یک سال پس از اولین قرنطینه؛ زندگی عادی در ووهان و هراس در جهان
پارسینه: درست یک سال از اعلام اولین قرنطینه کرونایی در ووهان چین می گذرد. مردم این شهر ماه هاست که به زندگی عادی بازگشته اند، در حالی که دیگر مناطق دنیا هنوز چشم انتظار واکسن کرونا هستند.
به گزارش «پارسینه» به نقل از آسوشیتدپرس، یک سال پیش، در اطلاعیهای که ساعت ۲ بامداد به تلفنهای هوشمند در ووهان ارسال شد، اولین قرنطینه مرتبط با ویروس کرونا در جهان اعلام شد تا این شهر پرجمعیت و مرکز صنعت و حمل و نقل چین را تقریباً یک شبه به شهر اشباح تبدیل کند. این قرنطینه ۷۶ روز طول کشید.
با این وجود، اوایل صبح روز شنبه، دیروز ۲۳ ژانویه، ساکنان شهری که ویروس برای اولین بار در آن ردیابی شد، در حال دویدن و تمرین تای چی در یک پارک مه آلود و در کنار رودخانه یانگ تسه بودند.
با این وجود، اوایل صبح روز شنبه، دیروز ۲۳ ژانویه، ساکنان شهری که ویروس برای اولین بار در آن ردیابی شد، در حال دویدن و تمرین تای چی در یک پارک مه آلود و در کنار رودخانه یانگ تسه بودند.
حتی در روزهایی که بخشهایی از جهان با شیوع گونههای مسریتر ویروس کرونا دست و پنجه نرم میکنند، زندگی در این شهر ۱۱ میلیون نفری تا حد زیادی به حالت عادی برگشته است. تلاش برای واکسیناسیون افراد به دلیل بی نظمی و محدودیت منابع در بعضی از نقاط جهان ناامیدکننده شده و این بیماری باعث کشته شدن بیش از ۲ میلیون نفر در سراسر جهان شده است.
روز شنبه ترافیک در ووهان سبک بود، اما هیچ نشانهای از موانعی که یک سال قبل محلهها را از هم جدا کرده بود، از جابجایی در سطح شهر جلوگیری کرده و مردم را به محوطههای مسکونی و حتی آپارتمانهای خود محدود میکرد، وجود نداشت.
ووهان قسمت عمدهای از ۴۶۳۵ مرگ و میر کرونایی در چین را به خود اختصاص داده است؛ رقمی که ماه هاست تقریبا ثابت مانده است. از زمان برداشته شدن قرنطینه در ۸ آوریل، این شهر تا حد زیادی از شیوع بیماری عاری بوده است، اما این سوال همچنان وجود دارد که منشا ویروس کجا بوده و آیا مقامات ووهان و چین با سرعت و شفافیت کافی عمل کردند تا جهان بتواند برای بیماری همه گیری آماده شود که تا کنون بیش از ۹۸ میلیون نفر را مبتلا کرده است؟
ووهان به خاطر فداکاری در خدمت به ملت، به نوعی استالینگراد در جنگ چین علیه ویروس تبدیل شده است که در کتابها، مستندها، نمایشهای تلویزیونی و اظهارات گسترده مقامات از جمله رئیس دولت و رهبر حزب کمونیست، شی جین پینگ، ستایش میشود.
«چن جیالی» ۲۴ ساله، که در یک فروشگاه اینترنتی کار میکند، گفت: «ما فکر میکنیم ووهان شهری حماسی است. به هر حال، این شهر اقتصاد خود را متوقف کرد تا به چین برای مقابله با این بیماری همه گیر کمک کند. این یک کار نجیبانه است.»
چین روز شنبه ۱۰۷ مورد ابتلای دیگر را اعلام کرد و مجموع بیماران کرونایی این کشور از ابتدای شیوع همه گیری به ۸۸۹۱۱ نفر رسید. استان شمالی «هیلونگ جیانگ» ۵۶ بیمار را به خود اختصاص داده است. پکن و شانگهای هر کدام سه مورد جدید را در میان آزمایشهای گسترده انجام شده گزارش کردند و بیمارستانها و واحدهای مسکونی مرتبط با شیوع اخیر قرنطینه شدند.
مقامات نسبت به احتمال بروز موج جدید بیماری در تعطیلات سال جدید قمری چینی نگران هستند و به مردم گفته اند که مسافرت نروند و تا آنجا که ممکن است از دورهمیها دوری کنند. مدارس یک هفته زودتر تعطیل میشوند و بسیاری از آنها هم اکنون به کلاسهای آنلاین تبدیل شده اند. عملاً از ماسک در فضاهای بسته و در حمل و نقل عمومی به صورت همگانی استفاده میشود. از برنامههای تلفن همراه برای ردیابی جابه جایی افراد استفاده میشود و تایید میکند که آنها هم عاری از ویروس هستند و هم این که در مناطقی نبوده اند که موارد مشکوک پیدا شده باشد.
از زمان پایان قرنطینه، ووهان تا حد زیادی از شیوع دوباره در امان مانده است، چیزی که ساکنان آن مانند «یائو دونگیو»، معلم شیمی، به افزایش آگاهی ناشی از تجربه آسیب زای سال گذشته نسبت میدهند.
یائو، ۲۴ ساله، گفت: «در آن زمان، مردم بسیار عصبی بودند، اما دولت از ما پشتیبانی زیادی کرد. این یک ضمانت بسیار قدرتمند بود، بنابراین ما این مسئله را با هم پشت سر گذاشتیم. از آنجا که مردم ووهان درگیر همه گیری شدند، در ملاحظات شخصی بهتر از مردم مناطق دیگر عمل کرده اند.»
چین در روزهای ابتدایی شیوع از اقدامات خود دفاع کرده و گفته بود که این امر به خرید وقت برای بقیه جهان کمک میکند و همزمان نظریههای حاشیهای را پیش میبرد مبنی بر این که انتقال ویروس از خارج از چین، احتمالاً از آزمایشگاهی در ایالات متحده به ووهان صورت گرفته است.
پس از ماهها مذاکره، سرانجام چین هفته گذشته به سازمان بهداشت جهانی اجازه داد تا تیمی از متخصصان بین المللی را برای بررسی منشا ویروس بفرستد. آنها در حال حاضر قرنطینه دو هفتهای را سپری میکنند.
هیأتی از کارشناسان مامور از طرف سازمان بهداشت جهانی این هفته از چین و سایر کشورها انتقاد کردند که چرا برای قطع شیوع اولیه اقدام نکردند، و اشاره کردند که پکن قبول کند که این کار میتوانست بهتر انجام شود.
در همین حال، از روز شنبه هزاران نفر در هنگ کنگ در جنوب چین، در اقدامی بی سابقه برای مهار شیوع فزاینده در شهر قرنطینه شدند.
هنگ کنگ از ماه نوامبر در تلاش برای مهار موج تازه ویروس کرونا است. بیش از ۴۳۰۰ مورد در دو ماه گذشته ثبت شده است که تقریباً ۴۰ ٪ از کل آمار شهر را تشکیل میدهد.
مقامات در بیانیهای اعلام کردند که منطقهای از ۱۶ ساختمان در منطقه کارگرنشین «یاو تسیم مونگ» قرنطینه خواهد شد تا زمانی که همه ساکنان آزمایش شوند.
منبع:
پارسینه
خفاش خور ها کار خودشون کردن و جنک جهانی راه انداختن و خودشون تمرگیدن به زندگیشون !!!