند صلحی که به افغانستانی دارای صلح و ثبات می‌انجامد، نقش دارند.

منینگ در پاسخ به سوالی درباره توییت‌های دونالد ترامپ و اظهاراتش علیه پاکستان گفت: آنان شرکایی حیاتی در استراتژی جنوب آسیای ما هستند و تغییری در روابط ارتش ما و پاکستان صورت نگرفته است.

او همچنین در پاسخ به سوالی درباره اینکه اظهاراتش نشان‌دهنده اختلاف نظر پنتاگون با رییس جمهور آمریکا است، گفت: من اطلاعیه‌ای درباره تغییر روابط ارتش با ارتشی که با پاکستان داریم، ندارم.

از سوی دیگر شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه پاکستان تاکید کرد، پاکستان نمی‌تواند مسئول شکست آمریکا در مبارزه با تروریسم در افغانستان شناخته شود، زیرا پاکستان برای داشتن نقشی مثبت در روند صلح افغانستان تلاش کرده است.

به گزارش روزنامه "نیوز" پاکستان، وزیر خارجه این کشور در پاسخ به توییت دونالد ترامپ، در گفتگو با یک شبکه تلویزیونی گفت، جامعه بین‌المللی از جمله آمریکا هم‌اکنون نقش پاکستان را در مبارزه با تروریسم تایید کرده است.

وی افزود: با اینکه دولت آمریکا از قربانیان پاکستان در مبارزه با تروریسم آگاه است، اما آن را تایید نمی‌کند.

قریشی ادامه داد: اگر پاکستان از مبارزه با تروریسم حمایت نمی‌کرد، آمریکا در افغانستان خسارت‌های بیشتری متحمل می‌شد.

وزیر امور خارجه پاکستان خاطرنشان کرد: انتخابات آمریکا و سیاست داخلی این کشور می‌تواند دلیل این اظهارات علیه پاکستان باشد.

او همچنین تاکید کرد که پاکستان خواستار رابطه‌ای مثبت با هند است، اما دولت هند حتی پس از توافق بر سر این مساله، به آن عمل نکرد.

قریشی گفت، در دولت پیشین، ارتباط با عربستان، چین و امارات نیز در سطح پایینی قرار داشت، اما نتایج دیدار‌های اخیر نخست وزیر پاکستان مثبت بوده‌اند.

او همچنین اظهار کرد، پاکستان خواستار روابط دیپلماتیک خوبی با آمریکا است، اما دفاع از سابقه اقداماتمان نیز اهمیت دارد.

وی افزود: پاکستان سیاست خارجی خود را با در نظر گرفتن منافعش تنظیم می‌کند. استفاده از راه‌های دیپلماتیک رسمی راهی مناسب برای حفظ روابط است با این وجود در حال حاضر راهی جدید (توییتر) به روابط دیپلماتیک پا گذاشته است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار