گوناگون

بیماری‌های رایانه‌ای را بشناسید

بیماری‌های رایانه‌ای را بشناسید

پارسینه: فناوری‌های جدید با تمام مزایا و نکات مثبت خود، ضررها و خطراتی را نیز برای کاربران به همراه دارد. این مسئله موضوعی است که ذهن بسیاری از کارشناسان را به خود مشغول کرده است. اما به نظر می‌رسد برخی از این مشکلات راه‌حلی نداشته باشند. تنها نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد این است که کاربران می‌توانند با رعایت برخی از توصیه‌های ایمنی، از میزان خطرات تهدید کننده در این زمینه بکاهند.

در این نوشته قصد داریم تا تعدادی از این نکات را بیان کنیم. به امید آن‌که سلامتی شما عزیزان با رعایت آن‌ها پایدار بماند.

تخت، برای خواب یا برای کار
فشارهای کاری روزمره باعث می‌شود تا برخی از کارهای روزانه شما عزیزان به انتهای شب موکول شود. اگر از جمله کاربرانی باشید که از نوت‌بوک‌ استفاده می‌کنید حتما برایتان پیش آمده که به دلیل خستگی از نشستن در پشت میز، روی تخت خود دراز کشیده و کارهایتان را ادامه دهید. قرار دادن نوت‌بوک روی پا، یکی از شیوه‌های نادرست استفاده از آن است. بر اساس تحقیقات پزشکان و کارشناسان، این کار نه تنها مشکلات خاصی را برای مردان ایجاد می‌کند، بلکه باعث بروز برخی ناراحتی‌های پوستی نیز می‌شود. حرارت ناشی از کار کردن نوت‌بوک که به‌وسیله فن‌ از آن خارج می‌شود بسیار زیان‌آور است. شاید شنیده باشید که در اتفاقی ناگوار، جوانی که پس از کار کردن با نوت‌بوک و به دلیل خستگی زیاد، در رخت‌خواب به خواب فرو می‌رود، ساعتی بعد و بر اثر آتش ناشی از حرارت خروجی نوت‌بوک، جان خود را از دست داده است.

اصولی تایپ کنیم

اگر شما نیز از جمله کسانی هستید که زمان زیادی از شبانه‌روز خود را پشت رایانه سپری می‌کنید لازم است در استفاده صحیح از ماوس و صفحه‌کلید نیز دقت بیشتری داشته باشید. این اتفاق که در برخی اوقات احساس می‌کنید انگشتان دست‌هایتان ثابت شده و قدرت حرکت دادن آن‌ها را ندارید اتفاقی است که بر اثر فعالیت بیش از حد تاندون‌های دست روی می‌دهد. این مشکل در انگشت اشاره که برای کلیک کردن ماوس استفاده می‌شود نیز بسیار شایع است. یکی از دلایل بروز چنین مشکلی شیوه نادرست تایپ کردن است. به شما عزیزان توصیه می‌کنیم علاوه بر فراگیری صحیح انجام این کار به کمک نرم‌افزارهای آموزشی، در بازه‌های زمانی کوتاه به انگشتان خود استراحت داده و آن‌ها را نرمش دهید. این کار از بروز بسیاری از ناراحتی‌های بعدی جلوگیری خواهد کرد. لازم به توضیح است که نرم‌افزار معرفی شده در ستون پیشنهاد هفته همین شماره، شیوه صحیح تایپ 10 انگشتی را به شما عزیزان آموزش می‌دهد. نکته دیگری که باید به آن اشاره کنیم استفاده صحیح از هر دو دست است. برخی از کاربران برحسب عادت و در گاهی اوقات هم برای نشان دادن مهارت، بسیاری از اعمال دو کلیده صفحه کلید مانند Ctrl+V را با انگشتان یک دست انجام می‌دهند. انجام مکرر این عمل، در مواردی که باعث کشیدگی انگشتان می‌شود بسیار خطرناک بوده و تبعات جبران‌ناپذیری را به همراه دارد.

چاپگرهای سرطان‌زا
در یکی دیگر از تحقیقات انجام شده، مشخص شده است که برخی از انواع چاپگرها اشعه‌هایی از خود صادر می‌کنند که به ریه کاربر آسیب می‌رساند. کارشناسان اعلام کرده‌اند که این اشعه‌ها حتی از دود سیگار هم خطرناک‌تر بوده و قرار گرفتن در معرض آن به طور مداوم، احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.

حرکت به جلو ممنوع
بسیاری از کاربران بر حسب عادت نادرست خود، همواره در هنگام کار با رایانه به حالت قوز می‌نشینند. این شیوه نشستن نه تنها به کمر و ستون مهره‌ها فشار وارد می‌کند بلکه برای سر و گردن نیز خطرناک است. پیشنهاد می‌شود اندازه صفحه‌نمایش خود را به گونه‌ای تنظیم کنید که از فاصله حدود 30 تا 70 سانتی‌متری استاندارد، به وضوح قابل مشاهده باشد. در این جا جالب است به یک ترفند ساده نیز اشاره کنیم. اگر کلید Ctrl را نگه داشته و چرخ گردان ماوس (کلید وسط) را به جلو و عقب بچرخانید، تمامی صفحات شما کوچک و بزرگ می‌شوند. همچنین می‌توانید در ویندوز 7 از ترکیب کلیدهای ویندوز و + یا - در صفحه کلید، ذره‌بین ویندوز را فعال کنید. بنابراین دیگر نیازی نیست که برای دیدن یک متن یا تصویر ریز، چشمان خود را به نمایش‌گر نزدیک کنید. استفاده از فونت درست در هنگام تایپ کردن نیز می‌تواند علاوه بر پایین آوردن درصد خطای تایپ، دید شما را بر نوشته خود مسلط کند. شما می‌توانید ابتدا نوشته خود را با فونت بزرگ تایپ کرده و در انتها طبق سلیقه خود، متن‌تان را تغییر دهید.

توصیه‌های پزشکی
نوشیدن مداوم آب، نرمش مچ‌دستان و انگشتان به‌صورت چرخشی، حرکت دادن سر و گردن در جهات مختلف و بدون چرخش دایره‌ای، بستن کوتاه‌مدت چشم‌ها و استفاده از نور مناسب در محیط کار، برخی از نکاتی است که بهتر است کاربران سخت‌کوش رایانه در بازه‌های زمانی مناسب انجام دهند.


منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار