گوناگون

راهکارهای کاهش هزینه های سلامت

پارسینه: معاون اجتماعی وزارت بهداشت با اشاره به محدودیت در منابع حوزه سلامت، گفت: اجتماعی شدن نظام سلامت می تواند راهکاری برای کاهش هزینه های حوزه سلامت باشد.

دکتر سید محمد هادی ایازی در نشست تشکیل و انتخاب هیات مدیره شبکه ملی موسسات خیریه توانبخشی با بیان اینکه دولت با محدودیت در تامین منابع روبرو است، اظهارداشت: درست است که طرح تحول سلامت را در دولت یازدهم اجرا کردیم اما محدودیت هایی در تامین منابع داریم و میزان بدهی های ما زیاد است.

وی افزود: با اجرای این طرح، میزان پرداختی هزینه های درمانی از جیب مردم از ۵۴ درصد اجرای به ۳۸ درصد رسیده است و این رقم کاهش ۲۶ درصدی در هیچ کشوری از دنیا اتفاق نیفتاده است.

ایازی ضمن اشاره به محدودیت در منابع حوزه سلامت ، گفت: اجتماعی شدن نظام سلامت می تواند راهکاری برای کاهش هزینه های حوزه سلامت باشد. به عبارتی دیگر از طریق سلامت جامعه محور و مشارکت افراد، سمن ها و انجمن ها نیز در مسائل سلامت می توان هزینه های سلامت را کمتر کرد.

وی در ادامه با تاکید بر افزایش سطح سواد سلامت مردم، افزود: باید کانون های اجتماع محور سلامت در سطح محلات ایجاد شود و در حال حاضر این کانون ها در ۳ استان به صورت پایلوت در حال اجرا است.

ایازی با بیان اینکه سازمان های مردم نهاد ظرفیت های خوبی برای جلب مشارکت آحاد مردم در حوزه سلامت هستند، افزود: به طور مثال انجمن بیماران ای بی از طریق مشارکت مردم توانست طی یکسال ۱۳.۵ میلیارد تومان جمع آوری و برای درمان بیماران ای بی هزینه کند.

وی در ادامه بر ضرورت مشارکت های بین بخشی میان سازمان ها و دستگاه های مرتبط با نظام سلامت تاکید کرد و افزود: باید از ظرفیت سازمان های دیگر به نفع حوزه سلامت استفاده کرد.

معاون اجتماعی وزارت بهداشت در ادامه با تاکید بر این که با فرهنگ سازی می توان جلوی بسیاری از حوادث ترافیکی را گرفت، گفت: دستگاه های فرهنگ ساز می توانند با فرهنگ سازی جلوی بسیاری از اشتباهات را بگیرند و دستگاه های بین بخشی می توانند بخشی از مشکلات را حل کنند.

وی با اشاره به آمار بالای مصدومان جاده ای گفت: سالانه حدود ۵۰۰ هزار نفر به دلیل تصادافات جاده ای بستری می شوند و اگر متوسط بستری را ۵ روز بگیریم حدود ۲.۵ میلیون روز در سال بستری به دلیل تصادفات جاده ای است.

معاون اجتماعی وزارت بهداشت بر لزوم ایجاد مجمع سلامت شهری و روستایی تاکید کرد و افزود: با پیگیری موضوع اجتماعی کردن سلامت و الکترونیکی کردن اقدامات نظام سلامت، می توانیم ۲۰ درصد از هزینه های نظام سلامت را کاهش دهیم.

ایازی در ادامه با اشاره به حلقه مفقوده حوزه توانبخشی در درمان، بر لزوم توجه به این حوزه و ضرورت سرمایه گذاری در حوزه توانبخشی به منظور حل مشکلات این حوزه تاکید کرد و افزود: انجمن ها و سمن های مرتبط با حوزه توانبخشی می توانند مطالبه گر مسائل و نیازهای درمانی بیماران در این حوزه باشند و بخشی از اقدامات را با مشارکت مردم انجام دهند و امیدواریم در این دوره بتوانیم در این بخش سرمایه گذاری کنیم.

منبع: خبرگزاری مهر

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار