گوناگون

نشانه‌های کمبود محبت در زندگی مشترک

نشانه‌های کمبود محبت در زندگی مشترک

پارسینه: هر شخصی در زندگی خویش احتیاج به توجه و دریافت احساس عاطفی و محبّت از اطرافیان دارد که اگر به این نوع رفتار‌های احساسی توجهی نشود ضربه عاطفی سنگینی به دنبال دارد.

نشانه‌های کمبود محبت در زندگی مشترک

شاید بتوان امار بالای طلاق را در دنیای امروز، به مشغله‌های زندگی امروزی و غافل شدن از یکدیگر نسبت داد. بیشتر اوقات، گذر زمان سبب می‌شود ارتباطات عاطفی بین زوجین کمرنگ شود. همیشه طلاق بهترین راهکار نیست، گاهی با اندکی سعی می‌توانیم ارتباط مان را با شریک زندگی مان به روز‌های نخست بازگردانیم.


برای ترمیم ارتباط، لازم است بدانیم چطور به همسر خویش محبّت کنیم. برای این که به همسرمان نشان بدهیم هنوز دوستش داریم و ارتباطی که با وی داریم برای مان بسیار مهم است، باید بدرستی به وی محبّت کنیم. اینگونه می‌توانیم وی را هم برای حل مشکلات مان تشویق کنیم.


مشکلات شک و بدبینی بین زن و شوهر

هنگامی که بی توجهی (به هر دلیلی) از طرف همسر شروع می‌گردد، کم کم عشق و محبّت بین آن‌ها کم رنگ خواهد گردید و زوجین از یکدیگر فاصله خواهند گرفت.


در این جا است که بخاطر کمبود محبّت دریافتی زوجین دچار طلاق عاطفی خواهند گردید و شک و تردید (عدم اطمینان به همسر) وارد زندگی می‌شود و این فکر که مبادا همسرم به دیگری علاقمند شده باشد و ... در ذهن هر یک متبادر خواهد شد و به علت احساس مالکیتی که زن و شوهر نسبت به دیگری دارند، تلاش در کنترل همسر خواهند کرد، در اینصورت دیگر حریم شخصی بی معنا خواهد بود و تنش و دل نگرانی راه خود را به زندگی باز می‌کند که از جمله عوامل ویرانگر زندگی خواهد بود. زنان به این محبّت‌های شوهران شان احتیاج دارند.


شنیدن جمله دوستت دارم

افرادی دیگری که به گفتن جمله دوستت دارم باوری ندارند اشخاص بی انصافی هستند که فکر می‌کنند اگر از این کلمه استفاده کنند سبب سواستفاده طرف مقابلشان می‌شود و در نهایت دسته دیگری که از گفتن کلمه دوستت دارم پرهیز می‌کنند افرادی درون گرا و کم حرف هستند که معتقدند به علت این که دوست داشتن خویش را در عمل نشان میدهند نیازی به گفتن این کلمه و تکرار آن نیست در حالیکه اعتقاد ما این است همان طور که یک گل برای رشد خود احتیاج به آب، آفتاب و خاک و کود مناسب دارد بکار بردن این کلمه در ارتباطات انسانی تاثیرگذار بوده و برای تفاهم و تحکیم ارتباطات زوجین و مادر و فرزند و یا پدر و فرزند و ... احتیاج به تکرار این کلمه است و در واقع استفاده از این کلمه کمک کننده به ارتباطات انسانی بوده و نقش موثری در سلامت روان اشخاص دارد.

درک کردن و بخشش

روز‌هایی در زندگی هر زوج وجود دارد که هر کدام مرتکب خطا‌هایی میشوند که در این روز‌ها دوام آوردن و یا تحمل کردن شرایط کار آسانی نیست، ولی باید این مسئله را در نظر بگیرید که هیچ شخصی کامل نیست. همسرتان از شما انتظار دارد که وی را بفهمید، ارزش وی را بدانید و وی را ببخشید و مطمئن باشید که زندگی شما با بخشش دوام می‌آورد.


خانم‌ها معمولاً نوسانات هورمونی بالایی را در طول ماه تجربه می‌کنند که در این شرایط هیچوقت نباید طوری عکس‌العمل نشان دهید که گویی وی دیوانه شده است. وی در این زمان‌ها مهربانی، درک و دلسوزی شما را می‌خواهد.

اعطای حس استقلال

هرکدام از همسران نباید توقع داشته باشند که همسر او شبیه او فکر کند و سلیقه وی را داشته باشد و حس و علاقه هایش مانند وی باشد. چون خلقت الهی و از آیات خداوند این است که هر شخص نظام مغزی، فکر، سلیقه و جسم و روح و... متفاوت باشد. یعنی تنوع خود باعث تکامل است. یکسانی و یکنواختی باعث رکود وجمود می‌شود. یکی از محبّت‌های مرد نسبت به همسرش شاید ایجاد احساس استقلال در وی و فراهم کردن شرایط مطلوب برای تنها بودن اش باشد.

روش محبت کردن

از کار‌هایی که همسرتان برای کسب کردن محبّت شما انجام می‌دهد انتقاد نکنید، به عنوان مثال چنانچه همسرتان برای جلب محبّت شما به شیوه‌ای ابراز محبّت می‌کند آنرا بیش از اندازه لوس ندانید.


همسرتان را به روش خویش دوست نداشته باشید بلکه به روش همسرتان در محبت کردن توجه کنید و گاهی ان طور رفتار نمایید. چنانچه برای سالگرد ازدواج تان، میخواهید هدیه‌ای به همسرتان دهید از قبل در مورد هدیه مورد علاقه اش اطلاعاتی بدست آورید.


راه‌های محبّت به همسر

- چنانچه غمگین است به احساسش احترام بگذار.

- هنگامی که خسته است به وی کمک کن.

- هر وقت به تنهایی نیاز دارید و میخواهید با خودتان خلوت کنید، به وی بگو که می‌خواهی زمان کوتاهی تنها باشی و بزودی نزد وی خواهی بود.

- درصورتی که دیگر نیازی به تنهایی نبود و نزد وی بروید، با بیانی دوستانه به وی دلیل ناراحتی خویش را بگو و وی را مطمئن ساز که تقصیری متوجه‌ی وی نبوده است.


- درحضور اشخاص دیگر به وی احترام بگذار از خوبی هایش تعریف و تمجید کن.

- در جمع و میهمانی به وی بیش از دیگران توجه کن.

- در مناسبت‌های خوب زندگی، مثل سالروز ازدواج یا تولد و ... با نوشتن مطلبی کوتاه اظهارعشق و علاقه کن.

- تلاش کن حال و حس وی را درک نموده و بعد حرف بزنید. به عنوان مثال درصورتی که حالش خوب است، بگو امروز شادمان بنظر می‌رسی و یا درصورتی که سرحال نبود بگو «فکر می‌کنم خسته هستی».


- تلاش کنید، رفتارتان مانند روز‌های اول آشنایی باشد. نخستین روز‌های آشنایی را همواره به یاد داشته باشید.

- به کار‌های خانه رسیدگی کن و چنانچه چیزی نیاز به تعمیر دارد انجام بده و از وی بپرس، کاری هست که بتوانید انجام دهید.

- صمیمیت را چاشنی زندگی کنید و به جای این که در در برابر یکدیگر بایستید به موازات یکدیگر حرکت کنید و به «ما شدن» بیندیشید. بال پرواز یکدیگر باشید.


- هنگامی که کاری برایتان انجام می‌دهد، تشکر خود را بیان نما.

- با هم طوری حرف بزنید که از خواسته‌های یکدیگر به خوبی آگاه شوید.

- از هم‌دیگر نظرخواهی کنید.

- به کار‌های روزانه اش علاقه نشان بده، و از کار‌هایی که انجام می‌دهد سؤال کن.

- تلاش کنید در خارج شدن از خانه، لباس هر دوی شما منظم و شیک باشد.

- سفر‌های کوتاه در زندگی ترتیب دهید.

- برایش هدایای مناسبی تهیه کن.

- از محل کار به وی تلفن بزن، حالش را جویا شو، به ویژه در شرایطی که بیمار است و یا درصورتی که خبر جالب و خوشایندی دارید.



منبع: بیتوته

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار