کدام درمانهای خانگی موجب مسمومیت میشوند؟
پارسینه: درمانهای خانگی که اغلب با استدلال بر دادهی وبسایتهای نامعتبر صورت میگیرد میتوانند جان ما را به خطر بیاندازند.
داروهای گیاهی و شیمیایی ممکن است با یکدیگر تداخل داشته باشند و منجر به مسمومیت ما شوند. حتی ترکیب برخی از داروهای گیاهی با یکدیگر نیز ممکن است موجب فشار خون بالا، حالت تهوع، خونریزی داخلی و در برخی موارد به مرگ منتهی شود.
۱. مصرف همزمان داروی گیاهی و شیمیایی
تا به حال به فکر مصرف همزمان داروهای شیمیایی و گیاهی، برای سرعت بخشیدن به روند درمان خود افتادید؟ آیا نتیجهی رضایت بخشی گرفتید؟ همه ما میدانیم که گیاهان خواص دارویی بسیاری دارند؛ اما ممکن است خواص برخی از آنها برای ما مسمومیتزا باشد.
برای مثال، ترکیب زنجبیل، سیر، چای سبز و چای کوهی با داروهای شیمیایی ممکن عوارض خطرناکی مانند تشنج و خونریزی داشته باشد. همچنین مصرف سیر با داروی شیمیایی «سیکلوسپورین» که قبل از عمل پیوند تجویز میشود تداخل دارد و ممکن است بدن عضو پیوندی را پس بزند. نباید داروهای گیاهی و شیمیایی را همزمان مصرف کنیم.
۲. کرمهای تسکین دهنده درد
تسکین دهندههای موضعی برای ما یکی از بیخطرها حساب میشود؛ چون فکر میکنیم خطرات قرص و آمپول را ندارد. در ادامه با خطرات خورده شدن احتمالی این کرمها و مسمومیت (حتی در صورت مصرف موضعی) آشنا میشویم.
به گزارش کتابخانه ملی پزشکی آمریکا، متیل سالیسیلات (تسکین دهنده درد موضعی است) در صورت خورده شدن میتواند سمی باشد. بر اساس بررسی تحقیقاتی که در سال ۲۰۰۷ در مجله درمانهای خانگی کالیفرنیا منتشر شد، مسمومیت با سالیسیلات از طریق خوردن میتواند باعث استفراغ، تشنج و در برخی موارد منجر به مرگ شود؛ حتی استعمال موضعی این کرم میتواند یک خطر جدی برای افراد با بیماریهای خاص باشد، به خصوص کسانی که مبتلا به نارسایی کلیه هستند.
۳. ترکیب اشتباه ادویهها
گاهی اوقات برای بهتر شدن طعم غذا از چند نوع ادویه همزمان استفاده میکنیم غافل از اینکه ادویهها نوعی گیاه هستند و ترکیب اشتباه آنها ممکن است موجب مسمومیت ما شوند. استفاده همزمان سیر، آویشن و زنجبیل منجر به بالا بردن فشار خون میشود.
در افرادی که از قرصهای وارفارین استفاده میکنند، استفاده همزمان این ادویه میتواند منجر به پاره شدن مویرگها و خونریزی داخلی شود. استفاده از بابونه، زنجبیل و ژینکو که اثر رقیقکنندگی خون دارند، اثر منفی بر آسپیرین و وارفارین میگذارند و به نوعی آنها را خنثی میکنند.
ارسال نظر