راههای درمان ریزش مو
پارسینه: یک متخصص پوست و مو با اشاره به علل ریزش مو و انواع آن گفت: ریزش مو در زنان و مردان متفاوت است که با دلایل مشخصی رخ میدهد؛ اما کمبود ویتامینهای مختلف عمدهترین دلیل ریزش مو در افراد است.
داشتن چهرهای زیبا آرزویی است که همه افراد دارند. یکی از عواملی که در زیبایی چهره تاثیر دارد داشتن موهایی پرپشت است؛ فاکتورهای متعددی در رشد و زیبایی موها تاثیر دارند و به همین میزان فاکتورهایی نیز هستند که در ریزش مو تاثیر دارند؛ فاکتورهایی که بسیاری از افراد با عدم آگاهی درخصوص نحوه صحیح درمان ریزش مو به سراغ درمانها و داروهایی میروند که زیانهای بسیاری را به همراه دارد.
ریزش مو به تدریج شروع شده و شدت میگیرد. افزایش سن؛ به طور طبیعی سبب کم پشت شدن تدریجی مو میگردد. ریزش مو درابتدا با دیدن موهای اضافه بر روی شانه سر و گاهی پوست شروع میشود و ممکن است تا خالی شدن کف سر پیشرفت نماید؛ گفتنی است چناچه سرعت ریزش موها بیشتر باشد و سرعت رویش مجدد آنها کند باشد همچنین موهای جدید نیز نازکتر از موهای از دست رفته باشند ریزش مو منجر به طاسی میگردد.
ریزش مو در مردان
ریزش مو به تدریج شروع شده و شدت میگیرد. افزایش سن؛ به طور طبیعی سبب کم پشت شدن تدریجی مو میگردد. ریزش مو درابتدا با دیدن موهای اضافه بر روی شانه سر و گاهی پوست شروع میشود و ممکن است تا خالی شدن کف سر پیشرفت نماید؛ گفتنی است چناچه سرعت ریزش موها بیشتر باشد و سرعت رویش مجدد آنها کند باشد همچنین موهای جدید نیز نازکتر از موهای از دست رفته باشند ریزش مو منجر به طاسی میگردد.
ریزش مو در مردان
محمد رضوانی، متخصص پوست و مو و زیبایی در خصوص ریزش مو در مردان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: عموما ریزش مو بسته به جنسیت افراد متفاوت است، باید گفت: ریزش موی مردانه فرم فیزیولوژیکی است که بین ۷۰ تا ۸۰ درصد از مردان به واسطه هورمون مردانهای که بعد از بلوغ به عنوان گیرنده در ناحیه فولیکول مو عمل میکند و هورمون تستسترون را به دی تستسترون تبدیل میکند رخ میدهد.
این متخصص پوست با اشاره به اینکه ریزش موی مردانه از طرفین پیشانی تا اواسط سر رخ میدهد اظهار کرد: ریزش مو عموما بعداز بلوغ از سنین ۲۵ تا بعد از ۳۰ سالگی میتواند رخ دهد و این باور غلط که تا ۳۰ سالگی اگر موها ریزش نداشته باشد از آن به بعد نیز ریزش نخواهد داشت نادرست است.
دلایل ریزش مو
وی در ادامه بیان کرد: به طور کلی ریزش مویی که در هر دو جنس چه زنان و چه مردان داریم عموما بعد از یک استرس، کاهش وزنهای ناگهانی در اثر رژیمهای نادرست و یا پس از انجام عمل جراحی مثل زایمان در خانمها از چند هفته؛ و ۲ تا ۳ ماه پس از آن میتواند رخ دهد.
زندی با اشاره به اینکه ریزش مویی که به واسطه یک حادثه رخ میدهد قابل درمان است گفت: عموما ریزش موهایی که به واسطه یک حادثه رخ میدهند اگر دلایلی مانند کمبود آهن، پروتئین و روی داشته باشد با مصرف مکملهای تقویتی درمان میشود در غیر این صورت باقی خواهد ماند.
ریزش موی سکهای و دلایل بروز آن
وی در خصوص نوعی از ریزش مو به نام «ریزش موی سکه ای» نیز چنین ادامه داد: ریزش موی سکهای یک نوع واکنش خود ایمنی بدن است که سیستم ایمنی به سلولهای پوست سر حمله میکند و منجر به ریزش مو میشود که عموما به پوست سر نیز آسیب رسانده البته این نوع از ریزش مو با داروهای استروئیدی موضعی بهبود مییابد، اما اگر به سمت بیماری گری برود نسبت به درمان پاسخ کمتری خواهیم داشت.
ریزش مو در زنان
رضوانی در خصوص ریزش موی زنان نیز بیان کرد: در ریزش موی زنان در کنار مشکلات عمومی اختلال هورمونی نیز مهم است؛ در بیشتر زنان ما با کمبود آهن، روی، ویتامین D.، کم کاری و یا پرکاری تیروئید و پس از آن میزان هورمونهای جنسی روبه رو هستیم که با برطرف کردن هریک از اینها مشکل ریزش مو در زنان نیز برطرف میشود.
این متخصص پوست و مو با اشاره به اینکه اگر دلیل ریزش مو را بدانیم بهتر میتوانیم این مشکل را درمان کنیم گفت: ریزشهایی که به واسطه بیماری رخ میدهد را میتوان با از بین بردن بیماری و مواردی که منجر به آسیب رسانی به پوست سر میشود را بهبود دهیم به همین دلیل با شناخت دلایل ریزش مو میتوان در جهت عدم پیشرفت ریزش مو با درمانهای پزشکی مداخله کرد.
نقش ویتامین هادر ریزش مو
وی با اشاره به کمبود روی و ویتامین D. که ۸۰ درصد ایرانیان با آن مواجهه هستند گفت: ایران به دلیل قرارگیری در موقعیت جغرافیایی خاصی که دارد با کمبود روی یا همان زینک مواجهه است به همین دلیل نمیتوان ماده غذایی را به عنوان منبع غنی از روی معرفی کرد و در کنار مصرف مواد خوراکی برای برطرف کردن روی افراد نیازمند مصرف مکملها نیز هستند همچنین بسیاری از غذاهای دریایی و قارچ منبع خوبی برای جذب ویتامین D. هستند که در کنار مصرف مکملها افراد میتوانند این کمبود را جبران کنند.
زندی در ادامه در خصوص کمبود ویتامین D. در لبنیات گفت: لبنیات منبع ویتامین D. نیستند و فقط کلسیم را دارا هستند به همین دلیل بسیاری از شرکتها در حال حاضر اقدام به تولید لبنیاتی به همراه ویتامین D. کرده اند.
این متخصص پوست و مو با در آخر اشاره به کمبود بیشتر آهن در زنان عنوان کرد: زنان به دلیل مشکلات عادتهای ماهیانه با کمبود آهن بیشتری مواجهه هستند که برای برطرف کردن این مشکل میتوانند از مکملهایی که منبع بیوتین هستند؛ دم کردههای سبوس گندم و برنج به همراه مصرف قرص ها، آمپولها و آمینو اسیدهای مشخص این کمبود را جبران کنند.
همچنین جهت برطرف کمبود آهن افراد میتوانند مصرف گوشت قرمز، جعفری، اسفناج، عدس و گوجه را در وعدههای غذایی خود قرار دهند.
منبع:مهر
ارسال نظر