با ۴ مهارت لازم برای مدیریت زمان در خانهداری آشنا شوید
پارسینه: وقت، الماس زندگی است؛ به انواع شهری و روستاییاش هم بستگی ندارد. زمانی که به خوبی مدیریت شود اثرات درخشان خودش را روی جزئیات زندگی افراد میگذارد و هنگامی که مدیریتش از دست افراد خارج شود، نظم همه زندگی به هم میخورد.
برنامه روزانهتان را مشخص و شفاف بچینید. اجازه بدهید تکلیف خودتان با کارهای خانه روشن باشد؛ بهعنوان مثال در برنامه خود داشته باشید که صبحها موادی که برای شام احتیاج دارید را آماده کنید. اگر شام شما غذایی است که نیاز به حبوبات دارد و قرار است خیس بخورد.
وقت، الماس زندگی است؛ به انواع شهری و روستاییاش هم بستگی ندارد. زمانی که به خوبی مدیریت شود اثرات درخشان خودش را روی جزئیات زندگی افراد میگذارد و هنگامی که مدیریتش از دست افراد خارج شود، نظم همه زندگی به هم میخورد. در این میان خانمهایی که مسئولیت خانه و رسیدگی به امور آن را بهعهده دارند، بیشتر از بقیه افراد خانواده نیاز به مدیریت زمان را حس میکنند چرا که بدون برنامهریزی و مدیریت درست وقت و زمان، آرامش یک خانواده به هم میخورد و همه چیز به هم میریزد. در ادامه این یادداشت را به نقل از همشهری آنلاین بخوانید.
مهمترین جایی که سودمندی وقت برای افراد نهادینه میشود درون خانه است؛ خانهای که میتواند مبدا همه خوبیها باشد. شما بهعنوان کدبانوی خانه، نقش اول این نمایش را بازی میکنید. زمانبندی برای پخت ناهار و شام، اختصاص دادن زمانی برای گردگیری و جاروکشی، انتخاب ساعت مناسب برای روشنکردن ماشین لباسشویی و... همه درسهایی است که شما به ناخودآگاه اعضای خانواده خود میفرستید. مدیریت زمان در خانه، بیشتر از این هم میتواند دقیق و دقیقتر شود. باید بخواهید و نکتههای ریز و کاربردی زمانبندی و مدیریت زمان را بهکار بگیرید.
هر لحظه به هوش باشید
نخستین توصیه ما به خانمهای تازهعروسی است که به تازگی قدم در وادی خانهداری گذاشتهاند و تجربه مادرها و کدبانوهای چندین ساله را ندارند؛ سعی کنید حتیالامکان زمان مرده نداشته باشید. تلفن، گوشی و اینترنت میتوانند مانند یک جاروبرقی بزرگ، زمان مفید حضور شما در خانه را در خود فروببرند و ببلعند.
محدودیت استفاده از تلفن همراه را برای خودتان تعریف کنید. اگر احساس میکنید ممکن است این نکته را فراموش کنید، با نوشتن روی برچسب و چسباندن آن روی دیوار، یخچال یا حتی در ورودی، مانع این فراموشی شوید. تلویزیون و سریالهای پشت هم که از صبح تا شب از شبکههای مختلف در حال پخش شدن هستند.
به همین روش میتوانند شما را از کارهای مهم و ضروری عقب بیندازند. اگر به دیدن برنامههای تلویزیون علاقه دارید، بهتر است برنامهریزی کنید تا حین یا قبل و بعد از سریال، قسمتی از کارها را انجام دهید؛ مثلا اگر قرار است لوبیا سبز خرد کنید، میتوانید در این بازه زمانی که نشستهاید انجام دهید. اگر کارهای کوچکی که در ظاهر وقتگیر نیستند را ذرهذره به همین روش در میان فعالیتهای دیگر انجام دهید، به راحتی میتوانید شکل و حجم امور مختلف رسیدگی به خانه را رفتهرفته بشناسید.
هر روز خسته نباشید!
بعضی از خانمها عادت کردهاند که هر روز هفته را به شستوشو و گردگیری و جاروکشی و تیکشی اختصاص دهند. اگرکمی تخصصیتر بخواهیم به خانهداری نگاه کنیم، با این سیستم تکرار هر روزه، زمانی برای خود خانم و کارها و علاقههایش باقی نمیماند. بهترین پیشنهاد این است که برای کارهای کلی خانه برنامهریزی مشخصی داشته باشید؛ مثلا شنبهها را که اغلب بعد از آخر هفتههای شلوغ و پر از مهمانی است، به انجام کلی امور تمیزی منزل اختصاص دهید. جاروکشی اساسی که زیر فرشها و مبلها را هم شامل شود یا شستن دستشویی و حمام همراه با دیوارها و برق انداختن آینهها، همه کارهایی زیربنایی هستند که اگر یک روز در هفته انجام شوند، در طول هفته کارهای کمتری برای مشغولکردن شما باقی میماند.
بدانید چکارهاید
برنامه روزانهتان را مشخص و شفاف بچینید. اجازه بدهید تکلیف خودتان با کارهای خانه روشن باشد؛ بهعنوان مثال در برنامه خود داشته باشید که صبحها موادی که برای شام احتیاج دارید را آماده کنید. اگر شام شما غذایی است که نیاز به حبوبات دارد و قرار است خیس بخورد، آنها را درون ظرفی بریزید و آماده کنید؛ مثلا برنج را برای شب خیس کنید تا موقع پخت به خوبی ری کند و برکت بیشتری به حجم غذای شما بدهد.
اگر سالاد و یا دسر دیگری را برای شام درنظر گرفتهاید از همان صبح که بیدار میشوید کارهای تهیه آن را ذره ذره انجام دهید تا در نهایت، وقت غروب با تلی از کارهای تلنبار شده روبهرو نشوید. اگر تلاش کنید این روش را پیش بگیرید، دیگر زمان خواب شما شناور نخواهد بود و بعد از ۳ هفته، بهصورت خودکار سر ساعت معینی بیدار میشوید. مدیریت و برنامهریزی به این شیوه یک مزیت بسیار عالی دارد و آن هم این است که میتوانید در وقت اضافهای که برای خودتان فراهم میکنید به کارهای شخصی تان سرو سامان بدهید.
تجربه بهدست بیاورید
بعضی از کدبانوهای جوان فکر میکنند هر چقدر بیشتر پای شعله گاز بایستند، طعم غذایشان به غذای مادربزرگها نزدیکتر میشود. این تصور صحیحی نیست. بهتر است که به جای ایستادن کنار گاز، دستور دقیق تهیه انواع غذا را پیدا و آنها را مو به مو اجرا کنید. بعد از مدتی با این کار تجربههای لازم را بهدست میآورید و در نهایت نتیجهای مطلوب خواهید داشت. همین روش را برای سایر کارهای خانه هم درنظر بگیرید.
اگر برای خرید روزانه منزل خارج میشوید، فهرستی تهیه کنید تا بدانید دقیقا باید چه خریدهایی را انجام دهید و به کدام مغازهها قرار است سر بزنید. میتوانید با این روش با پاساژگردی بیهدف و خرج کردن بیحساب پولها خداحافظی کنید. اگر دانشجو هستید و باید همراه با خانهداری، تکالیف دانشگاه را هم انجام دهید، آنها را اولویتبندی کنید و در کنار امور خانه، هر کدام را به اندازه لازم انجام دهید. سعی کنید تمرکز خود را بالا ببرید تا زمانی را که برای درس خواندن صرف میکنید، تداخل کمتری با کارهای خانه داشته باشد.
منبع: همشهری آنلاین
ارسال نظر