گوناگون

اسکیزفرنی چیست؟ + درمان اسکیزوفرنی

اسکیزفرنی چیست؟ + درمان اسکیزوفرنی

پارسینه: اسکیزوفرنی اولین بار یک قرن پیش شناسایی شد، اسکیزوفرنی بیماری روانی بدنامی است که بیشترین سوء تفاهمات درباره‌ی آن وجود دارد.

آیا می‌دانید اسکیزوفرنی چیست؟ درمان اسکیزوفرنی به چه صورت است؟ اسکیزوفرنی اولین بار یک قرن پیش شناسایی شد، اسکیزوفرنی بیماری روانی بدنامی است که بیشترین سوتفاهمات درباره آن وجود دارد. اسکیزوفرنی سندرم تلقی می‌شود و در برگیرنده‌ی شماری از اختلالات مرتبط است.

برای اطلاعات بیشتر در رابطه با بیماری اسکیزوفرنی با ما در اندیشه معاصر همراه باشید.

اسکیزوفرنی چیست؟

اسکیزوفرنی یا (شیزوفرنی) یک بیماری روانی است که مرز میان خیال و واقعیت در این بیماری مختل می‌شود. فرد دچار بیماری اسکیزوفرنی معمولا خودش از بیماریش اطلاعی ندارد وهمین امر باعث می‌شود روند درمان مشکل شود. اسکیزو فرنی نوعی سندروم به شمار می‌آید که شماری از اختلالات مرتبط را در بر می‌گیرد.

اسکیزوفرنی با چند شخصیتی بودن متفاوت است، اکثر بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی رفتار خشونت آمیز ندارند و بیشتر از دیگران به خود آسیب می‌زنند و همچنین احتمال خودکشی در اسکیزوفرنی زیاد است.

زمان شروع اسکیزوفرنی

بیماران اسکیزوفرنی معمولا بعد از شروع روان پریشی تشخیص داده می‌شود که عموما در اواخر نوجوانی یا ابتدای بیست سالگی در مردان و اواخر دهه‌ی بیست سالگی یا اوایل سی سالگی در زنان رخ می‌دهد.

علائم بیماری اسکیزوفرنی

علائم هر شخص مبتلا به اسکیزوفرنی کمی متفاوت است

به علائمی، چون تغییرات شخصیتی، کج خلقی یا تجاوز تدریجی افکار غیر معمول، هذیان گفتن و توهمات و اختلال در گفتار و رفتار می‌توان اشاره کرد.

ویژگی‌های رفتاری که در افراد دچار اسکیزوفرنی کاهش می‌یابد، انگیزه، ابراز احساسات است همچنین علائم ادراکی از جمله دشورای در تمرکز، حافظه ضعیف و تصمیم گیری.

اسکیزوفرنی چه تاثیری بر زندگی دارد؟

این بیماری ممکن است شش ماهه باشد ویا ممکن است بیشتر از شش ماه هم طول بکشد. این بیماری باعث ناتوانی فرد می‌شود و تاثیری زیادی بر اعتماد به نفس بیمار دارد. شخص بیمار شاید نتواند کار یا تحصیل کند، درون گرا می‌شود و یا ناگهان دچار انفجار خشم می­شود. اسکیز فرنی می­تواند شناخت از خود را دشوار سازد و باعث دلواپسی، اضطراب، افسردگی و بدخوابی شود.

علت به وجود آمدن اختلال اسکیزوفزنی یا شروع روان پریشی چیست؟


دلایل پدید آمدن اسکیزوفرنی را ترکیبی از عوامل خطرناک محیطی و ژنتیکی می‌توان نام برد که باعث به وجود آمدن این بیماری روانی می‌شوند.

تنها ۱درصد انسان‌ها دچار این بیماری هستند. فرزندان یا هم خون‌های افراد دچار اسکیزوفرنی ۱۰ برابر بیشتر از بقیه افراد مستعد این ییماری روانی هستند.
عوامل محیطی مانند در معرض قرار گرفتن در برابر بعضی ویروس‌ها در زمان نوزادی احتمال این که فرد دچار اسکیزوفرنی شود را افزایش می‌دهد.

درمان اسکیزوفرنی

دارو‌های ضد روان پریشی می‌توانند در درمان این بیماری موثر باشند. البته دارو درمانی در کنار درمان‌های ادراکی_رفتاری، الکتروکانوالسیوتراپی، تسکینی نسبتا کوتاه مدت را فراهم می‌کند./اندیشه معاصر

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار