دختر نوجوان چه تغییراتی را تجربه می کند و راه های کمک به حل مشکلات او
پارسینه: بيشترين تغييرات براي يک دختر نوجوان در دوران بلوغ رخ ميدهد. آنها از نظر روحي و جسمي تحولات بزرگي را تجربه ميکنند.
درک حجم عظيمي از اين تغييرات براي يک دختر نوجوان ممکن است سخت و دردناک باشد. از همين رو وقتي به خودش ميآيد متوجه ميشود که تحت فشار زيادي قرار دارد. در دوران بلوغ تغييراتي که دختران نوجوان آن را تجربه ميکنند بيشتر از پسران است، به همين دليل والدين بايد با توجهات جدي و برنامهريزي دقيق، همراه هميشگي دختر خود باشند تا اين دوران را با فشار کمتري پشت سر بگذارد. ما در ادامه قصد داريم به بررسي تغييراتي که دختران نوجوان با آن روبهرو ميشوند و همچنين چگونگي رفتار والدين بپردازيم. پس با ما تا انتهاي مطلب همراه باشيد.
دختر نوجوان
بزرگسالي براي دختران نوجوان ميتواند سردرگم کننده باشد. البته اين موضوع با توجه به تغييرات جسمي و روحي که در اين مدت رخ ميدهد تعجب آور نيست. از اين گذشته، حرکت از دنياي کودکي به دنياي بزرگسالان نيازمند ايجاد يک تعادل اصولي است. در اينجا چند نکته براي کمک به دختران نوجوان در درک آنچه با آنها روبهرو هستند، آورده شده است. مهمترين چيزي که بايد به خاطر بسپاريد اين است که تنها نيستيد. شما از دوران نوجواني عبور ميکنيد همانطوري که پدر و مادر، پدربزرگ و مادربزرگتان از آن عبور کردند.
نشانهها و علائم بلوغ براي دختر نوجوان
بلوغ جسمي
يکي از مهمترين تغييراتي که هر دختر نوجواني آن را تجربه ميکند، تغييرات زياد جسماني است. دوره تغييرات از 8 سالگي آغاز ميشود. معمولاً دختران نوجوان زودتر از پسران اين تغييرات جسمي را تجربه ميکنند و اين مهم به نژاد، وراثت، آب و هوا، تغذيه، شرايط فرهنگي، روابط عاطفي و تغذيهاي بستگي دارد.
عمده اين تغييرات از رشد جوانه نوک سينه، افزايش وزن، قد و رشد موهاي ناحيه تناسلي و زير بغل شروع ميگردد و با آغاز سيکل قاعدگي کامل ميشود. قاعدگي نيز از سن ۹ تا ۱۶ يا ۱۷ سالگي اتفاق ميافتد. براي شروع قاعدگي حداقل وزن دختران بايد به ۴۵ کيلوگرم برسد، زيرا ثابت شده دختراني که خيلي لاغر هستند ديرتر قاعده ميشوند. البته در کنار همه تغييرات مسئله رشد قدي هم بسيار چشمگير است. دختران نوجواني که والدين بلند قدي دارند، معمولاً قدشان بلند ميشود اما آنهايي که والدينشان کوتاه قد هستند، تا حد معيني رشد قدي را تجربه خواهند کرد.
بلوغ روحي و عاطفي
بلوغ روحي براي دختران نوجوان شرايط سختي را به دنبال خواهد داشت. آنها ممکن است مواردي مانند زودرنجي و حساس بودن، عصبانيت، هيجانات کنترل نشده، افسردگي خفيف تا حاد، احساس تنهايي، احساس متفاوت بودن و طرد شدگي، عدم برقراري ارتباطات درست، بيقراري، نداشتن اعتماد به نفس و يا اعتماد به نفس کاذب، احساس استقلال، تمايل شديد به مستقل بودن، عدم تمايل به شنيدن نظرات ديگران و بحرانهايي به خصوص در مورد جايگاه اجتماعي را تجربه کنند. البته با توجه به فرهنگ هر خانواده و نحوه برخورد با دختر نوجوان، اين مهم ميتواند از شدت کمتر و يا بيشتري برخوردار باشد.
تدبير والدين در خصوص مديريت بحرانهاي دختران نوجوان
آموزش صحيح
يکي از راههايي که کمک ميکند دختر نوجوان با بحرانهاي پيش روي خود ارتباط بهتري برقرار کند، آموزش از طريق والدين است. والدين بايد بتوانند از قبل دختران را با مسائل مختلفي که قرار است در دورههاي زندگي، آن را تجربه کنند، آشنا سازند. با آموزش اصولي و درست، دختر نوجوان آگاهانه وارد دوران بلوغ ميشود و نسبت به همسالان خود از شرايط بهتري برخوردار خواهد بود.
ارتباط با دختر نوجوان
والدين بايد بتوانند با دختر نوجوان خود ارتباط درستي برقرار کنند. سرکوب کردن و يا دادن آزاديهاي بيش از حد ميتواند براي يک دختر خطر آفرين باشد. والدين بايد بتوانند اصول ارتباطي صحيح را به خصوص با جنس مخالف، به دختر نوجوان خود آموزش دهند. از طرفي ديگر آزاديهاي داده شده بايد کنترل شده باشد تا دختر بتواند از اين آزادي چيزهاي زيادي بياموزد و تجربه خوبي براي ورود به بزرگسالي را کسب کند. البته بخشي از ارتباطات يک نوجوان با همسالان خود است. والدين بايد شناخت خوبي روي دوستان دختر خود داشته باشند. البته اين شناخت بايد از روي صميمت و ارتباطي دو طرفه باشد تا در آينده خود دختر بخواهد همه دوستانش را به والدين معرفي کند، نه اين که آنها را مخفي کند.
برخورد صحيح با مشکلات
هر دختري دوران بلوغ متفاوتي را تجربه ميکند. ممکن است دختران مشکلات فراواني براي خود، خانواده و دوستانشان ايجاد کنند که برخورد اصولي با مشکلات پيش آمده نيازمند تدبير والدين است. والدين نبايد هرگز با داد و فرياد و يا حتي بدتر از آن با برخورد فيزيکي پاسخي به اشتباهات دختر خود بدهند. بايد به او گوشزد کنند که کارش اشتباه بوده و با صحبت کردن و ارائه راه حلهاي منطقي به او در رفع اشتباهش کمک کنند. اينگونه دختر ميآموزد که در بزرگسالي چگونه به تنهايي مسائلش را مديريت کند.
پاسخ اصولي به سؤالات دختر نوجوان
دختران در دوران بلوغ سؤالات مختلفي از جمله سوال درباره مسائل جنسي و جنس مخالف خود در ذهنشان ايجاد ميشود. ممکن است پاسخ سؤالات خود را از منابع نامعتبري مثل همسالان و يا اينترنت پيدا کنند. بهترين کار اين است که والدين در مورد اين دست از مسائل با دختران خود صحبت کنند. روانشناسان معتقدند گرچه توضيح دادن در خصوص اين مسائل اندکي مشکل و آميخته به حياست، اما آگاهي داشتن هر دو طرف يعني والدين و فرزندان درباره اين موضوع حساس بسيار با اهميت بوده و نميتوان گفت که صبر ميکنيم فرزندانمان، خودشان بزرگ شده و با اين مسائل روبهرو شوند.
نبايد فراموش کنيم مقتضيات زندگي صنعتي موجب شده تا فاصله ازدواج و دوران بلوغ افزايش يافته و فرزندان علاوه بر اينکه در اين فاصله در برابر انواع و اقسام محرکها و منابع اطلاعاتي همچون تلويزيون، ماهواره و اينترنت قرار دارند، اين فرصت را نيز دارند که آگاهانه اين مسير را طي کرده و براي ازدواج مهيا شوند. اما اين فرصت، تيغ دو دم است که در صورت ناآگاهي موجب ميشود خطرات بسياري پيش روي نوجوانان و جوانان ما قرار گيرد. با مديريت، تدبير و همراهي والدين، دختران نوجوان ميتوانند هر بحراني را به راحتي پشت سر بگذارند و دوران بزرگسالي را تجربه کنند.
سؤالات متداول
اگر دختر نوجوان ما سؤالاتي داشت که پاسخش را نميدانستيم چه کاري بايد انجام دهيم؟
در صورتي که والدين به درستي پاسخ پرسشي را ندانند بايد بگويند سعي ميکنند پاسخ اين پرسش را پيدا کنند. ميتوانيد از يک مشاوره کمک بگيريد تا پاسخ درست را به شما بگويد.
چگونه روي بيرون رفتن دختر نوجوان خود کنترل داشته باشيم تا آسيبي نبيند؟
بيرون رفتنها ايرادي ندارد به شرط اينکه شما دقيقاً بدانيد که با چه کساني بيرون ميرود و کجا ميرود. وقتي بيرون ميرود حتما يک تلفن همراه در اختيار او بگذاريد تا در صورت بروز مشکل بتواند با شما تماس بگيرد و شما هم در صورت نياز بتوانيد به راحتي به او دسترسي داشته باشيد.
منبع : آخرین خبر
ارسال نظر