گوناگون

نشست وزرای خارجه تروئیکای اروپایی درباره برجام

نشست وزرای خارجه تروئیکای اروپایی درباره برجام

پارسینه: وزیر خارجه آلمان اعلام کرد وزرای خارجه سه کشور اروپایی عضو برجام تا ساعاتی دیگر نشستی درباره آخرین تحولات مرتبط با برجام برگزار خواهند کرد.

«هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان اعلام کرد که امروز سه‌شنبه نشستی با همتایان انگلیسی و فرانسوی خود درباره آخرین وضعیت برجام خواهد داشت.

هایکو ماس در پیامی کوتاه که در حساب کاربری رسمی وزارت خارجه آلمان در توئیتر منتشر شده، اعلام کرد: «ما هنوز بر این باوریم که برجام یک توافق مهم است. ولی ما نمی‌توانیم در برابر بیانیه‌هایی مبنی بر اینکه تعهدات دیگر رعایت نخواهد شد، بی‌تفاوت باشیم. به عنوان اعضای اروپایی برجام، ما می‌خواهیم امروز درباره اینکه چگونه باید با این وضعیت مواجه شویم، گفتگو کنیم.»

جمهوری اسلامی ایران شامگاه یکشنبه پانزدهم دی در بیانیه‌ای اعلام کرد که در گام پنجم کاهش تعهدات خود، آخرین مورد کلیدی از محدودیت‌های عملیاتی خود در برجام، یعنی «محدودیت در تعداد سانتریفیوژها» را کنار می‌گذارد. بدین ترتیب برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست و منبعد برنامه هسته‌ای ایران صرفا بر اساس نیاز‌های فنی خود پیش خواهد رفت.

در بیانیه تأکید شده است که همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی کمافی السابق ادامه خواهد یافت. در صورت رفع تحریم‌ها و منتفع شدن ایران از منافع برجام، جمهوری اسلامی ایران آماده بازگشت به تعهدات برجامی خود می‌باشد. سازمان انرژی اتمی موظف است در این چارچوب اقدامات و تمهیدات لازم را با هماهنگی رئیس جمهور اتخاذ کند.

طرف‌های اروپایی برجام نیز از زمان خروج آمریکا از برجام تاکنون تنها به دادن وعده‌های پوچ اکتفا کرده و پس از هر گام ایران در کاهش تعهداتش ذیل برجام، ایران را به رعایت تعهدات هسته‌ای خود و «تضعیف نکردن برجام» فرا خوانده‌اند. با این حال ایران پیش از این بار‌ها به طرف‌های اروپایی برجام هشدار داده است که حاضر نیست برجام را به‌صورت یکجانبه اجرا کند.

توافق هسته‌ای برجام که در سال ۲۰۱۵ با مذاکره بین ایران و پنج کشور عضو شورای امنیت به علاوه آلمان (موسوم به کشور‌های ۱+۵) حاصل شد قرار بود در ازای کاهش تحریم‌ها علیه ایران به ایجاد محدودیت در بخش‌هایی از برنامه هسته‌ای این کشور منجر شود، اما دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ»، اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ آن را نقض کرده و از آن خارج شد.

دولت آمریکا بعد از نقض این توافقِ مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد علاوه بر از سرگیری تحریم‌ها علیه ایران به اقداماتی تحریک‌آمیز مانند قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی روی آورده است. واشنگتن در جدیدترین اقدام تحریک‌آمیز، در یک عملیات تروریستی سپهبد «قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در نزدیکی فرودگاه بغداد به شهادت رساند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأیید کرده است که همکاری این نهاد با ایران حتی با وجود پایان اجرای تعهدات هسته‌ای ایران ذیل برجام همچنان ادامه خواهد یافت و بازرسان آژانس به راستی‌آزمایی و نظارت بر تعهدات هسته‌ای ایران ادامه خواهند داد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار