خطرناک ترین و مرگبارترین جاذبه های گردشگری دنیا
پارسینه: جاذبه های گردشگری بسیار خطرناکی در سراسر دنیا وجود دارد که هر ساله گردشگران زیادی را به دلیل همین ویژگی و هیجانی که می بخشند به خود جذب می کنند.
شاید بعضی از ما ترجیح بدهیم تعطیلات خود را با سفر به مکانی آرامش بخش سپری کنیم. اما کسانی هم وجود دارند که به دنبال تجربهی هیجان و حتی ترس در تعطیلات خود هستند. در سراسر دنیا جاذبههای گردشگری بسیار خطرناکی وجود دارد که هر ساله گردشگران زیادی را به دلیل همین ویژگی و هیجانی که میبخشند به خود جذب میکنند.
در ادامه به ۱۳مورد از خطرناکترین و مرگبارترین جاذبههای گردشگری سراسر دنیا میپردازیم.
۱- قلهی هف دام- ایالت کالیفرنیا، پارک ملی یوسمایت
در ادامه به ۱۳مورد از خطرناکترین و مرگبارترین جاذبههای گردشگری سراسر دنیا میپردازیم.
۱- قلهی هف دام- ایالت کالیفرنیا، پارک ملی یوسمایت
قلهی ۱۵۲۴ متری «هَف دام» دشوارترین مسیر پیاده روی را در درهی یوسمایت دارد و ۱۲۲ متر انتهایی مسیر صعود به آن پرخطرترین بخش آن است. این قله تقریبا شکلی عمودی دارد و اگرچه کابلهای فلزی نردبان مانندی در آن جا تعبیه شده تا به کوهنوردان کمک کند بدون تجهیزات مخصوص صخره نوردی به قله صعود کنند، اما سقوط از آن مرگبار خواهد بود. این قلهی مرگبار در زمان وقوع رعد و برق مانند یک میلهی صاعقه گیر عظیم عمل میکند، به طوری که در سال ۱۹۸۵، پنج دوست که به این قله رفته بود دچار صاعقه شدند؛ ۲ نفر از آنها فوت شدند و ۳ نفر دیگر آسیب دیدند.
۲- صخرههای موهر- ایرلند
صخرههای موهر که چشم اندازی نفس گیر رو به جزایر آرن و خلیج گالوی دارد، یکی از محبوبترین جاذبههای گردشگری ایرلند است. با این حال، این صخرهها یکی از خطرناکترین مناطق گردشگری دنیا به شمار میرود و یک قدم اشتباه در لبهی این پرتگاه میتواند منجر به سقوط از ارتفاع ۲۱۳ متری آن به درون اقیانوس اطلس شود. امنترین راه برای تماشای زیباییهای این پرتگاه از طریق مسیر رسمی یا یکی از سه سکویی است که برای تماشای گردشگران در نظر گرفته شده است.
۳- مسابقهی گاو بازی- اسپانیا، پامپلونا
هر ساله هزاران گردشگر به شهر پامپولانا سفر میکنند تا با حضور در نمایش گاو بازی هیجان زیادی را تجربه کنند. جالب آنکه، از سال ۱۹۲۴ تاکنون تنها ۱۵ نفر در این فستیوال بر اثر حملهی گاوها جان خود را از دست داده اند. اگرچه تعداد کسانی که در اثر حملهی گاوها یا لگدمال شدن در زیر جمعیت مجروح شده اند بیشتر است، اما خوشبختانه همچنان آمار پایینی دارد. برای آنکه تصور دقیق تری از این موضوع پیدا کنید، باید بدانید که احتمال آنکه یک فیلمنامهی ساخته نشده تبدیل به یک فیلم شود با احتمال جراحت در اثر دویدن با گاوهای این نمایش برابر است.
۴- قلهی اورست، نپال
بلندترین قلهی جهان هر ساله نزدیک به ۱۲۰۰ کوهنورد را به خود جذب میکند. با این حال، تنها نزدیک به نیمی از آنها موفق به فتح این قله میشوند و تعداد کمی نیز در مسیر صعود به آن جان خود را از دست میدهند. در سال ۲۰۱۷، شش نفر در این کوهستان جان خود را از دست دادند و به این ترتیب مجموع آمار رسمی کشته شدگان اورست به حدود ۳۰۰ نفر رسید. سرمای شدید، سقوط از ارتفاع و دیگر مشکلات جسمانی، عوامل وقوع مرگ در اورست هستند.
۵- استخر شیطان- زامبیا
در ماههای خشکتر سال، آب رودخانهی زامبزی به میزان چشمگیری کاهش مییابد و عمق بسیار زیاد استخر شیطان را از لبهی آبشار ویکتوریا (بلندترین آبشار دنیا) نشان میدهد. با این حال، تنها در ماههای گرم سال میتوان وارد آبهای آن استخر شیطان شد و خارج از این ماه ها، ورود به آب منجر به مرگ خواهد شد.
۶- پل تریفت- سوییس
پل تریفت سوییس امنتر از آن چیزی است که به نظر میرسد. این پل مدرن، به تقلید از پلهای ریسمانی نپال، در سال ۲۰۰۹ با استفاده از فولاد و چوب مقاوم ساخته شد. این پل که در ارتفاع ۹۱ متری واقع شده و بیشتر از ۱۷۰ متر طول دارد، یکی از بلندترین و مرتفعترین پلهای معلق پیاده روی در کوهستان است و بعد از طی کردن مسیری طولانی از طریق سه تله کابین میتوان به محل این پل رسید.
۷- ساحل نیو اسمیرنا- ایالت فلوریدا
ساحل نیو اسمیرنا در ناحیهی ولوشا، روزانه صدها نفر را به خود جذب میکند و هر چه تعداد کسانی که به داخل آب میروند بیشتر باشد، احتمال حملهی کوسهها بیشتر میشود. به همین دلیل است که ناحیهی ولوشا را پایتخت حملات کوسهها در دنیا میدانند، به طوری که در سال ۲۰۱۷، نه مورد حملهی کوسه در آبهای این منطقه گزارش شد. با وجود این، بد نیست بدانید که احتمال مرگ در اثر برخورد صاعقه ۳۰ برابر بیشتر از احتمال مرگ بر اثر حملهی کوسهها است.
۸- آتشفشان ویلاریکا- شیلی
سفر به یک آتشفشان فعال همیشه با کمی خطر همراه است. در سال ۲۰۱۷، زمانی که گردشگران تازه به قلهی ویلاریکا رسیده بودند، آتشفشان شروع به فوران کرد. خوشبختانه فوران آتشفشان مختصر بود و کسی آسیب ندید. با این حال، یک شرکت توریستی برای کسانی که مایلند این آتشفشان را از نزدیک ببیند، امکان تجربهی بانجی جامپینگ از داخل یک هلیکوپتر به درون دهانهی آتشفشان را فراهم کرده است.
۹- پارک ملی یلوستون- امریکا
مسئولان پارک ملی یلوستون به گردشگران هشدار داده اند که در حین پیاده روی، اردو زدن یا گردش در نقاط دیگر پارک، آمادگی مواجهه با خرسها را داشته باشند (در هر صورت این گردشگران هستند که وارد محل زندگی آنها شده اند!). با این حال، احتمال آنکه مواجهه با خرسهای گریزلی منجر به درگیری با این حیوانات شود بسیار کم است. با توجه به آنکه از سال ۱۹۸۰ تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیون نفر از پارک یلوستون دیدن کرده اند، احتمال صدمه دیدن توسط یک خرس در این پارک، ۱ در ۲/۷ بیلیون است.
۱۰- درهی مرگ- ایالت کالیفرنیا
از دست رفتن آب بدن خطری همیشگی برای گردشگران درهی مرگ است. این دره گرم ترین، خشکترین و کم ارتفاعترین پارک ملی دنیا است. انجام اقدامات احتیاطی مثل نوشیدن روزانه یک گالون آب، پرهیز از پیاده روی در گرما و دور نشدن از جادههای ساخته شده، در همهی مواقع سال توصیه میشود و محتص به روزهای تابستان که دمای هوا به بیش از ۴۹ درجهی سانتیگراد میرسد نیست. علیرغم بالا بودن دمای هوا در این منطقه، آمار مرگ و میر بر اثر تصادف خودروها بیشتر از مرگ و میر ناشی از گرمای هوا است.
۱۱- چرنوبیل- روسیه
احتمالا تصور نمیکنید که محل یک فاجعهی هستهای بتواند جاذبهی گردشگری باشد، اما منطقهی ممنوعهی چرنوبیل همواره گردشگرانی را به خود جذب میکند. یک اتوبوس گردشگری از شهر کی یف با طی مسافتی ۲ ساعته گردشگران را به شهر پریپیات میرساند. در آنجا میتوانید حال و هوای اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۸۶ را ببینید و البته این تنها کاری است که میتوانید در آنجا انجام دهید. به دلیل تشعشعات ناشی از انفجار هسته ای، به گردشگران هشدار میدهند که از لمس وسایل و پوشش گیاهی این منطقه و حتی نشستن بر روی زمین خودداری کنند.
۱۲- ترن هوایی فرمیولا روسا- امارات متحدهی عربی، ابوظبی
۱۱- چرنوبیل- روسیه
احتمالا تصور نمیکنید که محل یک فاجعهی هستهای بتواند جاذبهی گردشگری باشد، اما منطقهی ممنوعهی چرنوبیل همواره گردشگرانی را به خود جذب میکند. یک اتوبوس گردشگری از شهر کی یف با طی مسافتی ۲ ساعته گردشگران را به شهر پریپیات میرساند. در آنجا میتوانید حال و هوای اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۸۶ را ببینید و البته این تنها کاری است که میتوانید در آنجا انجام دهید. به دلیل تشعشعات ناشی از انفجار هسته ای، به گردشگران هشدار میدهند که از لمس وسایل و پوشش گیاهی این منطقه و حتی نشستن بر روی زمین خودداری کنند.
۱۲- ترن هوایی فرمیولا روسا- امارات متحدهی عربی، ابوظبی
ترن هوایی فرمیولا روسا در ابوظبی با سرعت ۲۴۰ کیلومتر در ساعت حرکت میکند و سریعترین ترن هوایی دنیا به شمار میرود. این ترن هوایی که به یک سیستم پرتاب هیدرولیک مجهز است، در ۹۲ ثانیه، ۲ کیلومتر را طی میکند و تجربهای شبیه به حرکت با یک ماشین فرمول یک را ایجاد میکند. این ترن هوایی علیرغم سرعت بسیار بالایش خطر زیادی ندارد، مگر آنکه مستعد دچار شدن به حالت ماشین زدگی باشید.
۱۳- سد ورزاسکا
سد ورزاسکا در سوییس، علاوه بر آنکه یکی از بلندترین جایگاههای پرش در دنیا است، دلیل دیگری هم برای شهرت دارد چرا که کاراکتر سینمایی مشهور جیمز باند در فیلم «چشم طلایی» مربوط به سال ۲۰۰۲، درون این سد شیرجه زد. کسانی که شیفتهی هیجان هستند میتوانند از بالای این سد بانجی جامپینگ را تجربه کنند یا حتی برخی پا را فراتر میگذارند و پرش از سد را در شبها تجربه میکنند. اگرچه پرش از ارتفاع ۲۱۹ متری این سد میتواند خطرناک باشد، اما باید بدانید که احتمال مرگ بر اثر دوچرخه سواری بیشتر از احتمال مرگ بر اثر بانجی جامپینگ است.
منبع: rooziato
ارسال نظر