زیاد ایستادن برای قلب مضر است یا زیاد نشستن؟
پارسینه: افرادی که در طول روز زیاد میایستند بدانند این کار برای قلب خطرناک است. در این مطلب به شرح خطرات زیاد ایستادن برای قلب میپردازیم.
احتمالا در طول این سالها زیاد شنیده اید که بیکار نشستن یک جا برای سلامتی تان خوب نیست. فشار آوردن طولانی روی باسن باعث ایجاد مشکل برای پشت تان میشود، وزن تان را افزایش میدهد و حتی سن تان را ۸ سال افزایش میدهد. پس فکر میکنید راه حل آن این است که صندلی تان را رها کرده و تمام مدت زمان کاریتان، روی پا بایستید؟ شاید هم نه، مطالعه جدید که در مجله آمریکایی همه گیر شناسی یا اپیدمیولوژی (Epidemiology) منتشر شده، خلاف این نظر را نشان میدهد.
در این مطالعه، محققین، اطلاعات مربوط به ۷۳۲۰ نفر را که هفتهای ۱۵ ساعت یا بیشتر کار میکردند، بررسی کردند، آنها مدت زمانی که صرف نشستن، ایستادن یا راه رفتن میکردند را مورد بررسی قرار دادند. آنها متوجه شدند افرادی که حین کار، اغلب ایستاده اند، مثلا تمام روز ایستادن پشت پیشخوان بانک یا صندوق پول فروشگاه، نسبت به افرادی که اغلب نشسته اند، دو برابر احتمال حمله قلبی در آنها بیشتر است.
به گفته دکتر پیتر اسمیت (Peter Smith) سرپرست مطالعه و یکی از دانشمندان موسسه کار و بهداشت کانادا، دلیل افزایش خطر حمله قلبی در آنها بسیار ساده است. وقتی که مدت زمانی طولانی بایستید، خون در پاهایتان جمع میشود و کار قلب تان برای پمپ کردن خون به اندامهای بالایی سخت میشود که همین امر خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش میدهد. ایستادن در تمام طول روز که باعث میشود بدن تان مدت زمانی طولانی در وضعیت نامناسبی قرار بگیرد، باعث افزایش استرس اکسیداتیو (oxidative stress) میشود، فرایندی که به سلولهای بدن تان آسیب رسانده و التهاب را افزایش میدهد که باز هم برای سلامت قلب تان خوب نیست.
آیا پشت میز ایستادن به قلب تان آسیب میرساند؟
نیازی نیست ایستادن پشت میزتان را کنار بگذارید و تمام طول روزتان را به صورت نشسته سپری کنید. مزیتی که در مورد ایستادن پشت میز وجود دارد این است که افراد میتوانند زمانی که احساس ناراحتی داشتند، بنشینند و برعکس. به نظر من مهم این است که افراد انعطاف پذیری کافی برای حرکت دادن بدن خود هر زمان که بخواهند را داشته باشند و این حرکت میتواند به قلب شما کمک کند، زمان زیادی را صرف نشستن یا ایستادن مداوم نکنید؛ بنابراین هدف شما در یک روز کاری باید به این شکل باشد.
این مطالعه نشان داد افرادی که نشستن، راه رفتن و ایستادن را در طول ساعت کاری به تناوب انجام میدادند، خطر بیماریهای قلبی شان نسبت به کسانی که تمام روز ایستاده بودند، ۴۰ درصد کاهش پیدا کرد. این کار به سادگی با تهیه کردن یک صندلی برای کارمندان یا کارگران یا ایجاد شیفتهای چرخشی امکان پذیر است تا مجبور نباشند برای مدت زمان طولانی، یک جا بایستند.
اگر باید تمام روز ایستاده باشید، حداقل هر از گاهی قدم بزنید تا جریان خون تان بهبود پیدا کند و اگر تمام روز باید نشسته باشید، بلند شده، بایستید و هر موقع که میتوانید راه بروید. با یک تغییر ساده بین نشستن و ایستادن در طول ساعات روز یا بلند شدن برای یک پیاده روی سریع و بهبود جریان خون تان میتوانید خطر بیماریهای قلبی را در خود کاهش دهید.
منبع: سیمرغ
ارسال نظر