پایان اعتماد به سیستم های امنیتی «کَپچا»!
دانشمندان علوم کامپیوتری میگویند هوش مصنوعی ابداع کردهاند که میتواند سیستم امنیتی کپچا را فریب دهد.کپچا سیستمی است که برای جلوگیری از حملههای خرابکارانه رباتهای اینترنتی استفاده میشود.
بعضی سایتها برای دسترسی به خدماتشان از سوالها و معماهای تصویری استفاده میکنند تا کاربران واقعی از رباتها متمایز شوند.این سیستم از کاربران میخواهد برای این که اثبات کنند که انسان هستند ترکیبی از اعداد و حروف را وارد کنند، کاری که برای رباتهای مجازیدشوار است.
محققان موفق شدهاند الگوریتمی ارائه کنند که میتواند نحوه واکنش و پاسخ فردواقعی به این سرنخها را تقلید کند.هوش مصنوعی قادر خواهد بود اعداد و حروف را بر اساس شکل و قیافه آنها تشخیص دهد.
این تحقیق را شرکتویکاریوس )Vicarious (انجام داده که در ایالت کالیفرنیا آمریکا در زمینه هوش مصنوعی فعالیت میکند.این شرکت توسط جف بزوس، موسس آمازون و مارک زاکربرگ، مدیر فیسبوک پایهگذاری شده است.
کامپیوترها معمولا قادر به عبور از کپچا نیستند و گوگل میگوید سیستم این شرکت آنقدر پیچیده است که افراد تنها در ۸۷ درصد مواقع قادر به حل آنها هستند.اما محققان ویکاریوس ادعا میکنند الگوریتم کامپیوتری ابداعی این شرکت میتواند این معماها را حل کند.
دانشمندان علوم کامپیوتری برای این که کامپیوترها را قادر به شناسایی تصاویر کنند اغلب از شبکههای عصبی استفاده میکنند. شبکههای عصبی، شبکههای بزرگ کامپیوتری هستند که برای حل مشکلات پیچیده ایجاد شدهاند.
شبکههای عصبی صدها لایه دارند و الهام گرفته از مغز انسان هستند. هر لایه، یک راه حل برای حل معما را بررسی میکند و در نهایت ترکیب پاسخهایی که از تمامی لایهها دریافت میشود، برای تهیه نتیجه نهایی استفاده میشود.
در سال ۲۰۱۳ شرکت ویکاریوس اعلام کرد با دقت ۹۰ درصد، قادر به شکستن قفل کلید معماهای کپجایی شده که در سایتهای گوگل، یاهو، پیپل استفاده شده است.
از آن زمان، طراحان کپچا، معماهای خود را دشوارتر کردهاند اما محققان ویکاریوس در گزارش جدید خود گفته اند که سیستم ابداعی آنها اکنون در ۶۶.۶ درصد مواقع میتواند معماهای گوگل را حل کند.
سیمون ادواردز، متخصص امنیت سایبری شرکت ترند مایکرو به بیبیسی گفته است که فعلا شاهد حمله به سیستم کپچا نیستیم اما با فراگیر شدن آنچه محققان ابداع کردهاند میتوان گفت کار سیستم کپچا رو به پایان است.
منبع:
BBC
ارسال نظر