هشدار اتحادیه اروپا درباره آغاز موج جدید پناهجویان با شیوع کرونا
پارسینه: آژانس پناهجویان اتحادیه اروپا (EASO) اعلام کرد که قرنطینه کرونایی تاکنون از شمار پناهجویان برای رساندن خود به اروپا کاسته است، اما این بیماری همهگیر میتواند به موج بزرگتری از پناهجویی در آینده درصورت آشفتگی ناشی از آن در خاورمیانه و شمال آفریقا منتهی شود.
به گزارش روز سه شنبه خبرگزاری رویترز از بروکسل، این آژانس تاکید کرد که با وجود تعلیق پروازهای بین المللی، این نهاد در ماه مارس (اسفند ۹۸) حدود نیمی از رقم ثبت شده پناهجویی در ماه فوریه (بهمن ۹۸) را به ثبت رساند.
همچنین شمار سفرهای غیرقانونی پناهجویان به اروپا نیز از ماه فوریه تا مارس، نصف شده است.
این نهاد که در کشور مالت دایر است، تاکید کرد که شیوع کرونا در خاورمیانه و آفریقای شمالی می تواند به طور بالقوه باعث کمبود مواد غذایی، برهم خوردن ثبات و امنیت و تقویت گروه های تروریستی همچون داعش شود که این مسائل نیز به افزایش پناهجویان در میان مدت می انجامد.
نهاد مزبور افزود: کشورهای اصلی مبدا متقاضیان پناهندگی در اتحادیه اروپا از آسیب پذیری متوسط تا زیاد دربرابر خطرات (ازجمله عفونت ها) برخوردارند و از فقدان توان چیرگی بر مشکل رنج می برند. بعلاوه، خطر تاثیرات بی ثبات کننده ناشی از شیوع بیماری کووید - ۱۹ از ظرفیت اثرگذاری بر روند پناهجویی در آینده برخوردار است.
پس از ورود بیش از یک میلیون پناهجو به اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۵میلادی، این نهاد مهاجران را هدف سختگیری هایی قرار داد و با کمک به ترکیه و لیبی از این دو کشور خواست مسیرهای اصلی مورد استفاده مهاجران را مسدود کنند.
براساس آمار سازمان ملل، کمتر از ۱۲۳ هزار نفر سال گذشته از این مسیرها برای رساندن خود به اتحادیه اروپا استفاده کردند و این رقم در سال جاری ۲۲ هزار مورد بوده است.
براساس اعلام برخی کشورهای اتحادیه اروپا در حاشیه دریای مدیترانه، بحران کرونا پذیرش مهاجران نجات یافته از دریا را دشوارتر می کند.
دیدبان حقوق بشر شورای اروپا هفته گذشته در نامه ای به مالت اعلام کرد که این کشور ملزم به قبول مهاجران نجات یافته به رغم شیوع کروناست.
«دونجا میجاتوویچ» مقام ارشد مهاجرتی شورای اروپا در این نامه نوشت: به چالشی که عبور از دریا و مهاجران برای مالت ایجاد کرده اند، کاملا واقفم، چالشی که از زمان شایع شدن بیماری کووید - ۱۹ افزایش یافته است.
وی افزود: با این همه، این چالش نمی تواند منکر تعهدات روشن به نجات جان انسان ها در دریا و تضمین رساندن امن و بی درنگ آنها به سواحل شود.
ارسال نظر