گروسی: وقتی از ایرانی ها پرسیدم تونل های اطراف نطنز چیست؟ به من گفتند به شما ربطی ندارد!

گروسی: وقتی از ایرانی ها پرسیدم تونل های اطراف نطنز چیست؟ به من گفتند به شما ربطی ندارد!

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه ۲۳ آوریل (۳ اردیبهشت) از ایران خواست درباره وجود تونل‌هایی در اطراف یکی از سایت‌های هسته‌ای خود توضیح دهد و در عین حال ابراز امیدواری کرد که گفت‌وگوها بین تهران و ایالات متحده ادامه پیدا کند.

به گزارش پارسینه و به نقل از یورونیوز، موسسه علوم و امنیت بین‌الملل مستقر در واشنگتن روز گذشته تصاویر ماهواره‌ای جدیدی از سایت هسته‌ای نطنز منتشر کرد. این تصاویر، یک تونل جدید را در نزدیکی تونلی قدیمی‌تر و همچنین یک محیط امنیتی تازه را نشان می‌دهند.

بر اساس گزارش این اندیشکده، ایران در حال ایجاد یک حصار امنیتی عظیم اطراف دو مجموعه تونلی است که به تاسیسات هسته‌ای نطنز متصل هستند.

دیوید آلبرایت، رئیس این موسسه، گفته است حصار امنیتی جدید نشان می‌دهد دو مجموعه تونلی که طی چند سال گذشته در زیر کوه کلنگ‌ گز لا در حال ساخت بوده‌اند، ممکن است به‌زودی وارد مرحله بهره‌برداری شوند.

وی همچنین تاکید کرد که ایران تاکنون به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه دسترسی به این تونل‌ها را نداده است.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در جریان سفرش به واشنگتن در این خصوص گفت: «من این مسئله را بارها مطرح کرده‌ام و باز هم ادامه خواهم داد.»

او تاکید کرد که همه کشورها موظف‌ هستند آژانس را از ساخت‌وسازها و اقداماتشان در اطراف سایت‌های هسته‌ای مطلع کنند، اما ایران با استناد به موقعیتی که آن را «در جهان استثنائی» می‌داند، از ارائه چنین اطلاعاتی خودداری می‌کند.

1080x672_cmsv2_5b79e245-2559-5d8f-a9b3-75d1ff9b1081-9230806_11zon

تصاویر منتشره از سوی اندیشکده «مؤسسه علوم و امنیت بین‌الملل» که تونل‌های جدید را در نزدیکی سایت هسته‌ای نطنز نشان می‌دهدISIS

آقای گروسی در این باره گفت: «وقتی از آن‌ها می‌پرسیم این تونل‌ها به چه منظور ساخته شده‌اند، پاسخ می‌دهند: به شما ربطی ندارد.»

وی هشدار داد که امکان دارد این تونل‌ها برای نگهداری تجهیزات اعلام‌نشده مورد استفاده قرار گیرند، هرچند تأکید کرد که قصد ندارد در مورد نیات ایران گمانه‌زنی کند.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنین گفت: «ایران سلاح هسته‌ای ندارد. این موضوع کاملاً روشن است. اما ایران در گذشته برخی فعالیت‌ها را انجام داده که ممکن است به روند توسعه سلاح هسته‌ای مرتبط باشند.»

وی ابراز امیدواری کرد که توافق جدیدی بین آمریکا و ایران حاصل شود، به‌ ویژه پس از دو دور مذاکرات و با توجه به ادامه گفت‌وگوهایی که قرار است در آخر هفته برگزار شود.

آقای گروسی افزود: «فکر می‌کنم همه انتظار دارند که توافق به خوبی پیش برود و آژانس نیز بتواند آن را راستی‌آزمایی کند.»

1080x810_cmsv2_1cf0ab85-bb37-59d1-a4c1-4db1d3b1d3f7-9230806_11zon

رافائل گروسی و بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در تهران عکس: آسوشیتد پرس

در سال ۲۰۱۸، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از توافق هسته‌ای قبلی که در دوران باراک اوباما امضا شده بود خارج شد.

مارکو روبیو، رئیس دستگاه دیپلماسی فعلی آمریکا، روز چهارشنبه بار دیگر از توافق سال ۲۰۱۵ انتقاد کرد و گفت: «این توافق به ایران کاهش کامل و فوری تحریم‌ها را اعطا کرد، در حالی که ایران توانایی‌هایی در غنی‌سازی را حفظ کرد که می‌توانند در هر زمانی برای اهداف نظامی به کار گرفته شوند.»

در حالی که دولت ترامپ در دور دوم ریاست‌جمهوری‌اش به دنبال توافق جدیدی با ایران است، واشنگتن بارها تهدید به اقدام نظامی کرده است.

آقای گروسی اما در پاسخ به احتمال حمله نظامی هشدار داد: «می‌خواهم فقط یادآوری کنم که حمله به تأسیسات هسته‌ای می‌تواند عواقب بسیار، بسیار جدی در پی داشته باشد.»

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار