چهار کاری که هرگز برای لاغر شدن نباید انجام بدهید
پارسینه: رژیمهای سخت و شدید مبنی بر غذا نخوردن و گرسنگی کشیدنهای طولانی مدت ممکن است به کاهش وزن منجر شوند اما به دلیل ناکافی بودن کالریهای دریافتی بدن، ریسک ابتلا به بیماریهای مختلف افزایش مییابد ضمن این که بیشتر افرادی که این نوع رژیم را انتخاب میکنند، طولی نمیکشد که به همان وزن قبلی میرسند و حتی تحقیقات نشان داده که گاهی چاقتر شدهاند.
خبر آنلاین، وقتی به دوستان یا آشنایانتان اعلام میکنید که قصد دارید لاغر شوید، بسیاری از آنها انواع رژیمهای لاغری و دستورالعملهای مختلف برای کاهش وزن را پیش روی شما قرار خواهند داد. این در حالی است که به گفته متخصصان تغذیه، رژیمهای لاغری که بدون تجویز پزشک انجام شود و حذف موادی از برنامه غذایی یا انجام کارهای سخت و طاقتفرسا را شامل شود، عواقب جبران ناپذیری خواهد داشت. این برنامههای غذایی سختگیرانه میتواند به اختلالات تغذیهای و بروز انواع بیماریها منجر شود. در عین حال، همیشه روی کارهایی که باید برای کاهش وزن انجام شود تاکید شده و برای این منظور راهکارهایی که باید انجام شوند ارائه شده اما توصیهها و هشدارهای کمی درباره کارهایی ممنوعی که برای لاغر شدن وجود دارد، صورت گرفته است. ما در این مطلب به مواردی خواهیم پرداخت که ممکن است بسیار هم معمول باشند اما متخصصان توصیه میکنند که از آنها پرهیز کنید. بنابراین اگر شما هم یکی از کسانی هستید که قصد لاغر شدن دارند، بهتر است این مطلب را بخوانید تا بدانید چه کارهایی را نباید در راه رسیدن به این هدفتان انجام دهید.
1: گرسنگی کشیدن ممنوع
رژیمهای سخت و شدید مبنی بر غذا نخوردن و گرسنگی کشیدنهای طولانی مدت ممکن است به کاهش وزن منجر شوند اما به دلیل ناکافی بودن کالریهای دریافتی بدن، ریسک ابتلا به بیماریهای مختلف افزایش مییابد ضمن این که بیشتر افرادی که این نوع رژیم را انتخاب میکنند، طولی نمیکشد که به همان وزن قبلی میرسند و حتی تحقیقات نشان داده که گاهی چاقتر شدهاند.
کاهش وزن سریع با استفاده از رژیمهای غذایی سخت و کم کالری باعث از دست رفتن آب بدن و کاهش حجم عضلات و چربیهای بدن میشود. با این کار سرعت سوخت و ساز بدن کاهش پیدا کرده و بدن احتیاج کمتری به کالری خواهد داشت. این حالت بعد از مدتی باعث افزایش چربیهای اضافه در بدن شده و خطر ابتلا به بیماریهایی مانند سندروم متابولیک و دیابت را بیشتر می کند. بنابراین برای پیشگیری از این قضیه، بهتر است رژیمتان طوری باشد که میزان کالری که روزانه دریافت میکنید به کمتر از 1200 کاهش پیدا نکند در غیر این صورت با عواقب آن رو به رو خواهید بود.
2: داروهای لاغری را دور بریزید
همه ما روزانه در آگهیهای گوناگون با تبلیغات انواع قرص و کپسول "جادویی"، "استثنایی" و "معجزهگر" لاغری مواجه میشویم که وعده میدهند ظرف زمان بسیار کمی افراد استفاده کننده را لاغر کنند. این شرکتها با نیازسنجی متقاضیان و دانستن این موضوع که امروزه بسیاری از افراد خود را با مدلها و هنرپیشهها مقایسه کرده و میخواهند اندام خود را به شکل آنها درآورند، دامهای گستردهای پهن کردهاند تا از افرادی که از اندام خود رضایت ندارند، سوءاستفاده کنند. بسیاری از افراد ناآگاه نیز به دام این موسسات میافتند اما مساله اینجاست که متاسفانه این سوءاستفاده علاوه بر ضرر مالی، میتواند سلامت و حتی گاهی جان افراد را نیز به خطر بیندازد.
به گفته متخصصان، قرصهای لاغری که بدون نسخه پزشک و توسط افراد عادی به فروش میرسند ممکن است بیضرر و مفید به نظر برسند اما عوارض زیادی دارند و در بهترین حالت، بی اثر هستند.
کارشناسان همچنین هشدار میدهند که در بیشتر این داروها از کلماتی همچون "طبیعی" و "غیرمصنوعی" استفاده میشود تا خریداران را گمراه و به آنها اینطور القا کند که استفاده از این محصولات زیانی ندارد.
بنابراین توصیه میشود که بهتر است به جای اعتماد کردن به چنین قرص و کپسولهایی، حتی آنها که برچسب طبیعی و از این قبیل موارد دارند، از خود طبیعت کمک گرفته و با گنجاندن غذای سالم در برنامه غذاییتان به جای انواع فستفود و غذاهای چرب و پرکالری، رژیم سالم و موثری بگیرید.
3: این روشها را نشنیده بگیرید
حتما شما هم این روش را شنیدهاید که افرادی که به طور وسواسی روی وزن و تناسب اندامشان حساس هستند، بعد از غذا خوردن با مصرف کردن یکسری قرص و یا به طرق دیگر، کاری میکنند که حالشان به هم بخورد تا غذایی که خوردهاند از معدهشان بیرون بیاید که مبادا چاق شوند! این روش اگر چه بیشتر در بین دخترهای نوجوان طرفدار دارد اما با توجه به افزایش علاقه سایر سنین به تناسب اندام، در سنین بیشتر هم به چشم میخورد که جای نگرانی دارد چرا که با بر هم زدن کارکرد طبیعی دستگاههای بدن، مشکلات بسیاری را به دنبال خواهد آورد.
علاوه بر این، ممکن است روشهای دیگری نیز بشنوید به عنوان مثال جویدن غذا و سپس قورت ندادن و دور ریختن آن یا استفاده از داروهای ملین؛ اما به یاد داشته باشید که این روشهای ناسالم و رفتارهای خطرناک مجموعهای از مشکلات مربوط به سلامت را به وجود خواهند آورد و اولین مرحله از اختلالات تغذیهای به شمار میروند.
هیچکدام از این روشها توسط کارشناسان تغذیه و متخصصان لاغری توصیه نمیشوند و آنها تاکید میکنند که خوردن و نوشیدن کنترل شده و طبق برنامه، بسیار سالمتر و کاراتر از این روشهاست. آنها در عین حال هشدار میدهند که اگر نمیتوانید روی میزان غذایی که میخورید کنترل داشته باشید و به نظرتان دچار بیشخواری هستید، بهتر است به جای دست زدن به چنین اقدامات خطرناکی به پزشک مراجعه کنید.
4: سیگار را فراموش کن
این باور از زمانهای قدیم وجود داشته که استفاده از مواد دخانی، لاغری به همراه دارد و امروزه بسیاری از جوانهایی که میخواهند خوشاندام باشند بنا بر همین باور، به سیگار کشیدن رو میآورند.
درست است که شواهدی در دست است که نیکوتین میزان اشتها را کاهش میدهد اما شواهد قویتری نیز مبنی بر مضرات سیگار کشیدن برای بدن در دست است و میتوان گفت ضررهای سیگار کشیدن به قدری زیاد است که استفاده از این روش برای کاهش اشتها به هیچ وجه توصیه نمیشود.
تقریبا میتوان گفت هیچ عضوی از بدن نیست که از مضرات سیگار در امان باشد و با دانستن این که انواع سرطانها، بیماریهای قلبی - عروقی، مشکلات تنفسی و انواع و اقسام بیماریها و اختلالات دیگر در کمین سیگاریهاست، جای تعجب است که هنوز افرادی هستند که به خاطر لاغری به این روش متوسل میشوند. در کنار دانستن تمام این عوارض، اگر باز هم انقدر لاغری برایتان مهم بود که وسوسه شدید که به خاطر آن سیگار بکشید، بهتر است این را هم بدانید که چاق شدن یکی از عوارضی است که اگر بخواهید سیگار را ترک کنید در انتظارتان خواهد بود.
راهکارهای جایگزین کدامند؟
نگران نباشید، با خواندن کارهایی که نباید برای لاغر شدن انجام دهید، نباید امیدتان را از دست بدهید و فکر کنید از هیچ طریقی نمیتوان به وزن مورد نظرتان دست پیدا کرد بلکه با انتخاب راهکارهای درست میتوانید قدم به قدم به این هدفتان نزدیک شوید.
تحقیقات نشان میدهد بهترین رژیم، رژیمی است که متناسب با سبک زندگیتان باشد و بتوانید آن را آهسته و پیوسته اجرا کنید نه این که یک رژیم سخت و فشرده که برای مدت کوتاهی اجرا شده و بعد از گذشت چند روز آن را رها کنید. برای این منظور با یک بررسی کلی نیازهای بدنتان به انواع مواد غذایی، آنهایی را که پرکالریتر هستند و احتمال چاقیتان را افزایش میدهند از لیست حذف کرده یا مصرفشان را کم کنید. ثبت نام در یک باشگاه ورزشی یا انجام دادن حرکات ورزشی ساده در طول روز در خانه یا پیادهروی کردن، در کنار کنترل غذاهایی که میخورید بهترین راهکارها برای کاهش وزن به صورت سالم و عادی است.
همچنین در کنار تمام توجهی که به جسمتان میکنید، ذهن و روانتان را نیز از یاد نبرید. بر اساس پژوهشهای صورت گرفته، کاهش استرس میتواند به لاغر شدن منجر شود چرا که هنگامی که استرس داشته باشید، هورمونی به نام کورتیزول در بدنتان ترشح میشود که اشتها را افزایش میدهد و در نتیجه بیشتر خوردن و بیشتر چاق شدن را در پی دارد.
با تمام اینها اگر تلاشهایتان نتیجه نداد، به جای گوش دادن به حرف افراد غیرمتخصص، روش کمهزینهتر و مطمئنتری را انتخاب کنید که همان کمک گرفتن از یک متخصص تغذیه است.
ارسال نظر