گوناگون

درصد اشتباه متخصصان زنان در سونوگرافی بالاست

پارسینه: رئیس انجمن رادیولوژی ایران گفت: درصد اشتباه متخصص زنان در سونوگرافی بسیار بالاتر از رادیولوژیستی است که 4 سال درسش را خوانده است.

دکتر جلال جلال شکوهی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: در هر حاملگی که شرایط طبیعی است 3 سونوگرافی کافی است و بیشتر از آن ضرورتی ندارد در حالیکه ورود متخصصان زنان به این حوزه موجب شده است تا 9 بار و بیشتر هم سونوگرافی برای مادران باردار انجام شود .

وی با بیان اینکه دستگاه های رادیولوژی با پیشرفت علم بسیار مجهز و کوچک تر شده اند گفت: همین موضوع به خصوص در دستگاه های سونوگرافی به تمایل پزشک زنان برای ورود به این رشته انجامیده است .

رئیس انجمن رادیولوژی ایران افزود: ما مخالف ورود رشته های دیگر به رشته تخصصی خود نیستیم اما پزشک زنانی که در یک دوره 3 ماهه شرکت کرده است نمی تواند همه نیازهای تشخیصی بیماران را در این زمینه برآورده کند .

جلال شکوهی گفت: ابلاغی که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به متخصصان زنان اجازه سونوگرافی می‌دهد شروطی را در نظر گرفته است که شامل اجازه استفاده از دستگاه سونوگرافی به عنوان وسیله کمک تشخیصی(مثل استفاده از گوشی پزشکی یا فشارسنج)، دریافت نکردن وجه، پذیرش نکردن بیمار از سایر پزشکان برای انجام سونوگرافی، درج نکردن در سر نسخه و تابلو به منظور تبلیغ و درنهایت ننوشتن گزارش است اما اکنون شاهد هستیم که این متخصصان برای انجام سونوگرافی هم پول می گیرند، به گونه ای که سونوگرافی داپلر برای تشخیص آنومالی جنین توسط پزشکان از 250 تا 800 هزار تومان قیمت دارد در حالیکه یک رادیولوژیست آن را از 40 تا 120 هزار تومان انجام می دهد .

وی با بیان اینکه اغلب این پزشکان هم در تبلیغات خود به آن اشاره می کنند ادامه داد: متاسفانه وزارت بهداشت در خصوص این واگذاری اصلاً از برد تخصصی رادیولوژی مشورت نخواسته و عملکرد ما را تحت الشعاع قرار داده است .

جلال شکوهی افزود: این شرایط باعث شده است کار رادیولوژیست ها و مراجعه به آن‌ها کم شود در حالیکه بیش از 2300 فارغ التحصیل و حدود 600 رزیدنت در این رشته داریم، بنابراین به هیچ عنوان با کمبود نیرو مواجه نبوده ایم که نیاز به ورود سایر رشته ها به کار ما باشد .

رئیس انجمن رادیولوژی در ادامه گفت: درصد اشتباه پزشکان زنان در سونوگرافی بیش از رادیولوژیست هاست و همین موضوع باعث شده است بیشترین شکایات از متخصصان زنان به سازمان نظام پزشکی ارائه شوند .

وی افزود: درصد اشتباه در کار پزشکی که خود معاینه می کند؛ خود درخواست سونوگرافی می دهد و خود عمل جراحی می کند بسیار بالاست چون امکان تشخیص اشتباه وجود دارد.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار