گوناگون

بیماری لنف ادم چه کسانی را تهدید می‌کند؟

بیماری لنف ادم چه کسانی را تهدید می‌کند؟

پارسینه: یک متخصص ارتوپد گفت: افرادی که مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی هستند در خطر ابتلا به لنف ادم قرار دارند.

ذبیح الله حسن زاده، متخصص ارتوپدی و فلوشیپ آرتروپلاستی و تروما، درباره بیماری لنف ادم یا انسداد لنفاوی اظهار کرد: این نوع بیماری باعث انباشته شدن مایع خاصی در درون بافت‌ها می شود که نتیجه آن متورم شدن دست و پا خواهد بود. البته باید بدانید هر اختلالی که در ساختمان یا عملکرد سیستم لنفاوی ایجاد شود موجب این نوع بیماری خواهد شد.

او افزود: لنف ادم به دو نوع اولیه و ثانویه تقسیم می‌شود؛ در نوع اولیه آن، معمولا به صورت مادرزادی اختلال در رشد و تکامل غدد لنفاوی یا عروق لنفاوی وجود دارد و در بدو تولد، حتی در زمان‌های خاصی مثل بلوغ یا زمان بارداری ، بعد از زایمان ظاهر می شود.

حسن زاده ادامه داد: لنف ادم ثانویه به دنبال اختلال ساختمانی یا عملکرد در سیستم لنفاوی به دلایلی غیر از دلایل ژنتیکی و مادرزادی رخ می‌دهد. از شایع‌ترین انواع آن لنف ادم ثانویه پس از درمان سرطان پستان است. تورم یکی از علائم بارز لنف ادم است و بیشتر پا‌ها و دست‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

این متخصص ارتوپد گفت: افرادی که مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی هستند در خطر ابتلا به لنف ادم قرار دارند. بیماری‌های قلبی عروقی از این دست شامل ترومبوز سیاهرگی عمقی ، زخم وریدی پا، رگ‌های واریسی (بسیار نادر) هستند.

حسن زاده درباره نشانه‌ها و علائم لنف ادم بیان کرد: تورم یک قسمت یا تمام دست و پا یکی از نشانه های این عارضه است. در برخی از بیماران تورم جزئی اما در برخی دیگر شدید است. در این حالت گاهی سر یا گردن ورم کرده یا فرد احساس سنگینی در دست یا پا می‌کند.

این متخصص ارتوپد تصریح کرد: ممکن است پوست خشک و ضخیم شده و یا تاول و زگیل بر روی آن دیده شود. عفونت سلولیت شدید نوعی عفونت پوستی است که ممکن است به بافت‌های اطراف غدد لنفاوی آسیب بزند. این وضعیت خطر ابتلا به لنف ادم را افزایش می‌دهد. برخی از عفونت‌های انگلی که در بخش‌های گرمسیری دنیا وجود دارد نیز خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد. برخی از شرایط موجب تورم بافت می‌شود که این حالت ممکن است به دستگاه لنفاوی آسیب بزند. برای مثال بیماری آرتریت روماتوئید، درماتیت و یا اگزما.

علل بیماری لنف ادم اولیه و ثانویه

او بیان کرد: متخصصان بر این باورند که علت آن ایجاد جهش در ژن‌های سازنده‌ دستگاه لنفاوی است. این ژن‌های معیوب در رشد دستگاه لنفاوی مداخله کرده و توانایی این دستگاه را در تخلیه‌ مایع دچار اشکال می‌کند.

او بیان کرد: جراحان برای جلوگیری از انتشار سرطان برخی از گره‌های لنفاوی را از بدن خارج می‌کنند. این خطر وجود دارد که دستگاه لنفاوی تحت تاثیر قرار بگیرد و منجر به لنف ادم بشود. عمل جراحی سرطان سینه، سرطان پوست، سرطان مهبل، سرطان دهانه رحم و برخی از سرطان‌های مربوط به زنان، سرطان مثانه و سرطان آلت تناسلی خطر ابتلا به لنف ادم را افزایش می‌دهند.

حسن زاده با بیان اینکه پرتودرمانی برای از بین بردن بافت‌های سرطانی انجام می‌شود، گفت: گاهی پرتودرمانی به بافت‌های سالم نیز آسیب می‌زند. هنگامی که از عمل برای از بین بردن سلول‌های سرطانی در گره‌های لنفاوی استفاده شود، خطر آسیب به دستگاه لنفاوی و در نتیجه ایجاد بیماری لنف ادم بالا می‌رود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار